Gostovanje video prezentacij - SLO ali tujina?

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Pozdravljeni!

Sem pred dilemo - rad bi objavil kar nekaj video prezentacij. Sicer še ne vem koliko ljudi bo to dejansko gledalo, ampak moram misliti na oba scenarija (veliko in malo). Sedaj imam 2 variante:
1.) gostovati na nekem slovenskem strežniku (flash datoteka ki se pač streama)
2.) gostovati na tujem strežniku v smislu youtube ipd.

Osebno bi najraje izbral prvo točko, ampak imam pomisleke glede bandwidtha. Sicer je načeloma tako, da imajo vsi resni ponudniki gostovanja dobre povezave in verjetno tudi če gostujem na youtube ne bom dosegel večje prepustnosti pri istih odjemalcih. Ali se pač motim?

Je pa res, da imam verjetno pri drugi točki prednost, da vse kodiranje uredi spletni servis in je praktično zadeva gledljiva na vseh odjemalcih (od telefonov do računalnikov). Ali se pač s tem brez potrebe obremenjujem, ker bo itak v flashu izvoženo? Dobro apple tukaj potem odpade glede predvajanja.

Hvala za komentarje in upam da tudi konkretne naslove na katerega ponudnika gostovanja (domačega ali tujega) se obrniti v tej situaciji. Lahko tudi na ZS, da ne bo reklame.

LP!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Daj na Youtube. Dela (preverjeno) tudi na Ipadu, torej iOS to podpira.

Zakaj bi si delal dodatno delo, ce gre samo za nek nakljucni spot, kjer je vseeno kje se pojavi ?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če kodiraš v mp4 s kodekom h.264 in uporabiš jw player, bo delalo povsod. Kjer je podprt html5 bo delalo neposredno, drugje pa preko flash playerja. Flash 10+ podpira h.264 in mp4 container.

Glede bandwitha pa je odvisno kddo bodo tvoje stranke. Za slovence, bo domači server hitrejši (nižji ping). Res pa da ima tudi youtube lokalne serverje pri nas. Samo keširajo samo najbolj popularne vsebine.

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Radirko: Rad bi da izpade malo bolj profi. Tista oznaka "youtube" na vsakem videu in pri predvajanju mi takoj razvrednoti delo..

doto: Stranke so iz SLO. Zaenkrat..

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.886
766
113
www.jernej.org
Aha vidim... Vimeo PRO je pa $200 na leto. Za ta denar dobiš pa že dober strežnik. Čeprav... če bodo tvoji videi pokurili (pre)veliko bandwidtha, boš zelo hitro presegel teh $200...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik Marezi pravi:
Radirko: Rad bi da izpade malo bolj profi. Tista oznaka "youtube" na vsakem videu in pri predvajanju mi takoj razvrednoti delo..
Če v naslov takoj na začetek (pred ostale parametre) dodaš "?modestbranding=1" se YouTube logo ne prikaže.

"rel=0" pa povzroči, da na koncu ne pokaže drugih sorodnih posnetkov.

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
erikson: to opcijo sem že zasledil, ampak je potem problem, da youtube kot mi je znano ne omogoča gostovanje video-v za komercialne namene....ali pač?