Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Vse ti piše. 1 kB je obračunski interval. Kdaj točno ti operater zaključi sejo pa je njegova stvar. če bi bil smotan bi ti to naredil vsako minuto pa bi bilo še vedno vse formalno clean. Točne specifikacije kako se obračuna, kadar se zaokroži na 1 kB pa mislim da nima nihče napisano, vsaj takšnih specifik jaz nisem videl še pri nobenem operaterju.
Po moje je vse v nastavivah tehnologije, morda se sistemi tudi sami prilagajajo prometu. Merila pa so zagotovo čas in pa količina kB. Čas = po xy minutah se pogleda, kaj je bilo v tem time sloteu preneseno in se zaokroži na cel kB. Količina = četudi še ni minil definiran časovni slot se v primeru, da v okviru slednjega preneseš npr več kot 1 MB izvede obračun in zaokroži na kB. V tvojem primeru je verjetno zaradi skromne količine podatkov v igri časovni slot. Predvidevam, da operater vsako uro potegne za zadnjih 60 minut bajte in lepo zaokroži na cel kB ter zapiše v billing, to potem tudi vidiš na računu.
Poleg tega ti metoda obračuna ne koristi prav nič. Nikjer ne piše, da morajo imeti vsi operaterji enako metodo. Torej bodo lahko tvoje stranke doživele tudi drugačen obračun, kot jim ga obljubljaš, odvisno pri katerem operaterju bodo nabavile SIM kartice.
Me res zanima, kaj ti bodo odgovorili. Še vedno pa mislim, da je vse skupaj brez veze. Klientu pač poveš, da bo mesečni promet do 1 MB in da mu svetuješ paket, kjer je toliko podatkov noter.
lepo vzami Podatkovni bonus. Dobiš SIM kartico za prenos podatkov, mesečna naročnina je 2.5 EUR in za ta denar dobiš 1 MB vključeno v to ceno.
http://www.mobitel.si/paketi/paket-podatkovni-bonus.aspx
Tukaj imaš in ne kompliciraj. Podatkovni paketi so narejeni z razlogom. In ta tukaj je presneto poceni, dosti nižje od tvojih 8 EUR in silnih premetavanj kB levo in desno.