Google maps, par vprašanj

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. Kako zemljevid klik3 in da še vedno vidim gor znakce - občina, komunala, nrg.

2. kako zgornja dva zemljevida na androidnih napravah odpret v google maps aplikaciji in so še vedno gor znakci?

3. nikjer ne najem merilca razdalje oz zračne linije, kot imajo to na najdi .si in aplikacija na androidnih napravah. Klikneš prvo točko in drugo, pa ti potegne črto. Vidiš potem zračno razdaljo in višinske razlike.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Zadeva je narjena preko APIja kjer google omogoča da se na karto postavlja "lastno" vsebino.

Ker je vsebina last "uporabnika" je google niti ne hrani niti ne more prikazovat na svojih servisih (tako na google map na webu kot na androidu).

Če bi želel vsebino prikazat na teh dveh kartah bi jo pač moral klicat "samostojno" (preko lastnega APIja za vsebino).

Sicer ne vem kaj je point tega vprašanja? Če malce bolj podorbno opišeš problem ti lahko pomagamo kako drugače rešit zadevo.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Point je, da takšnega zemljevida ne moreš premikat/uporabljat na touchscreen napravah in ima še kr nekaj ostalih pomankljivosti.

Recimo en primer:
S tablico sem hotel pogledat zakaj na enem območju ni mobilnega signala. Odsurfal sem na na to spletno stran in sem lahko samo zoomiral en del zemljevida. Nisem pa se mogel premikat po njemu. Tukaj sem potem pogrešal, da se mi enak pogled odpre v aplikaciji, kjer lahko delaš praktično kar želiš.

Tudi če si na pc-ju, imajo nekateri tako majhen zemljevid, da si težko kaj pomagaš. Pa original gMaps stran ima veliko več orodij. Navigacija, shranjevanje lokacije, načrtovanje poti...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Kako se v Google Maps lahko shrani pot? Namreč ne najdem tipke SHRANI. Baje da se da ta pot tudi kasneje odpreti v Google Earth-u in preko " Vodnik na potovanju " si lahko ogledaš razne fotografije. Kdo pozna to in obvlada? Bi rabil kakšne easy instrukcije.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.061
416
83
Spodaj pod izpisom poti bi moral imet povezavo na 'Save to My Maps'.

Moraš pa seveda imet Google Acount in biti vpisan. Naprej mislim da bo šlo, drugače pa vprašaj.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Recimo en primer:
S tablico sem hotel pogledat zakaj na enem območju ni mobilnega signala. Odsurfal sem na na to spletno stran in sem lahko samo zoomiral en del zemljevida. Nisem pa se mogel premikat po njemu. Tukaj sem potem pogrešal, da se mi enak pogled odpre v aplikaciji, kjer lahko delaš praktično kar želiš.
Zgoraj v kotu (levo) imas navigacijske menije in pac s tistim upravljas karto. Nekako je logicno da ne mores upravljat karte z touch-em ce z njim upravljas ze pogled spletne strani ne?! Ce bi rad oboje potem kupi note 2 ali pa SG4 in s funkcijo "airview" dobis dvojno upravljanje vsebine.

Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Tudi če si na pc-ju, imajo nekateri tako majhen zemljevid, da si težko kaj pomagaš. Pa original gMaps stran ima veliko več orodij. Navigacija, shranjevanje lokacije, načrtovanje poti...

To je stvar tistega ki je uporabil karto. Google API ponuja ogromno vec kot pa samop to kar imas na gmaps. Seveda vsak uporabnik naredi karto kot si jo zeli. Ce tebi ni vsec potem tezi avtorjem vsebine na karti naj kaj dodajo/odstranijo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Zemljevida si shrani v svoja mesta in jih nato obkljukaš za vidna

p.s prvega komunale laško ne moreš shranit ker ni direktne povezave na zemljevid , NRG pa lahko. Lahko pa znak kopiraš in si ga sam vstaviš v zemljevid

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.030
3.697
113
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Uff, meni se pa danes kar rola zemlja nekaj...

Ponavadi je to od pijače
evil.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Tudi te je bilo te dni kar nekaj ampak google zemlja se še kar vrti. Neka puščica je in se rola?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.030
3.697
113
Google Earth torej in ne Google Maps...

No, imam isto verzijo in dela ok. Poskusi zbrisati in znova namestiti, morda bo pomagalo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.030
3.697
113
Poskusi še

tools > options > Navigation click User Based (Me Move)

Če pa to ne pomaga pa preveri naprave, ki jih imaš priključene na računalnik (joystick, miška,...) lahko, da ti kakšen od teh vrti zemljo. Izklopi konektorje teh naprav in opazuj kateri dela težavo.

5. avg 2011
1.055
196
63
Okolica Ormoža
Preveri, če ni "zaštekala" smerna tipka. Če namreč pritisneš katerokoli smerno tipko, se zemlja prične vrteti v tisto stran. Enako se zgodi, če imaš izklopljeno številčnico (tipka NumLock) in pritisneš številko 2, 4, 6 ali 8 na številčni tipkovnici.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Poskusi še

tools > options > Navigation click User Based (Me Move)

Če pa to ne pomaga pa preveri naprave, ki jih imaš priključene na računalnik (joystick, miška,...) lahko, da ti kakšen od teh vrti zemljo. Izklopi konektorje teh naprav in opazuj kateri dela težavo.
Hvala. Volan je težava...
cheer.gif