Goljufanje države z nepravilnim prikazom financ

Ali veliko firm/podjetij... na tak način goljufajo državo?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Vsi poznate spletno stran http://www.bizi.si/ nimam kaj pametnega za napisat, kot samo tole, razn s.p., d.n.o., d.o.o. prikazujejo minimalne finančno stanje, sam bog ve, koliko še zaslužijo na črno brez plačevanje prispekov, davka itd.
Sedaj pa si vsi tisti vprašajte, ki imate svojo firmo, kdo je za vse to kriv, da gre slabo slovenskemu gospodarstvu, kriza še kar traja, nedisciplina kraljuje in spet boste kazali na druga s prstom, noben se ne zaveda, da si sami krojim usodo, sami si postavljamo cilje, mi navadni ljudje smo kralji, vlada je brez moči. itd

OFF:
Brez spam odgovorov
zmaga.gif

@Pbutec
Če ga zapravi v Hoferju/Lidlu in kupi tuje proizvode ne gre k nam davek, če kupi stroj v tujini plača vse tam in ne pri nas.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Tudi od tistega denarja, ki ga privatnik zasluži na črno, je plačan davek v trenutku ko ga privatnik zapravi v trgovini. Tak da je vse legalno in pošteno.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Če kdo nateguje, je to država, ki ti če normalno prijaviš ves dobiček, pobere vse. A je normalno, da s.p. da državi več kot 50% dobička? Smo v srednjem veku? Pa še preden prideš do dobička, visi na tebi kup vampirskih organizacij in neumnosti.

Ni problem v ljudeh ki delajo. Problem je v državi, ki razsipava z denarjem.
Malce se ozri na okoli, natočiš gorivo, 50% gre državi, kupiš karkoli, gre vsaj 20% državi, še prej plačaš dohodnino, davke na to in ono, cestnine.. ne mi reči, da si res rabijo še sposojati denar.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.590
3.953
113
To da goljufaš državo ni goljufanje ampak kreativa. Je pa res da država včasih ne razume umetnosti.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Država bo dobila denar tako ali drugače a če ga ni samo še huje postaja, kriza se stopnuje, kvaliteta življenja se nižuje.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Tudi od tistega denarja, ki ga privatnik zasluži na črno, je plačan davek v trenutku ko ga privatnik zapravi v trgovini. Tak da je vse legalno in pošteno.

Tole ne bo drzalo, na crno zasluzen denar pac ni prisluzen legalno, tukaj ni kaj. A vprasanje (ce sem pravilno dekodiral) je letelo na "kreativno racunovodenje", torej tax avoidance, kar pa je cisto zares legalno. Tax avoidance je vodenje racunov v skladu z vsemi zakoni in predpisi, s tem da sam izberes tisto od ponujenih opcij, ki je zate najbolj ugodna (npr. ce imas moznost krajse dobe amortizacije in potrebujes odhodek za znizanje dobicka, potem amortiziras nekdo stvar prej ... ali obratno).

Tisto, kar ni legalno, je tax evasion. Slisi se sicer zelo podobno, a gre za bistveno drugacno stvar. Tudi delo na crno (= neprijava prihodkov) konec koncev spada v tax evasion. Tega ne uporablja nobena firma za prikazovanje manjsega koncnega izida, ne glede na to kaj si masterr misli
smile-1.gif

@masterr: ne obremenjuj se s stvarmi, katerih ne razumes niti na nivoju gostilniske debate. Zagotovo iams kup drugih reci v zivljenju, na katere se ti bolj splaca koncentrirati.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Mene tudi zanima, koliko držijo finančni podatki iz Bizi-ja. Primer SP-jevec, lepa bajta, lepo priskrbljen, čisti letni dobiček po Bizi.si 15k€.
confused-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Tisti podatki se pač povsem ujemajo z bilanco, ki jo je ta s.p. oddal.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ne. Rabimo zmanjšanje porabe s strani države in še antikorupcijsko policijo.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ti ne razumeš kaj pomeni za nekoga prikazanje dobička:

najprej plačaš davek na dobiček 25%, potem, če hočeš izplačat dobiček (d.o.o.) spet davek, potem si poslabšaš še vse ostalo doklade, vrtec..............

in na koncu morš plačevat še akontacijo dobička za prihodnje leto ????

pr taki državi, bi bil nor če nebi bilo tako kot je?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
To je problem, ker laik ne ve kaj vse morš naredit če prikažeš dobiček... Ne samo to da ti pou poberejo, pade ti še vse drugo in na koncu plačuješ še akontacijo za dobiček, ki ne veš če bo al nebo....

