Grafični artefakti v Firefoxu (pa še kje)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Na računalniku od staršev med brskanjem po internetu s Firefoxom se občasno prikazujejo takile artefakti (včasih zapolnejo cel ekran). Računalnik je skoraj nov z dobrimi komponentami (grafična Radeon 5450), vsi driverji in programi na Win7-64bit so v zadnji verziji (pa v prejšnih verzijah ni bilo nič bolje). Edino kar je, da je monitor Samsung Syncmaster 710T star že sedem let. Vendar je po drugi strani printscreen neodvisen od monitorja, a ne?
Kdaj pa kdaj se te pacarije pokažejo tudi v drugih programih, a redko.

Kaj bi bila fora?
1296165-firefox.png

Priponke

• 1296165-firefox.png
    1296165-firefox.png
    91,1 KB · Ogledi: 211

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Drzi, je neodvisen od monitorja.

To izgleda kot defektna graficna (bolj konkretno: njen RAM) ali tezave z napajanjem. Ker gre za tako z zelo nizko porabo, mocno dvomim da je slednje.

Kar se tice FF pa zacasno izkljuci GPU assisted rendering, pa bos imel ta problem samo se tako pogosto, kot je v vseh ostalih programih. Ce to ni sprejemljivo, potem zamenjaj graficno in porocaj.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A se da potemtakem s kakim programom testirat pravilnost delovanja RAM-a, ker do tega računalnika pridem le občasno, pa bi ga rad stestiral, da ne bom preveč čakal na servisu.
Kartica je sicer pasivno hlajena, temperature pa so med delovanjem nekje med 50 in 60 stopinj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Za testiranje RAMa je najboljše uporabiti memtest. Če ti leži kje kak linux liveCD, potem lahko kar tega uporabiš (memtest je praviloma na vseh liveCDjih).
Pa pusti delovati vsaj nekaj ur, najboljše kar čez noč (v kolikor ni napak). Če pa ti že v štartu najde napake, potem pa itak veš kaj je narobe.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
RAM-a od grafične sem mislil ...
To memtest ne podpira.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz ga nisem se nikoli iskal, tako da tezko recem ali je tole kredibilna zadeva ali ne. Zato sem ti tudi napisal oba predloga zgoraj, zdaj imas se eno opcijo ... probaj nekaj in porocaj
smile-1.gif