Gori doli & naokoli; anglija

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
Ojla, konec septembra grem malo v anglijo (živce zgubljat
smile-1.gif
, tako da bo vožnja kar se da prijetna. Saj vem da se da navadit, ampak, raje zvem kakšne insajderske fore od koga, ki je tam redno ali pa vsaj večkrat letno...
hvala

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Sicer sem šel z avtom vse do Škotske pa je vsaj meni osebno bilo veliko lažje voziti svoj avto kot pa imeti volan na desni. Sem poskusil, pa mi nekako šaltanje z levo ni bilo preveč všeč, je pa res da sem vozil le nekih 5-10km. S svojim avtom pa nekih velikih težav nisem imel, mal več koncentracije je potrebno, da ne zaviješ v nasprotni pas, pa na dvosmernih cestah je malo težje tovornjake prehitevati, oziroma potrebuješ kopilota.
smile-1.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
grem konc septembra le za ene tri dni (poslovno). za turista zganjat pač ne bo preveč prilik (mogoče takrat, ko bo moja boljša polovica imela predavanja in seminarje
smile-1.gif
malo me vseeno skrbi, ampak sem malo pomirjen, da je tudi tam veliko vozil in bom lepo vozil v koloni (upam, da ne prvi, hehe). bomo že, drugače pa do hotela, potem pa taxi.

ko sem prebral amzs navodila: emmm...a je kdo prelepil žaromete od vas??????

Nazadnje urejeno:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Lazje je vozit angleski avto po angleskih cestah, kot svojega. Jaz sem se vozil po skotskem konec junija (tudi jaz poslovno, ki je bilo razsirjeno na uzitkarstvo)
smile-1.gif

Mene je motilo pri angleskem avtu to, da sem prvih 30 kilometrov konstantno butal z desno roko v vrata (vsakic, ko sem moral prestaviti) :D :D :D :D

Drugace pa: pojdi tudi po manjsih enopasovnih cestah, tisto je prava Skotska!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nisem vozil po .uk, sem pa dost prefural .nz in .au, milorečeno, vsi kaj smo furali smo rabli
2-3 dni, da smo padli not. Šaltanje z levo je itak svoj pojem, mene so že blinkeri jebali, ker sem
avtomacko vse privzel ogledalo "sorazmerno" in je seveda padlo v vodo.

Po treh dneh pelješ ko voznik princeso Daisy.

Poseben fuk je avtocesta, vsaj jaz se nisem navadil, pa če sem letel 70 al pa 150, najbolj paše zavijanje v enosmerno,
z najmanj ponosa pa povem, da pravi fuk nastopi, ko moreš pijan peljat po levi, pol pa pozabiš blinkere, levo, desno
in vedno ko zaviješ, se držiš desne, pa da ga jebeš.

McD Drive in nam je bil tako zafukan, čeprav smo prej res da nekaj skadili, ampak vseeno smo raje šli peš.

Z .uk police nimam izkušenj, vem da v melburnu ko so nas ustavli, pa je sodelavec ven potisnil .de vozniško, se je model prekrižal in
rekel "take it xtremly easy and have a save jurny!"

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Definitivno vzemi angleški avto, ti bo lažje funkcionirati.
Prestavljanje z levo ni problem, več pazljivosti je treba pri gnezdenih krožiščih
evil.gif
, odstopanju prednosti, razvrščanju v/iz križišč, saj se je zgodilo, da je voznik po izhodu iz krožišča nadaljeval mrtvo hladno po desnem pasu (sodelavec je imel večkrat probleme).

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
dej no, NE me strašit no
smile-1.gif
drgač pa bo pa na sky news tist teden, da en norc dela zastoje sred londona, hehehe. ej, bomo že. hvala. aja, kaj je z žarometi? je kdo to kdaj prelepil (da desna ne sveti preveč gor...)

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
meni je bilo veliko lažje voziti po levi z desnim volanom kot po levi z "našo"stranjo.slednje je veliko bolj begajoče in nepregledno v križiščih in pri prehitevanjih.žaromete pa le prelepi ker je kazen konkretno visoka.drži se omejitev in pusti naš balkanaski stil vožnje takoj ko prečkaš mejo.vsi vozijo po omejitvah.nič več in nič manj tako da nekih prehitevanj na cesti ne srečaš.omejitev po AC je 70milj in se je drži ker merijo povprečno hitrost pa tudi trenutno.po središču londona je v vsaki coni 30milj radar.veliko semaforiziranih križišč ima prav tako kamere.za center londona moraš kupiti prepustnico.kazen je kar vioka napram ceni nalepke.ne potrebuješ je pa od petka od 19 do ponedeljka do 6.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
ali kdo ve, KAKO prelepiti luči? imam espace (4)...če grem na amzs, bojo tam vedeli? ali na kakšnem renault servisu? hvala

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
No ja, bodimo vzorni državljani
smile-1.gif
zdaj samo ne vem, ali je treba to prelepiti samo ponoči ali ne? so tam luči podnevi prižgane? res ga ne bi rad preveč mutil s temi kaznimi tam gor...:(

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Nekaj takega boš potreboval. Fora je v tem, da pri nas sprednja desna (kratka) luč sveti dlje kot leva, ki je pri sredini vozišča. V GB je zadeva ravno obratna, zato je treba desno luč "skrajšati", da ne slepi nasproti vozečih.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Srsly?
confused-1.gif

Se opravicujem, nisem vedel, da obstaja taka zahteva.
frown-1.gif
Ampak potem se jaz vprasam zakaj vsi "anglezi" (ki izgledajo Romunskega porekla), ki se te dni vlacijo po evropskih cestah tega nimajo...