To da se nas že lastni podjetniki odpirajo zunaj meje podjetja, da tam normalno prikažejo dobiček ni več skrivnost, tukaj so odprta samo bypass podjetja...

Država pa še kar ne razume?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Z drugimi besedami: meni za pofukanih 30€ obresti na varčevanju opalijo razred več pri plačilu vrtca, privatnik pa se bo pripeljal s tanovim ML merđotoma li še čim hujšim, baba ma porša, pa plačujejo 30€ vrtca...

Dokler bo tako, bo šla država samo v piz**.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zakaj pa imaš denar na banki? Mej ga doma saj ti preprosta ekonomska logika pravi da za 30 orjov obresti se ti ga tam ne splača imet, ker izgubljaš bonitete!
Taka je pač logika pri nas in večina se je žal poslužuje mi pošteni pa plačujemo!
cheer.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Lej maš tud nezaposlene z mercedesi pa so v najnižjem razredu...... Če maš cenzusni problem ne varčevat oz preračunej kaj se ti splača......... če maš pa tolk keša, da iz navadnih računov prebiješ cezus za davkarijo, potem pa nisi tko reven?

Pr nas je pač tak sistem... podjetniki, švercarji, dilerji itd.... niso krivi zato. Če pa vi zahtevate, da bo nekdo v svojo škodo delal potem pa ok....... in to pričakuj tudi od sebe?

ps... med njimi so tudi politiki...

Pr nas ne funkcionira nič...... ker če bi bi pršla do davkarija k tistim, ki nikjer ne delajo in vprašali od kod jim to...... a tega filma ne vidiš pri nas....

Podjetniki zato niso nič krivi, prav tako se obnašajo do podjetnikov... njih ne briga al je račun plačan važno da je DDV plačan oz če podjetju ne gre more tud akontacijo plačat.....

skrega z logiko seveda....... tko pač je......

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Js nism bil nikoli zaposlen pri komu drugemu. Imel sem SP potem DOO. Jasno imam poleg tega še društvo. Goljufam državo? Niti ne, sam preživel bi rad. Kdor ni imel nikoli firme potem ne razume kako je to. Vsak mesec si nakažem plačo. Sebi in punci dam minimalca polek tega pa nakažem njej še prevoz na delo, ker ima prebivališče drugje. Punca dobi na mesec okoli jurja jaz malo več kot 600€ vsi prispevki pa me koštajo nekaj čez 3 tisoč evrov! Država nas lupi nenormalno, sedaj je prišel ven še nov zakon o pobotu. Še več birokracije, še več dela, zakon je pa napisan zato, da bo država še lažje spulla dnar od nas.

OK je pač kriza pa je treba zobe stisnt. Po drugi strani pa vsak dan slišim ogromno stvari, zaradi katerih sem potem razpizdnjen Naprimer, kolega dela programsko opremo za neke vladne potrebe. Svetuje jim, da je potrebno vse to naložiti na nov server. Oni seveda ne trzajo. Potem ko zadeva zalaufa in ko server počepne, panika. Takoj razpis in naročijo dva serverja enega za aplikacijo enega za rezevo. Ko so bili serverji dobavljeni so jih odnesli v skladišče in tam so ugotovili, da imajo že enega od prej, čisto nov čaka v skladišču.
Kolegica dela v Bruslu, Tam je približno 7 mesecev. Od takrat je bila že na približno 30 timbuildingih! Nazadnje na portugalskem, plačano pa vse od wellness oskrbe do transferov iz letališča.
Že 3 mesece se matram, ker bi rad zvedu če lahko pripeljem eno zadevo iz usa, ki vsebuje stevijo. Noben [censored] mi tega ne zna povedat. Ko sem se zadnjič razpizdu, nej opravljajo svoj posel so mi zagrozili, da lahko dobim takoj inšpekcijo, če bom pameten.
Takšne situacije nesposobnosti vladnih služb se ponavljajo vsak dan.

Avidiš to je tisto, ko mi gre na jok. Js sem pripravljen plačat davke ampak rad bi vidu da potem nekdo s tem gospodarno ravna.