Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
res je zastonj, sam pi***, kar takole prodajat osebne informacije, katere kondome, koliko vegete, akademski interesi, interes za štrikanje gobelinov... too much
Tolaži te lahko samo to, da si ti samo uporabnik #1217821736, ki je moškega spola, starost med xx in xx let, ki omenja y kondome, vegeto, štrikanje gobelinov... in zaradi tega ti bodo prikazali temu primerne oglase.
poleg tega pa google še ve, da uporabnik #1217821736 živi na XY naslovu, v hiši XY barve, doma ima XY računalnikov in XY telefonov s številko XY, na njih so naloženi XY programi. uporabnik #1217821736 ima službo v XY, njegovi sodelavci so uporabniki #XY, njegovi prijatelji pa uporabniki #XY...
google ima zelo dobro izdelane povezave. bratranec je mizar in uporablja gmail račun. pred časom se je s stranko dopisoval glede izdelave pohištva in enkrat je opazil, da se mu je na nekaterih straneh začela pojavljati reklama nekega drugega mizarstva za vgradne omare. ali pa recimo, preden sem jaz nabavil računalnik Rasperry Pi, sem dosti poguglal o njem. ko sem ga nabavil, sem šel na Play store, da bi poiskal kak uporabil androidni program - daljinec za predvajalnik XBMC, ki bi bil naložen na RPI. pri enem od programov mi je iz vseh 100+ komentarjev na prvo mesto postavil tistega, kjer je uporabnik komentiral, da ta program ne deluje najbolje pri verzijah predvajalnika XBMC, ki so naloženi na RPI.
skratka, tehnologija je razvita zato, da uporabnikom olajša delo in jim servira zgolj tiste informacije, ki jih zanimajo, je pa vprašanje vsakega posameznika, koliko zasebnosti se je zaradi tega pripravljen odreči.