Google Apps

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
A kdo uporablja plačljive google apps?

Zanima me, če je možno kupit paket za dva uporabnika, drugi uporabniki pa imajo dostop preko svojega gmail računa? Torej neke dokumente ureja uporabnik, ki ima svojo domeno pri googlu, drugi uporabnik pa uporablja brezplačne račune, torej gmail.com in isto dostopa in deli vse storitev v oblaku.
Gre to lahko tako? Ker mi je brezveze kupovat 5 paketov, ker maila na domeno uporabljam samo dva, ostali so samo za urejanje dokumentov in za skupne koledarje.

Hvala

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.480
450
83
Ali potrebuješ plačljive Apps? Ker tudi zastonjske lahko uporabljaš s svojo domeno (do 50 uporabnikov).

Vsaj tako sem jaz razumel pred časom, nisem pa se poglabljal niti ne uporabljam.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ubistvu bom začel kar z standard verzijo in kasneje nadgradil. A prenos domene gre tko kot pri vseh ostalih, da zamenjaš DNS na googlove al imajo to kako drugače rešeno? Zanima me zaradi mailboxov, ki bodo tistih nekaj ur neaktivni, če selim DNSje

hvala

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
čaki čaki

ti samo mx recorde vpišeš googlove in avtentikacijo nardiš da je domena res tvoja.........

dns lahko ostane tako kot ga ti želiš......

druga stvar... je da maš obkljukan, da se puščajo sporočila na serverju oz lahko uporabljaš imap.... po želji..
drgač pa se gor beleži odhodna in dohodna pošta...

stvar odlično funkcionira, če maš pa dva odjemalca z istim acountom, pa morš pr enmu dat recent spredi...

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Aha...tole me je edino skrbelo. Samo MX recorde zamenjam. Krasno

Vsekakor bo imap v uporabi, da je vse v oblaku. Tudi obstoječe maile iz trenutnega imapa bom prenesel na googlove strežnike. Tako je lahko več klientov na istem mailboxu.

Predvidevam, da gre zadeva tudi preko outlooka? Pa koledarii isto?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
v oblaku je lahko tudi pop.....

samo tisto avtentikacijo nared, da ovnaš domeno....
mislim, da sta dva načina...

vse deluje, tudi koledarji...
stvar je enostavno zakon, sploh ne vem kako še provajderji k to ponujajo za keš preživijo, no enga sem slišou jamrat čez googla..

edina stvar kr me skrbi, da bo enkrat za plačat...... tega pa noben ne ve, kdaj ali pa če bo...

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ja...avtentikacijo sem že naredil. Ubistvu sprobavam na eni testni domeni, preden dam firmo gor. Pa tudi če bo za plačat, bo to neki mizerno. Že zdej je 40usd na leto za bussines paket. Pa če imaš 5 userjev je to 200 eur letno. Za 5 userjev je drugače to mesečni strošek, če imaš enga providerja. Da sploh ne govorim o microsoftu.

Kako pa zgleda pop v oblaku. A to misliš tako, da dol vzameš kopijo sporočila? Ker imap mi je fajn ravno zaradi tega, ker syncam račun čez par naprav in mi to ustreza. Pa imap uporabljam že par let i nisem imel nobenih težav. Na delovni mašini imam nastavljeno, da mi vse maile potegne dol in jih shranjuje tudi lokalno, tko da tudi ni problem, če se gmail usuje (kar se je pred kratkim zgodilo)

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
lej pr pop je isto... samo daš kljukco da ti pusti sporočila v oblaku... tudi ko preko smtp (njihovega) pošiljaš maš v oblaku odhodno pošto..

če maš več klientev (več hostou) k vlečejo preko outlooka naprimer pošto gor dol preko ustega acounta, mor v user name napisat recent:blabla@krnekej.si en od teh pa je primarn...

to je edina čudna stvar, k pojma nimam zakva je tko...

razen da fizično na houstu pol nimaš vseh poslanih sporočil, kar je logično..

če je pa opcija imap... pa itak imap, seveda ob predpostavki, da maš kokr tok linijo..

Nazadnje urejeno: