Google Analysis

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Kot vsi verjetno že veste vam google sledi na vsaki strani ki jo obiščete in shranjuje podatke o vaših obiskanih straneh. Da to preprečite obstaja naslednji način. Velja samo za FF. Pojdite na Mozillino stran z dodatki in si prenesite CostumizeGoogle KLIK . Nato pod orodja>dodatki>costumizeGoogle>možnosti>Privacy naredite kljukice v obe okenci. Tako sedaj ste varni pred Googlovimi vohuni in še hitreje vam bo odpiralo strani.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.258
7.048
113
Ne sledi povsod, ampak le na straneh, katere uporabljajo google analysis sistem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kot vsi verjetno že veste vam google sledi na vsaki strani ki jo obiščete in shranjuje podatke o vaših obiskanih straneh. Da to preprečite obstaja naslednji način. Velja samo za FF. Pojdite na Mozillino stran z dodatki in si prenesite CostumizeGoogle KLIK . Nato pod orodja>dodatki>costumizeGoogle>možnosti>Privacy naredite kljukice v obe okenci. Tako sedaj ste varni pred Googlovimi vohuni in še hitreje vam bo odpiralo strani.

1. google ne sledi uporabnikov po celem spletu, google LAHKO sledi kaj ti iščeš in kam klikaš na googlu .. se pa da to enostavno izkjučit v googlu samem

2. google ne vohuni, biriga njega kaj dela nek butast slovenc .. je pa res da je analitika dobra stvar; s pomočjo google analize ti google pomaga da lažje najdeš tisto kar iščeš

3. s tem add-onom lahko samo preprečiš postavljanje piškotokov od googla .. kaj pa IP in ostali tvoji osebni podatki? Imaš v FF še en kup add-onov s katerimi res psotaneš varen, ampak splet dela potem zelo počasi

4. sicer pa če si paranoik, začni najprej doma .. tvoj ISP lepo logira vsako tvojo dejanje na internetu (ne samo na spletu), tudi maile, msn itd. ..

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Pa saj ne gre zato, da bi bil neki paranojik. Če dobro opazuješ kako se odpira katera stran, boš kaj hitro ugotovil v spodnjem levem kotu ko piše dejanja, da se zadeva za kar nekaj časa ustavi na AnalysisGoogle in šele nato začne prenašati podatke. Vsak, ki pa ima malo pameti pa tako in tako ve, da se na internetu beleži vse kar počneš. Ne rabi se še en Google zraven obesit. Sicer je pa to stvar pozameznika katere dodatki si bo dodal. Za skrito surfanje pa si potegnite to dol: Torfox

P.S. Če mi hoče pomagat, potem mi naj prikaže tisto kar iščem, ne pa še cel kup neuporabnih strani.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Vsak webmaster z IQ vsaj 10, da kodo od Google Analytics (ne Analysis) tik pred </body> tag, tako da ne upočasnjuje nalaganja spletne strani.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Hm, saj tako piše tudi v navodilih (ko dodaš nov account in dobiš kodo za prilepit oz. tracking številko)?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Ja kodo lahko daš kamorkoli na stran, samo če jo daš na konec potem se bo izvedla nazadnje.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Pa saj ne gre zato, da bi bil neki paranojik. Če dobro opazuješ kako se odpira katera stran, boš kaj hitro ugotovil v spodnjem levem kotu ko piše dejanja, da se zadeva za kar nekaj časa ustavi na AnalysisGoogle in šele nato začne prenašati podatke. Vsak, ki pa ima malo pameti pa tako in tako ve, da se na internetu beleži vse kar počneš. Ne rabi se še en Google zraven obesit. Sicer je pa to stvar pozameznika katere dodatki si bo dodal. Za skrito surfanje pa si potegnite to dol: Torfox

P.S. Če mi hoče pomagat, potem mi naj prikaže tisto kar iščem, ne pa še cel kup neuporabnih strani.

Google analyicis je orodje za lastnike spletnih strani .. in to hudičevo dobro orodje, ki je zastonj. Če ima spletna stran kodo od google analyticsa ni samo po sebi nič narobe oz. če webmajstov tole ne skrbi (da ima google celoten vpogled v bazo obiskovalcev) ne vem zakaj bi to skrbelo obiskovalca.

Če si paranoik seveda lahko izkjučiš piškotke (kar je še bolje kot samo blokirat googla) in pa uporabiš tor omrežje, samo potem dela splet z 10% hitrosti in 50% funkcionalnosti spletnih strani ne deluje. Isto velja za razne JS blokerje, ki jih nekateri smatrajo za uporabne!
stupid-1.gif

Edina zaščita pred izgubo zasebnosti na internetu je da ne uporabljaš interneta!
nahrung002.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Ja kodo lahko daš kamorkoli na stran, samo če jo daš na konec potem se bo izvedla nazadnje.
Ja, ampak :
- kolko jih dejansko bere navodila ?
- koliko jih ima IQ > 10 ?

Sicer ne bi ta tema bila startana, če ne bi opazno upočasnjevala nalaganja, kajne ?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Ja, ampak :
- kolko jih dejansko bere navodila ?
- koliko jih ima IQ > 10 ?

Sicer ne bi ta tema bila startana, če ne bi opazno upočasnjevala nalaganja, kajne ?
Jah obstajajo troti ampak kaj češ, sicer pa google konstatno izboljšuje kodo, zato da bi čim manj se poznalo pri nalaganju strani.
Jaz res dosti browsam pa me nič ne moti GA, me pa zelo moti "waiting for adserver***" in podobno, ki res čisto ustavi nalaganje sajta. No sej za to je rešitev Adblock... ampak v Chrome ga ni?

Podobne teme