Gonilka ima luft

mistique

Guru
16. jun 2009
13.775
1.590
113
Emona / Carnium
Kolo ima takšno FSA gamma drive) dol in pogledam ležaj, me zanima ali se to menja kompletno (upam, da se dobi za kaj manj kot 50€
jezen.gif
) ali se odpre in se vzame ležaj (2x) ven?
Rabim kakšno posebno orodje?
Jbg, že dolgo nisem demontiral bicikla
redface-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
na you tubu imaš en kup filmčkov, kjer demonstrirajo zamenjavo. Boš pa potreboval poseben ključ, da boš odšrawfal notranji del, kjer so ležaji (to kar ti praviš os pogona). Laho tudi z univerzalnimi kleščami, ta veliki papagajkami odšrawfaš, ampak ko boš nazaj zašrawfal boš moral biti izredno previden, da ne boš popraskal matice, ker bo potem zelo grdo izgledalo.

Zamenja se komplet, ne vem če se da samo ležaje.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Če si z dolenjske me lahko kontaktiraš in se oglasiš pa ti posodim ta ključ za zamenjavo, da neboš kupoval novega, ker se ne splača.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Ni problema, poskusil sem samo pomagati. Ko boš kupoval ključ bodi pozoren na velikost, saj namreč obstajajo 2 številki (mali in veliki), pa kakšen nastavek imajo.. Mora biti da paše na natični ključ (gedora po domače:) .. 23eur je recimo kar sprejemljiva cena, vendar jaz bi na tvojem mestu dal še malo več in kupil kar komplet orodja za šraufanje in popravljanje koles.

Jaz imam tale komplet in sem super zadovoljen. Komplet vsebuje vse kar potrebuješ za razumno ceno. Kvaliteta orodja je pa kar na nivoju. Če te karkoli zanima pa le vprašaj.

http://maximbikes.com/index.php/bike-extras/finishing-kits-accessories/tools/x-tools-tool-kit.html

mistique

Guru
16. jun 2009
13.775
1.590
113
Emona / Carnium
Zadevo sem razmontiral, spucal, namazal, zmontiral nazaj in je kot noč in dan
grin1.gif

Aja, ključ sem pa potem nabavil v Funsports (cena: 17€)

Še 1x hvala za pomoč in nasvete.
nahrung002.gif

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Dejansko ti je uspelo odpraviti luft samo s tem, da si jo snel dol in očistil in namazal? Svaka ti čast, jaz sem moral zamenjat cel komplet, sicer sem dobil rabljeno ugodno ampak sem pa sedaj brez stabilizatorja verige. In to na DH kolesu
frown-1.gif
bo treba nabavit zgleda cel komplet drug.. je pa res, da sem imel še zobnik tudi popolnoma uničen :D

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.531
1.231
113
meni se tudi en lager zatika v osi.... sem si že na internetu nagledal. complet nova os od 25€ naprej........ lager 1.5 € :p

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
No še nekaj zanimivega, zadaj.....
crazy1.gif

Kaj to se dobi kaj standardnega ali kr pred študentom kakemu celo zadnjo gumo vkradem?
evil.gif

Nikoli več poceni kolesa, pa kako se lahko kaj takega sploh zgodi
cry12bpy.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113

Tule mi je pri navoju počlo.... tisto os od quick releasa mi je zvilo, ležaje pa tudi podrobilo v pestu.

Kakšen link, kje se dobi nobe kose. Čeprav se mi zdi, da bi moral celo zadnjo gumo komplet s to osjo dobit.