Google lokacija preko wifi

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Google/android ve točno lokacijo že če se samo na wifi povežeš. Torej brez vklopljenga gps-a.

Kako do tega podatka pridet na daljavo na MOJI napravi?

android.com/devicemanager pokaže lokacijo samo, če je vklopljen gps. Pa če si v bloku te locira na par 100m natančno. Kar je recimo v Lj brez veze.

Pa prosim brez moraliziranja o nadzoru žene in podobne bedarije!

Hvala!

aladdin

Pripravnik
31. maj 2013
47
1
8
ker ima podatke o gsm oddajnikih in njihovi lokaciji ter podatke o wifi omrežjih in njihovi lokaciji.
Če si povezan z določenim gsm oddajnikom ali če wifi vidi določena omrežja, te pozicionira na lokacije v njegovi bazi.

Uporabniki androida načeloma sami pridno polnimo njegovo bazo podatkov o (wifi,gsm) omrežjih...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.139
4.116
113
Google oz. google storiteve pošiljajo (če je tako nastavljeno) podatke nazaj na google. Ko ti prideš z vključenim GPSjem do nekega WIFI omrežja google poveže to omrežje z GPS lokacijo. Naslednjič ko se prikjučiš na to omrežje je podatek o lokaciji na googlu že znan.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Mene zanima kako pridet do te lokacije na oddaljeni napravi
wink-1.gif

(tablica, brez sim, izklopljen gps...)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Mene zanima kako pridet do te lokacije na oddaljeni napravi
(tablica, brez sim, izklopljen gps...)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sam mi ni logično. če bi imel pa vklopljen gps, pa je na storu 1213 aplikacij, ki mi lahko pošljejo lokacijo.
Mislim, google ve lokacijo moje naprave, ampak mi jo noče dat :/

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.139
4.116
113
Ne vem točno kaj je problem? Imaš "izgubljeno" tablico ki je prikjučena na wifi omrežje? V tem primeru če imaš na njej google account s pravimi nastavitvami dobiš lokacijo (in kup dodatnih opcij) tule .

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ja gre za ukradeno tablico.
ta device manager ne dela, če ni vklopljen gps. sem to napisal že na začetku. lahko se jo pa zbriše ali pa zaklene

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.139
4.116
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ja gre za ukradeno tablico.
ta device manager ne dela, če ni vklopljen gps. sem to napisal že na začetku. lahko se jo pa zbriše ali pa zaklene

Dela dela, ravnokar preizkušeno. Če ti ne dela potem ni povezave na tablico (zelo verjetno če je ukradena je bil narjen že factory reset) oz. tablica ni v nobenem indeksiranem omrežju (rabi povezavo na internet).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo, testiram na lastnem telefonu, povezan na wifi:
V spletu
Dostop do lokacije je v vaši napravi izklopljen.
Nazadnje v spletu: 03. februar 2016

klik na iskanje lokacije isto vrže ven.

pogrešam recimo tudi zgodovino te naprave.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.139
4.116
113
Ja ampak imaš nastavljeno da imaš izklopljene VSE lokacijske storitve, torej tudi omrežno lokacijo. Ti si prej pravil za GPS, GPS lahko iz menija izkjučiš in imaš še vedno aktivne ostale lokacijske vire (odvisno od verzije androida se imenuje ta nastavitev različno).

Tako da to je tradeoff, če imaš izkjučene vse lokacijske vire si "lokacijsko anonimen" ampak ti pa tudi servisi ki uporabljajo omrežno lokacijo ne bodo delovali.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hmm, možno.
Kje to najdem na 5.1?

ampak a ni to "po novem" vse pod eno funkcijo? Ker včasih se je ikonca imenovala gps, sedaj pa se location?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.139
4.116
113
Točno ti ne vem povedat ker je v vsaki podverziji drugace, nimam pa nobene 5 naprave trenutno pri sebi!
grin1.gif

Če je na ukradni napravi se vedno aktiven google account je opcija da dobis IP od naprave. Recimo gmail, dropbox ipd. servisi imajo zgodovino prijav. Če najdeš IP kradljivca potem lahko o tem obvestiš organe pregona. Druge opcije žal ne vidim, čeprav če je nekdo ukradel napravo in ni naredil hard reseta je tole totalen amater.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če bo še kdo potreboval, da malo skrajšam;

Vklopljen GPS in/ali na starejših napravah še location nekje v nastavitvah, ter location history v google nastavitvah na telefonu

zgodovina lokacij
maps.google.com/locationhistory

iskanje trenutne lokacije in zaklep ali izbris naprave
android.com/devicemanager

IP-ji kje si se nazadnje logiral v gmail;
Prijaviš se v gmail na PC-ju in najdeš desno spodaj "details".

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hmm, kaj pa iskanje preko IMEI kode?
A ni pri telefonih tako, da ga lahko operaterji izsledijo preko te kode? Sej ta koda je ponavadi itak še na škatli nalepljena.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.139
4.116
113
IMEI kodo ima radijski sprejemnik (modem), če imaš tablico brez 3g povezave sploh nima IMEI kode.