Grčija : Slovenija

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Malo za šalo, precej pa zares.

Volitve v Sloveniji, v nedeljo zvečer neuradni rezultati, uradni rezultati če je vse po sreči v ponedeljek. Počasi se začnejo usklajevanja, iskanje primernih koalicijskih partnerjev, še tisti, ki naj bi razmišljali enako, se ne najdejo. Obstrukcije, interpelacije, ostali čudaški termini, ki jih vsaj pol volivcev ne razume, ko misliš, da je končno vse rešeno, na sceno uleti še Kahel in podre vse, kar je bilo morebiti zmenjeno. Nikakor se ne sestavijo, po enem mesecu (ali kolikorkoli že, teh jajc nikoli nisem tako natančno spremljal) so še vedno v lerlaufu. Cirkus z veliko začetnico.
hysterical-1.gif

Volitve v Grčiji, zvečer uradni rezultati, v ponedeljek zjutraj se zmenijo za koalicijo, ki je sestavljena iz dveh strank s popolnoma nasprotnim predznakom, čeprav jih glavna ideja druži, popoldne "šefe" že priseže kot predsednik nove vlade. Kot kaže imajo vse, kar potrebujejo, da lahko začnejo delat.

OK, pustimo času čas, ampak ... a je tukaj kdo fast forward držal ali se je samo meni tako zdelo?
shocked-1.gif

Ali je pa je morda samo pri nas stalno pavza vključena?
grin1.gif

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
...
Volitve v Grčiji, zvečer uradni rezultati, v ponedeljek zjutraj se zmenijo za koalicijo, ki je sestavljena iz dveh strank s popolnoma nasprotnim predznakom, čeprav jih glavna ideja druži, popoldne "šefe" že priseže kot predsednik nove vlade. ...
Med skrajno levico in skrajno desnico itak ni nobene razlike.

V Grčiji je sistem tak, da je od 300 sedežev, 50 poslanskih mesta samodejno rezerviranih za zmagovalca, ostalih 250 si proporcionalno razdelijo.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
OK, pustimo času čas, ampak ... a je tukaj kdo fast forward držal ali se je samo meni tako zdelo?
shocked-1.gif

grin1.gif
Upajmo le, da bo poletni dopust tam doli bolj na izi kot politika,kajne?
wink-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
shocked-1.gif

grin1.gif
Upajmo le, da bo poletni dopust tam doli bolj na izi kot politika,kajne?
wink-1.gif

Hehe, točno to. Sem prepričan, da so dovolj brihtni in ne bodo delali škode sezonskemu prilivu svežega denarja.
smile-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Oni imajo 2500 let prakse. Enkrat bo tudi pri nas tako.

Samo res, na to sem pa čisto pozabil. Zato smo taki amaterji.
grin1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Jelinčič ima stalno mesto v opoziciji. Kadar sploh pride v parlament
evil.gif

Lajat iz ozadja je lažje, kot kaj narediti. Čeprav kdaj celo kakšno pametno vstreli.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
shocked-1.gif

grin1.gif
V Grčiji mora zmagovalna stranka sestaviti koalicijo v treh dneh po volitvah.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pičke bili in pičke očitno bodo verjetno še naprej: http://www.siol.net/novice/svet/2015/01/grki_zgodovina_bankroti.aspx

Nooono, kako pa govoriš? Saj so v Grčiji "tvoji" zmagali.
So se pa spečali s sovragom in tako postali izdajalci čiste levice.
stupid-1.gif

PS- saj poznaš politiko aparthaida. Že nekaj % ne belske krvi te je prestavilo v nigerski geto. In beli Južnoafričani so v politiki segregacije pravi amaterji proti levakom.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Levičarji se zmeraj spečajo s sovragom.
Pri nas ni nič drugač.