google analytics VS plesk stat

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Zanima me, kako obiske in kakšne obiske meri analytics, in kakšne meri statistika plesk serverja

plesk pokaze od 2x do 2x večji obisk, kaj je zdej realno, oziroma kakšni obiski so pri enemu ter drugemu.
Da vem kaj gledam.
smirk-1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Bodi previden, kaj gledaš: hits, visits, pages served, ... in kaj potem primerjaš s statistiko v GA. Da ne boš primerjal jabolk in hrušk =)

Jaz sicer uporabljam GA kot bolj verodostojno metodo, ker statistika obiskovalcev ne vključuje spiderjev (Google, Alexa, ... ). Na nekaterih straneh samo spiderji dodajo precejšen delež k obisku.

Eden od krivcev za nižjo statistiko pri GA je tudi dejstvo, da GA šteje samo obiskovalce, ki imajo vklopljene cookieje.

Nazadnje urejeno:

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Naj bi bilo tako, ja.
smile-1.gif
Velika večina uporabnikov ima piškotke omogočene

Načeloma lahko uporabljaš karkoli za statistiko, le med seboj ni dobro primerjati različnih sistemov. Jaz se kar držim GA.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Heh, se spomnem, ko smo pri prenovi spletne strani prešli iz nekega xy analyzerja na GA in se je statistika prepolovila. Šefe je skoraj kap.
smile-1.gif

btw, ste že kaj gledali "intelligence"? Meni je zelo všeč, vendar upam, da se bo dalo narediti bolj kompleksne alerte, predvsem z več metrikami...

Sicer pa tako kot večina googlovih stvaritev, tudi GA kaže sindrome večne beta... Tole zgleda skoraj kot novoletna jelka:
evil.gif