Citat:
Uporabnik urby20 pravi:
Sorry za off ampak zame osebno je IKEA sama "šara", nisva z ženo videla nič pametnega, večinoma samo "cheap shit"...
Mislim, da imajo vse "naše" trgovine ala: Dipo, Lesnina, Momax, Rutar, HN boljšo robo...
Pa si samo gledal ali tudi kaj kupil? Ker ravno ikea ima zelo širok razpon med ultra poceni in netakopoceni artikli in posledično tudi razlika v kvaliteti.
Mene so, ko sem nekje 4 leta nazaj začel opremljati stanovanje, najbolj žalostne slovenske trgovine. Ko imajo sicer nekaj zaloge, ampak večino stvari (postelje, omare,...) čakaš in čakaš. Plačaš seveda vse v naprej, kot da ti bodo po meri delali. V ikeo prideš in naložiš. Še prej lahko za zihr preveriš na netu, če jim ni česa zmanjkalo, si narediš šoping list, prideš s tem v trgovino in nabereš (sploh, če delaš kako kompleksno omaro, si lahko sprintaš kosovnico).
Največja razlika je pri sestavljanju. Pustimo da je pol postelj kar sem jih v rangu petih let sestavil (iz HN) je zrelih za menjavo in imajo že zdavnaj notri dodatne ojačitve, tudi če nisi totalen motorični [cenzura], so včasih priložena navodila hudo konfuzna. Moj primer je z omaro. Ogromna zadeva za v spalnico, kupil sem pač tisto, ki jo je imel HN takrat na zalogi. V tisti barvni kombinaciji, želja je bola zgolj dimenzija. Nič eksotičnega, čim višja (ne razumem za kaj bi kupoval 180cm omaro, če je strop krepko čez 2m). Dobil sem 210cm visoko, mislim da je nekje 280-300cm širine. Prvi šok je bilo pakiranje, kjer so bili štirje simpatični paketi po ~25kg in en, ki smo ga trije "fejst komadi" komaj naložili. Fak. Kak bomo to nesli v prvi štuk... Že sam design konstrukcije (zadeva ima pomoje med 100-150kg) je bil malo vprašljiv, navodila so predpostavljala montažo na tleh. Pa da to dvignemo? Ajde, gremo. Štirje izkušeni smo rabili 3 ure (ok, deloma zaradi omejenega prostora in ker smo točno tako sestavljali prvič), po navodilih 2 človeka 2 uri. Yeah right. Število vijakov in njihova raznolikost je bil prvi izziv, kjer se iz enega A4 lista ni dalo niti točno razbrati, kateri gre kam (10 različnih tipov in dolžin, količine se itq niso ujemale). Z metodo ostrega očesa smo zadevo spravili skup, ampak... ne predstavljam si, da bi to nek laik zložil skup. Za razliko od Ikea opreme, kjer imaš zraven navodila kot za lego-technik, korak po koraku. Če nisi ravno smotan američan po duši, boš spravil skup karkoli, ker imaš zraven knjižico
Samo toliko na kratko. Ja, vsaka štacuna ima svoj šrot, samo nekater je bistveno trajnejši kot drug
p.s.: "mogoče" grem na poti z dopusta (naslednjo nedeljo) v ikeo (villese). Nisem še zihr, lahko mi pa na ZS linkaš del in ti javim ko bom vedel, če še ne boš dobil.
Lp