Google apps problem pri enem uporabniku

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Ok kaj takega pa še ne...
crazy1.gif

Na googlu imam naštimano domeno google apps, kjer imam notri uporabnike (admin sem jaz). No in notri imam enega uporabnika (ki je za računalnike resnično "prizadet" in ne ve kaj počne), ki je pozabil svoje geslo... No in ker sem jaz bil odsoten - pazi zdaj to - je šel klicat na telekom (ali siol, ne vem točno) kjer naj bi mu nekdo na helpdesku spremenil geslo in ta uporabnik si ga je tudi zapisal. Vendar tudi s tem geslom ne pride not, čeprav naj bi oni iz helpdeska prišel notri v njegov email (tu si niti približno ne predstavljam kako naj bi mu zamenjal geslo, kako je vedel da se gre za google apps,...)... skratka meni ni nič jasno kaj se je to dogajalo in kaj so delali ...

V glavnem, zgodnja zgodbica je samo za prikaz s kakšnim sranjem se mora včasih informatik ukvarjati, glavni problem je pa v tem, da meni kot administratorju domene ne uspe zamenjati gesla uporabniku.

gapps.jpg

Sem (že parkrat) kliknil Change Password in spremenil geslo na nekaj začasnega, vendar se ta uporabnik s tem geslom ne more prijaviti... Ali mogoče kdo ve, v čem je problem? Verjetno je napaka pri njih? Zdajle jim bom poslal še email z opisom te napake.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Si se ti poskusal prijaviti z novim geslom ? Ce je uporabnik res tako butast, ima lahko vkljucen Caps-Lock ali pa YU razpored tipkovnice, na njej pa narisano drugace (ali obratno) ... sem ze dozivel podobne stvari.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Ja seveda, jaz se poskušam prijavljat pod njegov račun. Res ne gre, bohved kdaj mi bo njihov support odgovoril
uf-1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Ja, dobro si pogruntal.
smile-1.gif
Nič ti ne napiše, čeprav ti pri prijavnem obrazcu ponuja captcho za izpolnit, in kolikor sem zvedel je to namerno tako narejeno, da vdiralec ne ve, da je račun že zaklenjen.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, samo če user (in admin) tudi ne ve, so s tem skoraj več slabega naredili kot dobrega.
Lahko bi vsaj mail userju (oz. adminu) poslali.