grelnik vode za otroško mleko

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
za eno darilo bi moral kupit naslednjo stvar in me zanima kje bi se dalo to dobit.
Na eno strani posode vliješ notri vodo in na to, ko to obrneš na drugo stran, tam priteče ven vodo ogreta na 40 stopinj.
Mogoče malo čuden opis ampak približno takega sem dobil tudi jaz. Se komu sanja kje bi se dalo to kupit?
confused-1.gif

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
poznam samo varjanto, če preveč pogreješ mleko pa ga potem na hitro ohladiš na temperaturo, ki je najbolj primerna za dojenčka. Deluje pa na principu mrzle vode, je taka žogica, ki jo napolniš z mrzlo vodo po sredini te žogice pa je speljana neka cevka po kateri spustiš prevroče mleko, voda v žogici ga ohladi in v isti sekundi na drugi strani začne že teči ven primerno ohlajeno mleko. Zdele se trenutno ne spomnim imena tele zadeve, če pa te zanima se pa lahko pozanimam.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ta stvar na bi bila na elektriko in ogreje mleko ali vodo na točno 40 stopinj. Notri pa se ulije hladna tekočina. Tako nekak mi je res bilo razloženo upam da me niso nategnili, ker bi rad to stvar nekomu kupil.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.078
1.032
113
kljub vsemu mislim, da je mislite "sodček" za ohlajevanje vrele vode na željeno temp.(40-60C).....ki se potem uporabi za pripravo otroške hrane(mleka).Voda za pripravo hrane za dojenčke naj bi bila vedno prekuhana in to je problem ker se hrana pripravlja z vodo ki ima 40-60C........
zadevo imam doma, imenuje pa se COOL TWISTER.
tu imaš več info....tud video kako deluje:
http://www.cooltwister.com/index_en.shtml

Dobiš v baby centru - 25€ ali v nemčiji za 20€.

Zadeva sicer lepo deluje vendar smo pri nas začeli drugače prakticirali oz. še prakticiramo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Najbolje za pripravo adapritanega mleka je čutarca.

Voda za adaptirano mleko mora bit prekuhana, s tem, da mora vreti cca. 5 minut. Samo pogreta voda na 40°C ni ok.

Zato smo in prakticiramo tako, da cca. 1 liter vode prekuhamo vnaprej, jo damo v čutarco in jo po potrebi uporabljamo iz čutarce. Če se že ohladi, se jo natoči v flaško (tukaj praška za mleko še ni notri), se jo dogreje (mi to počnemo v mikrovalovki) in potem dodamo mlečni prašek.
Mleko, ki ni bilo popito se zlije stran in se ga ne uporablja ponovno.

Dogrevanje pride v poštev le v primeru, če dogrevaš materino mleko, ki si ga je mama izpumpala in shranila. V tem primeru je najbolje dogrevati tako, da v lonček, ki je malo večji od flaške, natočiš vodo in v to vodo daš flaško, da ne dogrevaš mleka direktno s plinom, ampak posredno preko vode. V nasprotnem primeru bodo lokalne visoke temperature, torej na dnu, dosegale temperature, ki bodo uničevale vitamine.

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
To kar ti iščeš ti prekuhano/vrelo vodo ohladi na 40 stopinj, da je primerna za delat mleko. In ja, zelo koristna zadeva.

NIP Cool Twister

Ga pa dobiš tako v BC kot Müllerju in verjetno še kje...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
A otrok umre v teh dveh minutah?

Moj še ni, zato sprašujem, pa vedno tako hladim.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.078
1.032
113
kot sem omenil že zgoraj....priporočam grelnik vode, ki vodo ogreje na željeno temp. npr.na 50C

Najprej zavreš vodo v grelniku, torej imamo prevrteto vodo , ki jo potem samo dogrevamo na željeno temp.

Pomje nas večina živi v razmerah kjer je v kuhiji kolikor toliko čisto in neko pretiravanje s higijeno ni potrebno.
Mislim predvsem Razne dezinfekcije, sterilizacije po vsaki uporabi itd........me prav zanima kako smo mi lahko zrasli brez vsega tega....

corsol

Guru
11. mar 2010
3.078
1.032
113
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
A otrok umre v teh dveh minutah?
Moj še ni, zato sprašujem, pa vedno tako hladim.

to ravno ne, se pa lahko joka....zakaj mu "nesreče" ne bi skrajšali....

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Pa najhuje je, ko si zaliman sredi noči (to je nekje v prvem letu) in otrok te zbudi, joka, lačen, ti vodo prekuhaš, jo hladiš na roke, ... traja in traja, pol pa še sranje, shladiš mal preveč/premalo... skratka sranje... tko pa prekuhaš (hvala bogu za indukcijo), na hitro daš skozi Cool Twisterja, maš primerno temperaturo po dobri minutki, zmiksaš mleko in akcija...

Se pa tudi jaz strinjam, da se da vse na roko in tudi sam ga ne uporabljam dosledno.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
No morm priznat da je prvo tromesečje z novorojenčkom za mano pa vem, da ponoči ni bilo potrebno nikoli gret flaške.

Ko se je vzpostavilo delovanje mlekomata je vse skupaj ratalo še bolj preprosto.

Naš je pač tak, da čez dan ne rabi dodatkov, potrebuje pa ga pri večernem obroku, saj potem spi praktično do 7 zjutraj, z občasnimi obroki ponoči (enkrat do dvakrat na teden) pa še takrat zadostuje mlekomat.

Razumem pa, da tam, kjer ni mleka ni pri mami, taki pripomočki pridejo bolj prav, čeprav se včasih vprašaš kje je meja.

Kar se pa vode tiče, midva jo prekuhava in prekuhano hraniva v hladilniku in jo potem z grelnikom dogrevava v takšnih količinah kot jo sproti poje. Če je vmes kakšno minuto lačen pa tudi ni tako zelo hudo, se pa mal pocrklamo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
................mleko mora bit prekuhana, s tem, da mora vreti cca. 5 minut. ...................

Od kje ti to ????

V navodilih za pripravo adaptiranega mleka Novalac.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.078
1.032
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
................mleko mora bit prekuhana, s tem, da mora vreti cca. 5 minut. ...................

Od kje ti to ????

V navodilih za pripravo adaptiranega mleka Novalac.

Zanimivo , prvič slišim za 5min vretje.Pri nas uporabljamo HIPP in piše le "zavrite in ohladite....".
5min vretje je ponavadi predpisano za dezinfekcijo/sterilizacijo....