Grill Weber 210 pucanje?

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.398
383
83
Resetke so emajl. Pride v postev drat krtaca in pomivalni stroj? Resetke dokaj nove. Jeba spucat ostanke pecenja jetrc b..
Hvala za nasvet. Sumniki ne laufajo sorry.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Drat krtača raje ne, jaz vse rešetke čistim z železno volno 00 oz. 000 skupaj s pasto za poliranje kroma.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Ne vem kakšne so rešetke žara, a če so enake kot rešetke v pečici jih spucaj s kombinacijo sode bikarbone in kisa + gobica in drgnenje.
Se da spucat, da bodo take kot nove.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.398
383
83
Napisal.Emajlirane. Eh pa Weber. Pri Beef Eaterju ni blo blema. Ta modernizem je pa jeba. Ocitno bo preba uporabit klasiko kot za pecice- kemija sprej. Prej probam to idejo z max 300 stopinj gretja na suho in alu folijo.
Sicer pa kdo pravi da je serija 210 dobra grem takoj v kontra argument.
Hvala za prve predloge.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Namoči v mešanici sode bikarbone in kisa, potem pa samo še zdrgneš z gobico.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Citat:
Uporabnik irwin pravi:
Napisal.Emajlirane. Eh pa Weber. Pri Beef Eaterju ni blo blema. Ta modernizem je pa jeba. Ocitno bo preba uporabit klasiko kot za pecice- kemija sprej. Prej probam to idejo z max 300 stopinj gretja na suho in alu folijo.
Sicer pa kdo pravi da je serija 210 dobra grem takoj v kontra argument.
Hvala za prve predloge.
Sam po tem sistemu se rešetke ne bojo svetle. Če hočeš to, kis in soda in drgni Miško.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Jaz imam 210 in sem super zadovoljen z njim.

Je pa res da imam 210 original in ne 210 classic.
Razlika je ravno v rešetkah ki so cast iron in me emajl. Žar zažgem za 15-20 minut do konca (tam blizu 300 stopinj) odpreš in z drajteno krtačo na polno zdrgneš. Obrneš rešteko in ponoviš (samo da tokrat kurim samo par minut ker je že segreta). Rešetka ko nova.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.398
383
83
Evo obavil puc z alu folijo 3 kepe zadostovale .alu folija iz lidl tista debela bbq grill. Predhodno dobro ogrel na max 270 kolk sta potegnila grelca. Morda svoh plin mesanica. V koncnem zadovoljen.

Koment na grill weber 210.

Dobro stran: pokrita gorilca, lovilec odpadkov lahko odstranjiv in z nagibom da olje odtece v svoj lovilec. Ti dve stvari sta me najbolj prepricali.

Mix zadeve. Rabi kar nekaj casa da se segreje. Samo ohisje grilla se mi zdi prelahko.

Minus. Plastika pokrova se mi ne zdi trpezna na long term. Absolutno manjka rocica za dvig pokrova na levi ali desni strani. Odpiranje pokrova zna bit hajs. Zgornja odlagalna resetka je visek oz zmanjka prostora za peko v kolikor je namescena. Pri omenjenem modelu z emajl resetko manjkajo luknjice na resetkah in vsekakor so resetke pretanke.Absolutno manjka plosca namesto ene resetke. Desni grelec ne greje tako kot levi -glavni.

V glavnem model za zelo nezahtevnega uporabnika

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Imaš res osnovni izdelek. Ta grill je meni edini, ki izstopa od drugih Weber žarov v minus. Ni mi čisto jasno zakaj imajo to v ponudbi ampak jbg. Na tvojem mestu bi nadgradil rešetko.
smile-1.gif

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Zanimivo, meni se zdi žar kar konkreten (sicer se skrije proti drugim serijam....samo tudi cena ni lih ista).

Plastika pokrova? Misliš ročaj? Pokrov pri meni je cel železen. Ročajev na desni in levi ne pogrešam in se mi zdi kar logična postavitev.
Odlagalna resetka se strinjam, takoj vzame kar precej prostora spodaj (jo precej redko uporabljam).
Plošča se da dokupit (ni poceni), kolikor vem pri teh manjših nikjer ni plošče zraven so samo rešetke (govorim za weber).
Da bi desni grelec delal slabše nisem opazil, sem pa opazil da zadi kjer gre plin čez bolj greje.

Moj minus so kljukice ob strani, sam bi jih raje imel spredaj. Spodaj bi bilo fino še imet kake kljukice za kaj obesit.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.398
383
83
Hvala za nasvete in sheranje informacij. Grill je bil del opreme apartmaja ki sem ga najel. Sam spucat sem ga moral.
Pokrov grila je kovinski samo stranice in rocaj pa sta iz plastike. Ocitno res poceni verzija. Vsekakor model za burger in tuno steak naredil test.