Goljufije delodajalcev, ki se dogajajo pri nas

mistique

Guru
16. jun 2009
13.074
880
113
Emona / Carnium
Potni stroški za službene poti so pač v zadnjem času težava, saj je cena goriva toliko visoka, da pač s temi 0,37 €/km oz. sedaj pri nekaterih 0,43 €/km ne moreš ravno reči, da boš v celoti pokril poleg goriva še amortizacijo avta. Spet pa ni tako slabo, da bi bil v velikem minusu, če voziš nek normalen avto in ga uporabljaš za službene poti.
Jaz sem bolj govoril o primerih, kjer ni nobenih poti, izplačuje se pa kilometrina za fiktivne poti, namesto korektnega osebnega dohodka (ki tangira k povprečnemu namesto minimalnemu).
 
kalbo lepo ti je nad glavo odletelo, kot običajno.

ne gre se za delo, niti za 2x več dela, niti da se dela več, se pa dela ko se dela.

ker sem pač tu ob meji, ko se dosti ljudi odloči it srečo probat gor, sploh to kaj so sli tu iz slabo plačanih služb se nemalokrat zgodi da pridejo nazaj.

razlogi pa pogosto bizarni.

kolegica je bla recimo šokirana, da v ikei ne more vsako uro na čik, dobesedno ne more, zaklenjena kadilnica.

v tem smislu, ne da smo len narod, smo pa na komot.

hmmm v prejšnji službi smo meli odmora 2 x10 minut za čik in kofe , ki pa ju je veliki vodaja - šefe ukinil, češ da kajenje in cigaerti kazijo podobo podjetja, tko da so šli čiki in pavza

v podjetju kjer sem zdaj zaposlen če je čas se lahko vzame recimo 10 minut tudi 2 x 10 minut in se ma krajši odmor, ampak ven se ne gre kaditi. Če se že kadi se kadi prej, potem in pa med malco
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.133
2.208
113
Upam, da bo zanimivo.
Pri nas je eden izkoristil štemplanje tako, da se je štemplal 15min prej in 15 min po 8h. Na koncu meseca si je izplačal 10h nadur. Je pa hodil tudi ob 6. zjutraj, ko je bila samo proizvodnja. Tako je bilo še več nadur. Ko so mu ukinili 'privilegije' je šel iz službe.
Tu v JU se ena voz iz MB. sedaj ima teslo in jo polni pri šihtu zastonj.
 
  • Haha
Reactions: CLIO15

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.088
2.188
113
v lokalni ostariji
V gradbeništvu večina delavcev hoče delati več. Ker jih zanima samo urna postavka in število opravljenih ur... Tako da tam bo zabavno imeti 8 urne delavnike. Jaz sem imel težave, ko sem sedaj zaradi vročine krajšal delavnik. Je že bila ustaja, da sedaj pa ne bo ur...

Druga težava so pa ljudje... Podcenjujejo vrednost storitve. Potem se pa ne cudite da delavci nimajo plače kot bi si želeli.

Ker poznam zelo dobro gradbeno sceno v Avstriji... Tam so hude norme, kvaliteta je drugana kot pri nas. Tam je pomembno to kar se ne vidi... Delavec ne dobi rokavic ampak.jih menja. Prav tako ostalo orodje. Na gradbišču so 10 ur vendar plačanih dobijo samo 9 (1 ura malice). Betonu se ne dodaja vode, za lažjo vgradnjo (kar je pri nas praksa). Vse je normirano. V kolikor norma ni izpolnjena plače ni. Jeseni se delavce pošlje na zavod...

V glavnem, daleč smo se mi...


Aja koliko vas bo plačalo 5 EUR za kavo, da bo natakar imel visoko placo?
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
40.754
5.380
113
Zakaj pa dejansko ne naredijo nekaj da ne bi bilo izkoriščanja, namesto teh nesmiselnih predlogov? Saj se ve kdo izkorišča. Lahko dajo delavcem v zamenjavo za pričanje kake nagrade in pomoč, če se bojijo spregovoriti zato ker bi ostali brez služb. Beleženje ur ne bo nič spremenilo.
Prej zastonj pravno zaščito....!
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
40.754
5.380
113
  • Wow
Reactions: ales85

Morgoth

Majstr
27. sep 2018
750
869
93

Kako presenetljivo rees....
Evo to so 100% teli, o katerih sem pisal v temi idotizmi fitnes skupine, vse se ujema.
 

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.287
818
113

Seveda jih (je) promoviral tudi znani vplivnez, eden in edini, Komotar Minuta.

Ko v Google vtipkas priimek lastnika je seveda vse jasno. Ne samo o njem, o celi druzini. Ampak denar je pa denar, pravi Komotar. No, zdaj se bo seveda od tega ogradil, ker to pa res ni vedel, da bi se tako postena druzina s cim takim ukvarjala.

Morda pa lahko se SJTV1 kaj pove, koliko posla jim da Porsche Slovenije skozi Renty d.o.o. in skozi pranje na lokaciji poleg Porsche Slovenija.
 

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.287
818
113
Bi bil res sokiran, ce ne bi bil z Jankovicem povezan. Ta Zoki de ima res smolo. Nic kriv, nic dolzen, pa okrog njega sami kriminalci. Ampak Zoki de, on pa ne. Ni sans.

Pa toliko je za Ljubljano naredil. Seveda, pa kaj ce krade, je pa plocnik naredil.

 

Morgoth

Majstr
27. sep 2018
750
869
93
Pa toliko je za Ljubljano naredil. Seveda, pa kaj ce krade, je pa plocnik naredil.
Tole me spominja na eno znanko, ki je pred osmimi leti veselo razlagala, kako ga je volila in ga še bo, ker on je najboljši župan, kar jih je imela Ljubljana in je edini nekaj naredil za Ljubljančane. Ji rečem, ampak on je mafiozo najhujše klase (takrat je bila aktualna tista afera s Stožicami, omenim to plus par drugih zadev).
Pa pribije nazaj: "Saj so vsi, ampak on je edini nekaj naredil za Ljubljano".
Ženska je drugače diplomirana psihologinja, tako, da sem jo imel za pametnejšo do takrat.
Če njega voli ves jug samo zato ker je njihov in taki moroni, kot je ona, ki ne znajo malo širše razmišljati pa bo ljubljanski šerif do smrti.