Google Authenticator

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

http://www.google.com/support/...p;topic=1056284

Končno!!!

Dodaten layer varnosti, vezan na mobilni telefon. Sedaj lahko tudi na kakšnem public računalniku mirno tipkaš svoje geslo in ti je sladko vseeno za morebitne keyloggerje. Ko klikneš "sign out", je konec.

Sicer je bilo za Apps že nekaj časa na voljo, ampak sedaj je možno tudi pri navadnih accountih.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Kul. Problem je edino tole:
Citat:
Soon after you turn on 2-step verification, non-browser applications and devices that use your Google Account (such as Gmail on your phone or Outlook), will stop working.
10.gif

Potem pa je za vsako od teh aplikacij treba imeti drugačno geslo...

in pa:

Citat:
What you’ll need:
1. A phone
2. A backup phone
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

To ni tako velik problem.

Za vse "zunanje" aplikacije se ti zgenerirajo unikatna gesla, ki jih tipkaš samo enkrat in to na svojem domačem računalniku (ki je, predpostavimo, varen). Jaz ga recimo rabim samo za mail aplikacijo na iPhone-u ter za Picasso.

Kar pa se tiče sekundarnega telefona, ga ne rabiš. Nekaj potrditvenih gesel si lahko sprintaš in jih pospraviš nekam na varno za v primeru, če ti ukradejo telefon.

Poizkusi pač... izklopiš lahko še vedno. Jaz osebno sem navdušen. Kaj takega bi rabili pri vseh on-line login sistemih.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Google bolj varen kot NLB Klik, to mi deli! In preden se kdo oglasi, navaden Klik s certifikatom in username/pass za moje pojme NI varen. To je bil tudi eden od razlogov, da sem že pred leti šel na SKB, ki uporablja OTP generator.