Gorenje - mikrovalovka

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Pozdrav,

Zgleda imam problem (vedno take sreče pri nabavi novih el. zadev)..

Danes sem kupil gorenjevo mikrovalovko z žarom GORENJE, GMO 20 DGE.

Slika:
gmo20dge_mikrovalovna_pecica__174885__GO1131.jpg

No, razen tega, da nima gumba OFF (kar me samo rahlo moti) in je vedno v stanju pripravljenosti (na ekrančku 000 številke) me moti sledeča stvar:

Mikrovalovka tudi v nedelovanju spušča-oddaja neke visoke piskajoče zvoke. Ni moja prva mikrovalovka in nobena ni oddajala (razen pri delovanju) nobenih dodatnih zvokov. Po moje je ta nekaj defektna.
Če sem pa kre*en, grem kupovat "domačo" robo made in PRC
frown-1.gif

Če ima kdo omenjeni model, bi ga prosil, naj malo preveri zadevo.

Imam časa 8 dni, da jo nesem nazaj.
ps. je še neuporabljena.

Hvala

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Gumb stop je ponavadi start, samo držat gam oraš malce dalj (kot pri računalniku)!

Glede piskanja, mi imamo doma neko chip-shit Gorenje mikrovalovko pa ne piska (ima pa 15 drugih bugov), tudi nobene še nisem videl da bi piskala. Verjetno torej nekaj ni vredu, ali je trafo zanič ali pa kaj podobnega. Sam bi nesel nazaj preden kaj raznese!
grims-1.gif

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Gumb stop je ponavadi start, samo držat gam oraš malce dalj (kot pri računalniku)!

Glede piskanja, mi imamo doma neko chip-shit Gorenje mikrovalovko pa ne piska (ima pa 15 drugih bugov), tudi nobene še nisem videl da bi piskala. Verjetno torej nekaj ni vredu, ali je trafo zanič ali pa kaj podobnega. Sam bi nesel nazaj preden kaj raznese!
grims-1.gif

Sem probal držat start, pa se ni ugasnla
tongue-1.gif
Tud v navodilih ne omenja OFF ali dvojne funkcije gumba.
Ta piskanje je pa nadležn. Visoka frekvenca.. Ma niti ni pisk... je bolj podobno rožljanju, šumenju hladilnika-le tišje. Samo vseeno, mislim, da to ni normalno.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Jaz jo tudi imam. Dobila sva jo za 1€ kot dodatek k pečici in el. plošči. Piska nič, nastavi si uro, pa ne bo pisalo 000. Drugače je pa nama tik pred iztekom garancije crknil glavni del mikrovalovke, tako da imava takorekoč novo sedaj
rolleyes-1.gif

Nesi hudiča nazaj... Mogoče še kako sevanje uhaja, pa ti bo še zrasel
shocked-1.gif

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Jaz jo tudi imam. Dobila sva jo za 1€ kot dodatek k pečici in el. plošči. Piska nič, nastavi si uro, pa ne bo pisalo 000. Drugače je pa nama tik pred iztekom garancije crknil glavni del mikrovalovke, tako da imava takorekoč novo sedaj
rolleyes-1.gif

Nesi hudiča nazaj... Mogoče še kako sevanje uhaja, pa ti bo še zrasel
shocked-1.gif

Amm... mogoče sem bebo
stupid-1.gif
sam.. kako pa nastaviš uro? V navodilih nič ne piše. Imaš točno ta model?
No tvoja vsak piska ne... tko, da gre kar nazaj. Pišuka al pa za isti denar vzamem kakšno whirpool mikrovalovno.. še delonghi je po moje boljši...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Imam enako, le v črni barvi.
OFF gumba tako kot 95% ostalih mikrovalovk nima. Mene so lučke tudi motile dokler nisem šel merit porabe in je res minimalna (če sem prav izračunal porabi za 2€ na leto)
Ure tudi nima.
Piskat pa ne sme. Če piska, jo nesi nazaj!

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Imam enako, le v črni barvi.
OFF gumba tako kot 95% ostalih mikrovalovk nima. Mene so lučke tudi motile dokler nisem šel merit porabe in je res minimalna (če sem prav izračunal porabi za 2€ na leto)
Ure tudi nima.
Piskat pa ne sme. Če piska, jo nesi nazaj!

Evo doma že druga in ne piska
tongue-1.gif

Res ne vem kaj je bilo z uno narobe..

Ure res nima.
čeprav lučke gorijo, ni več moteča-se je ne sliši.

Fantje, hvala za feedback!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Kje prideš na idejo, da si kupiš gorenjevo mikrovalovko!?
evil.gif

Midva sva jo dobila za poročno darilo...pa nisem vedel (do takrat) ta tak šrot sploh obstoja...seveda sva se jo po hitrem postopku losala

(aja..dela pa je..to je pa dejstvo
smile-1.gif
..sicer crknila po treh mesecih in bila v garanciji popravljena...pa vseeno).

Vse ostalo pa
crazy1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem jo pred parimi leti kupil za pogrevanje in odtaljevanje in to špila. Vse kar me je zanimalo pri nakupu je bil dizajn, nizka cena je bila pa samo še dodaten plus. V glavnem zadovoljen za moje potrebe, za kuhanje pa mikrovalovke itak ne bi uporabljal.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Bom še jaz prislonil piskrček....

Gre za novo electrolux mikrovalovko, ki ob delovanju odaja čudne zvoke. Če jaz prav razumem verjetno ko vklaplja valovanje. Ampak zvok je pa kar glasen. Sliši se kot bi v kakšni fabrki na elektro omarci priklopil glavno stikalo (torej malce poka, in sliši se zvod delovanja mikrovalov. Je to O.K.....ali naj raje nesem malo na servis pogledat?

LP

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Te reči od Gorenja, ki so made in Turčija ali PRC imajo precej tovarniških napak... Moje izkušnje...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Te reči od Gorenja, ki so made in Turčija ali PRC imajo precej tovarniških napak... Moje izkušnje...
"prijam" je napisal za Electrolux. Žal je trend takšen, da so najcenejši proizvodi večine znanih blagovnih znamk (sploh pri malih gospodinjskih aparatih) made in PRC ali Turkey.

Če želiš mikser Slovenskega porekla kupi Bosch. Je pa žalostno dejstvo da od vsakega prodanega BSH mikserja made in Slovenia ostane v Sloveniji nekajkrat manj denarja kot npr. od mikserja gorenje made in PRC
bonk.gif

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
Meni je pri Hyundai mikrovalovki v letu in pol crknil že tretji motorček za vrtenje krožnika, tako da gre na cesto dveh smetarjev
10.gif