Google verification kod WTF ???

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Torej, pred nekaj minutami sem dobil dva zaporedna smsa od Googla z "Kod verifikacije za Google je *****"... Nisem nič klikal, tako da ne vem od kje jim moja telefonska, tudi se ne spomnim, da bi jo kje vpisal... Je možno, da gre za scam smse? Ali je kaka tretja opcija? Ker na gmailu mi ni nobenega maila poslalo v stilu, vi ali nekdo drug je pravkar podal zahtevek za verifikacijo itd...
Malo me skrbi, ker imam na gmailu goro podatkov in bi bilo rahlo neprijetno, da kdo po neki meni nelogični poti vdre noter...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Včasih pride kakšen tak mail/SMS po moje ker nekdo probava prit v tvoj nabiralnik. Hvalabogu imajo resne firme številne filtre proti temu, zapomni si iz katerih IP-jev ponavadi dostopaš, iz katerih naprav itd.

Pred kratkim sem recimo od enega lokala spreminjal facebook stran in ker so ugotovili, da je nekdo naredil preveč sprememb za nov IP, so vse skupaj zaklenili (stran sploh ni bila več vidna) in lastniku poslali obvestilo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Torej, pred nekaj minutami sem dobil dva zaporedna smsa od Googla z "Kod verifikacije za Google je *****"... Nisem nič klikal, tako da ne vem od kje jim moja telefonska, tudi se ne spomnim, da bi jo kje vpisal... Je možno, da gre za scam smse? Ali je kaka tretja opcija? Ker na gmailu mi ni nobenega maila poslalo v stilu, vi ali nekdo drug je pravkar podal zahtevek za verifikacijo itd...
Malo me skrbi, ker imam na gmailu goro podatkov in bi bilo rahlo neprijetno, da kdo po neki meni nelogični poti vdre noter...

Imaš vklopljen two-step verification in si vpisal svojo cifro? Če nisi, se je nekdo zafrknil in na svojem računu dodal tvojo cifro.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Nimam, sem šel prav pogledat.. Nikjer na netu ne dajem tem stranem telefonske, ne Gmailu, ne Facebooku itd. Je pa dostopna na nekaterih oglasih na Bolhi na primer...

Pri googlu imam pod verification vpisan samo en drug mejl, na katerem pa prav tako ni telefonska št. dana. BTW, to, da je kdo vpisal mojo telefonsko namesto svoje je sicer možno, a se mi zdi preveliko naklučje, da bi to naredil 3x (prišli so 3je smsi)

EDIT: plus še to, da si ipjev enostavno ne morem zapomnit, ker imam veliko placov od koder se prijavljam.. Se pa vedno odjavim, tako da tukaj ne bi smela bit težava.. No, zdej od 13.31 ni bilo nobenega smsa več, tko da upam, da je to to..

Nazadnje urejeno:

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Verjetno je dal napačno številko (tvojo) in potem se ni mogel logirat v mejl in je pač večkrat poslal. Zato več smsov.
Pomoje se nimaš kaj sekirat. Je pa idealna priložnost da zamenjaš geslo
smile-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
prvo pišeš, da imaš goro podatkov, da te skrbi, da ti je kdo prišel notri, nimaš pa vklopljene 2step verifikacije
sprasujem se.gif

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Želim se izogniti prevelikemu nadzoru, ki ga s posredovano telefonsko številko zagotovo omogočaš... Sicer pa hvala za vsa mnenja še enkrat, password je zamenjan, smsa pa tudi nisem več dobil.
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če uporabljaš android te itak že imajo v bazi z en kup podatki
wink-1.gif

Mi je pa hecno kako folk paničari, nočem dat telefonske googlu in ne vem kaj še vse. Sam sem mnenja, da si s telefonsko še najmanj lahko pomagajo. Kaj pa vsi maili in ostalo kar je na gmailu? Sej oni to "berejo". Pa androidni telefon in syncanje z gmailom... Tvoja telefonska jim je pač samo še pikica na i
wink-1.gif

Sploh pa ker so pri googli "tolk fer" pa ti potem ponujajo tolk večjo varnost. Men zdej težijo, da bi še drugi telefon dodal:) Pol bi imel 3step verification:))

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Meni so lani 4x vdrli, ali poskušali vdret v gmail .... en dan nisem mogel več v email ... edina opcija za ga odklenit je bilo preko SMS kode ... zaklenil pa mi ga je google, ker "sem dostopal" do gmaila iz dveh sumljivih IP-jev, ne tistih kot ponavadi ... po odklenitvi računa in menjavi gesla, sem v seznamu prijavi vidu dva dostopa iz Honkonga in 2 dostopa iz Srbije, v enem dnevu .... zato je google zaklenil račun, do verifikacije.

A je kdo že imel tak primer?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Mene so enkrat opozorili, da mi hoče nekdo shekat geslo. Takoj sem ga zamenjal in potem me niso več opozarjali.