Gosto cedilo

gaber8

Zelenc'
25. jun 2014
6
0
1
Ve mogoče kdo kje bi lahko kupil zelo gosto cedilo.
Pregledal sem že precej variant po trgovinah, ampak so vsa cedila z bistveno preredko mrežico.
Tisto kar prodajajo bi moralo imeti eno kavdratek mreže razdeljen še vsaj na 4.

Rabil bi za cediti mleko v kuhinji.

Razne gaze in filter variante ne pridejo v poštev ker se to dela dnevno.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Tudi sam se pripročam... Sem iskal tako cedilo za čaj, vendar ga nisem našel v nobeni trgovini...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
v kakšni čebelarski trgovini bi znali imeti fina cedila. samo bodo mogoče prevelika zate. kaj pa če bi cunjo uporabil?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Kaj loviš s tem cedilom? Smeti ali kaj drugega? Če imaš mlekovod potem bi moral že tam imeti filter ki večino vidnega ustavi. Pri ročni molži ali prevoznem molznem stroju je pa druga pesem.
Sicer pa filter za mlekovod stane nekaj centov. Kolikokrat dnevno cediš mleko? 2x?

gaber8

Zelenc'
25. jun 2014
6
0
1
Enkrat dnevno dobim par litrov mleka, kjer bi bilo treba precediti smeti.

Doma delamo jogurt, skuto precej pa ga tudi spijemo.

Idelana dimenzija cedila bi bila fi cca 10 - 15 cm.

Varianta cediti skozi cunjo bi bila dpbra za občasno za vsakodnevno pa ni praktična zaradi pranja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Dobavitelj vam ga ne precedi?
Poglej za plastičnim cedilcem v kakšni zadrugi ali podobno. Ponavadi so bolj fina.
Ne vem pa kako je s higieno pri takih zadevah. Sem prepričan da če bi tvoje mleko preko tega cedila šlo naprej v mlekarno da najdejo boga in pol nezaželjenih snovi v mleku.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Zaradi tega bi jaz rajsi cedil skozi krpo, papirnato, ki jo zavržeš, pa rešeno,ne pa da morš se ukvarjat še s umivanjev cedila...

gaber8

Zelenc'
25. jun 2014
6
0
1
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Dobavitelj vam ga ne precedi?
Ne vem pa kako je s higieno pri takih zadevah. Sem prepričan da če bi tvoje mleko preko tega cedila šlo naprej v mlekarno da najdejo boga in pol nezaželjenih snovi v mleku.

Hvala za skrb.

"Dobavitelj" je zraven in skoraj dnevno vidim kaj živali jejo (večina leta so to samohodne kosilnice ki vrhunsko počistijo vse brege, pozimi imajo seno ne silaže) , mleko ima zase in za par sosedov.

Kakšen kemije in krmil ter silaže še niso videle, kar za "čisto alpsko mleko" iz supermarketov ki izvira iz velikih farm težko rečem.

Za ostalo pa mleko pred uborabo dobro prevermo.

V Kmetijski sem že gledal pa imajo samo ene zelo velike čisto prevelike za kuhinjo.

Kljub vsemu se mi zdi kvalitetno zelo gosto kovinsko cedilo najboljša izbira, samo ga ne najdem, tako da je kak link ali konkreten naslov trgovine kjer bi to dobil dobrodošel.

Hvala !

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Sicer ne vem koliko fino je fino, ampak plastična cedila ki se dobija v trgovinah imajo ponavadi kar fino mrežo.

Če bi rad še bolj fino, poglej za najlonskimi cedili oz. filtri. Se uporabljajo tudi v laboratorijih in dobiš manjše dimenzije (vprašaj v lekarni). Mreža je pa pa od 100-1000 mikronov tako da mislim da bi moral dobit primernega!