GPS path & Google Earth

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Zakaj mi vedno tako grdo umesti GPX pot na Google Earth zemljevid?

Ponekod pot povsem ustreza, ponekod pa je odstopanje tudi po 500m, glede na resnično pozicijo (aja, po Mapsource-u in AdriaTopo vse štima kot mora).

(sodeč po sliki sem bil ene pol kilometra stan od vrha, medtem ko je pot čez dolino Vrat kar približno točna...)
762431-Triglav.jpg

Priponke

• 762431-Triglav.jpg
    762431-Triglav.jpg
    94 KB · Ogledi: 264
I

Izbrisan uporabnik #488

Enako je bilo tudi pri meni na Triglavu. Očitno je tu Google Earth netočen in sicer glede samega vrha.
Pot čez Prag kaže dokaj točno, razen tam kot vidim, da je tudi tebi signal malo "snelo", sam vrh pa ni točen.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Format kml (sportstracker) prikazuje točno. Tam kjer je ravna črta pa se mi zdi, da izgubi GPS signal, potem pa samo črto potegne.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

I see... torej Google's fault.

Ja, čez Prag v tisti luknji poje signal. Enako tudi tik pred Luknjo na poti čez Plemenice. Ampak to je pač GPS...

Zakaj imaš čez Prag tako različni poti? Signal ali si šel po kakem brezpotju? (čeprav mi ni jasno, kje...)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne vem, če je fora v formatu... Vsaj ne predstavljam si, kako bi lahko bilo to krivo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi ponekod v tujini, ko je odročno sem že videl, da GE ni točen.

Jernej: tam sem se zaplezal
smile-1.gif
Tisto je napaka, ko sem ga imel v nahrbtniku in je izgubil signal pa potem nisem počistil sledi. Malo ga je tam zmedlo.

100% je napaka v GE, ker sem si na vrhu shranil GPS lokacijo vrha in je identična kot v Mapsourcu (pač v okviru par m3 odstopanja), v GE pa je nekje doli v steni (glej sliko).

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moje je finta v 3D karti, ko so jo naredili, ni točna.

Na vrhu triglava je tale koordinata (4m natačnost).
N46 22.699 E13 50.195

gps.jpg

V GE je pa tam kot je gori vidno na sliki.

Citat:
* 3D Terrain – GE has terrain and the image is stretched over the terrain. The terrain is not detailed enough to be an exact match so the photo will be stretched differently.

* The image errors can be attributed to the fact Google uses a spherical WGS84 base model, not elliptical. But, more often it is due to the provider Google got the data from not accurately processing their imagery data. Google is trying to enforce better QA.

Nazadnje uredil moderator:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Natančnost GPS-a na najvišjem vrhu Slovenije vsekakor ne more biti vprašljiva. (glej signal satelitov
smile-1.gif
)

I

Izbrisan uporabnik #488

Glej tudi višino, ki kaže 2862m, ker sem sliko naredil na "mejniku", križcu in ne pri stolpu, kjer si najvišje, tako da je zagotovo to točno
smile-1.gif

ExB

Long John
11. dec 2007
26
0
1
Splosno znana zadeva je, da visine in sam teren v GE NISO natancne (te podatke so itaq dodali kasneje nekje v razvoju) in da se nanje ni za zanasat. Tudi jaz sem ze opazil kar nekaj takih zanimiv napak pri mojih poteh..