Gps online tracking za Symbian

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.811
113
Kaj naj uporabim, da bi lahko na gsmju vključil gps in bi mi preko gprsja ali umtsa sporočal lokacijo, katero bi lahko hkrati pregledoval npr. na računalniku doma? Po možnosti, da se da tam vključit še zemljevid in ti lepo kaže pot, kje se telefon giblje?
Super bi bilo, da je ta storitev brezplačna in pa, da če ni signala si program sam zapomni in potem ob novem signalu avtomatsko pošlje celotno pot gor.
Pa pod nujno rabim near online spremljanje, naknadno spremljanje poti me ne zanima.

ducttape

Zelenc'
30. avg 2009
6
0
1
Tudi sam sem že iskal nekaj podobnega. Trenutno bolj za hec uporabljam Google Latitude, vendar ima svoje omejitve (ko program ni aktiven uporablja samo bazne postaje za lociranje, ni možnosti konfiguracije časa osveževenja, ne kaže poti vendar samo lokacije). Ena možnost je še AFTrack (http://www.afischer-online.de/sos/AFTrack/index.html), program lahko preko HTTP protokola pošilja lokacijo na nek strežnik (lahko domači, ali pa na kako zastonj tracking stran). Samo slaba stran je da je program plačljiv.

lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38

tole se mi že par let valja v bookmarih, sam nikol še nisem probal.
Če bo kdo probal, naj sporoči
http://franson.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4912

@Tenforest
sportstracker ne zna v živo pošiljat lokacije na nek strežnik ali pc. Zna samo shranjevat na telefon in na koncu s parimi kliki pošlješ na njegov lastni strežnik, kjer si delaš online statistiko športanja.

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

@Tenforest
sportstracker ne zna v živo pošiljat lokacije na nek strežnik ali pc. Zna samo shranjevat na telefon in na koncu s parimi kliki pošlješ na njegov lastni strežnik, kjer si delaš online statistiko športanja.

V bistvu Sportstracker ima možnost live updejta.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hm pa res, sem sedaj pogledal in ima opcijo "live sharing".
Thnx, morda pa kdaj probamo;)

@Tenforest sorry za napčne info. Morda v prvih različicah ni blo, pa zato nisem opazil.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
nokia sport tracker sem updajtal na novo verzijo,prav fino, všeč mi je posebej to, da ti zraven čekira fotografiranje in dodaja na track, s fotkami lahko dodaš na net. Nova funkcija je tudi replay. Ne najdem pa sum višincev v programu.