Golf V meglenke

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Je pri Golf V (mislim da tisti model, ki so se prodajali kot rabbit) potrebno pri vgradnji meglenk, poleg stikala, zamenjati tudi računalnik? Tako informacijo smo dobili iz servisa, samo mi je malo verjetno, da novejši avtomobili ne bi imeli računalnika "kompatibilnega" meglenkam. Cena računalnika pa naj bi bila cca 700€.

Hvala!

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Je pri Golf V (mislim da tisti model, ki so se prodajali kot rabbit) potrebno pri vgradnji meglenk, poleg stikala, zamenjati tudi računalnik? Tako informacijo smo dobili iz servisa, samo mi je malo verjetno, da novejši avtomobili ne bi imeli računalnika "kompatibilnega" meglenkam. Cena računalnika pa naj bi bila cca 700€.

Hvala!

nepoznam te scene,ampak za 700eur, sam vgradim stikalo za 2 eur in potegnem kable. ce neznas sam, das avtoelektricarju za 100eur. pa tudi na orginal stikalo se da to zvezat, preko relejev in to je to.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A überkola majo to tako narejeno? Ni čudno, da so tako draga, če je pa proizvodnja draga (kjer imaš n tipov izvedbe iste komponente...)

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik kontrakarambolmatica pravi:
Taka je cena računalnika, ne pa dela.....
Razumem, ampak pravim pa da se to naredi pri navadnem elektricarju za 100eur, tako da sicer ne razumem zakaj je potreben racunalnik in po drugi strani me sploh ne zanima, ker kot ze napisano se to enosatavno resi.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Hvala!

nepoznam te scene,ampak za 700eur, sam vgradim stikalo za 2 eur in potegnem kable. ce neznas sam, das avtoelektricarju za 100eur. pa tudi na orginal stikalo se da to zvezat, preko relejev in to je to.

Workaround postopki so mi znani, samo ni moj avto in se servisira izključno pri uradnih serviserjih. Zanima me koliko stane vgradnja (in potreben materjal) meglenk na uradnem servisu oziroma če je po uradnem postopku potrebno menjati računalnik. Sprašujem zato, ker se mi zdi sumljivo, da ne bi imel tak avto že predpriprave za meglenke.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A überkola majo to tako narejeno? Ni čudno, da so tako draga, če je pa proizvodnja draga (kjer imaš n tipov izvedbe iste komponente...)

Švaba 5x preveri eno zadevo...in dela, ne pa francozi, flegme, ki še kar delajo tako " na urajmanje".

...če si priženjen v Vodice, potem poznaš ta izraz.
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He, he poznam...
Ampak razloži mi, kaj je ceneje. Naročiti eno CPzu z vsemi funkcijami in to potem samo preko SWja izklapljat (itakmsomtemplate narejeni) ali pa naročiti izdelavo n CPU enot, ki imajo funkcije fizično onemogočene oz. odstranjene...