Grafična kartica - katera?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Živjo!
Imam nove winse gor in me zanima:
Kako pogledam katero grafično kartico imam, da na podlagi tega potem downloadam driverje?
Hvala!

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
Odpreš kišto in prebereš kar piše na kartici, če ne gre drugače.
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če imaš nVidio, lahko greš na njihovo stran in ti avtomatsko poišče driverje.

Če imaš Intel storiš enako.

Če ne veš znamke (ali imaš ATI) pa lahko dol potegneš CPU-Z ali Speccy in ti bo napisalo katera je.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala!

Sem vmes že skeniral na intlu, zdaj bom še pri nvidii. Problem je, da mi nikjer na računalniku ne pokaže katero imam, ampak s tem upam, da bmo našel.
Hvala ti!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Živjo!
Imam nove winse gor in me zanima:
Kako pogledam katero grafično kartico imam, da na podlagi tega potem downloadam driverje?
Hvala!

GPU-Z ! Google je tvoj prijatelj.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
Totalna izguba časa .... medtem ko pišeš in guglaš in iščeš .... bi že petkrat lahko pogledal kero kartico imaš v kompu.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Če že drugega ne si potegneš dol ''CCleaner'' instaliraš ko odpreš ti čist gor na vrhu pokaže operacijski sistem,vrsta procesorja ,RAM in pa grafika.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Win7 sami potegnejo dol driverje, če je kartica kolikor tolikor novejše izdelave-saj pri meni je bilo atko. Greš pod nadzorna plošča, nato strojna oprema in zvok, klikneš na zavihek upravitelj naprav, potem klikneš na grafične kartice in tam bi ti moralo pisat, katero imaš. Če pa odpreš kišto pa sigurno vidiš tako znamko kot model.... HINT: Poglej še s spodnje strani kartice..... LP

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Sem uredil tako, kot je predlagal Southpark (hvala). Vsi ostali načini pri meni ne delujejo.
Lp.