Gorenje

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
V času globalizacije meni osebno "slovenski izdelek" ne pomeni kaj dosti.

A na žalost poznam preveč ljudi ki še vedno kupujejo nižjekvalitetne Gorenjeve izdelke za vzhodni trg in 'rebrandane' kitajske izdelke, ki jih prodajajo pod svojim imenom, samo zato da podpirajo slovenskega proizvajalca. .. In še in še je podobnih neumnosti, zakritih za "nacionalnim interesom" ki to sploh ni.

Meni osebno se zdi da nacionalni interes vsekakor ni bogatenje nekaj posameznikov na plečih množice, kar je v primeru Mercatorja vsekakor to to.

Nekritično podpiranje domačih proizovodov je v eni vrsti podpiranje umiranja dobaviteljev na obroke, blokiranje razvoja dobaviteljev in njih oziranja na druge trge, v drugi vrsti pa je v veliko primerih stran metanje denarja zaradi cen, ki niso primerne kvaliteti, da ne omenjam da pregovorno visoka slovenska kvaliteta dandanes prevečkrat pač ne dosega cenovno primerljive konkurence.

Nazadnje uredil moderator:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ravno od gorenja! Kupil njihov DVD (pač kolega dela tam) ta je sedaj po 2 letih in pol crknil! Pokličem kolega če mi lahko zrihta da mi ga pogledajo na servisu v Velenju reče on ni panike ti samo pridi. Pridem v velenje se dobimo pred delavnico reče mehanik" nov DVD stane 30 evrov če je karkoli pokvarjeno bo več lahko pogleda če je kaj malega zrihta drugače ne bo šlo!" Pol pa mi razložita da se vse skup v kontejnerjih vlači v SLO pa mi poveta samo 2 stvari se še dela v Velenju! Sam kupujem še samo tujo robo, ki je cenejša in lahko rečem kvalitetnenjša!

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj pa misliš da Matrix dela?
Gorenje dela izdelke visokega cenovnega in kakovostnega razreda (verjetno tukaj večine ne zanima pralni stroj, ki ga je zdizajniral Pininfarina in stane koliko? 2K EUR)

Osebno imam precej MGA od Gorenja. Sušilec dela že peto leto neprekinjeno (se bojim, da ko ga bom ustavil za en mesec bo zaribal
grims-1.gif
), PS je zdržal 8 let, skrinja še zmeraj dela (čeprav bo upokojena zaradi prevelike porabe...)

Za 30 EUR pri enem DVD predvajalniku se pa prav dosti ne bi sekiral Pri tem cenovnem razredu crkne laser, ki je vsaj 20 EUR kot rezervni del...

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
a mene sprašuješ?

lahko ti naštejem kompletno gamo aparatov ki se izdeluje v Velenju, kakor tudi z vsemi dobavitelji dokupnega programa (TV, DVD, sesalci, itd)...
pomagam ti lahko celo s tipi aparatov, katere izdeluje Gorenje v Velenju za vsa priznana podjetja s področja bele tehnike...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Naj se v tej temi naprej govori o Gorenjevih izdelkih.
V zgornji pa o mercatorju.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav

sevlje

@masevc Če napišeš celotno paleto kje se izdelujejo Gorenjevi izdelki in za koga izdeluje Gorenje dobiš 200 altov.!!!
wink-1.gif