Jaz sem naredil takole: najprej sem izbral nadzornika, z njim sem se dogovoril, da bo z mano šel na prvi sestanek do vseh izvajalcev, to govorim za gradbene firme. Potem sem poklical pa cca. 6-7 podjetjih iz bližnje okolice (radij 10 km), vzel dan dopusta in šel z nadzornikom po predhodnem dogovoru do vsakega izmed njih.
Seveda je pomembno, da se nadzornik in izvajalec ne poznata od prej, da se ne bi slučajno že predhodno "spajdašila", ker boš potem oba bogato plačal. V mojem primeru je bil nadzornik iz konkretno drugega kraja, tako da te bojazni ni bilo.
Skupaj sva potem po občutku po zbranih informacijah in predračunih ter razgovorih z njimi izbrala gradbinca, seveda je bila pri tem beseda naročnika (mene) zadnja.
In tako sem delal potem tudi za ostala dela na hiši, npr. keramičar, strojni inštalater, električar...
Za fasado pa vzemi nujno firmo, ki se ukvarja več ali manj samo s fasadami.
Na forumu boš pa težko dobil konkretne odgovore in se jaz tudi ne bi preveč zanašal na njih, ker so pričakovanja, finance kot tudi zahtevnost kvalitete od naročnika do naročnika tako različni, da je bolje morebitne izvajalce bolje izbrat tudi glede na to kaj ti bodo sami povedali. Če pa o gradnji nimaš preveč pojma, je pa bolje vzet najprej kakšnega dobrega nadzornika, pa ga malo več plačat, da ti bo pomagal podobno kot je meni.