Golf ne vžge

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
1,9 TDI, 74kW.

Zjutraj ni niti trznil. Po priklopu kablov od drugega avta je samo dvakrat stežka obrnil. kabli so bili dokaj topli, je pa res, da je "pogonski" avto bila corsa z dosti manjšim akumulatorjem.
cry12bpy.gif

?

Ko sem dal ključ v ključavnico je delalo nekaj prrrr ali kako se naj izrazim.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.312
113
S "prešvoh" avtomobilom / akumulatorjem ste ga probali zbudit oz. ste probavali premalo časa. A so kabli iz Petrola?

Drugače ti je pa glede na sindrome samo akumulator počepnil. Meni se je isto zgodilo.

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Imel enak problem! Imaš dve varianti:
1. Privij dobro "kleme" na akumulator in malo WD-jaj
2. Lahko je el. modul v klučavnici oz. ključavnica šel po "gobe"
Poročaj........

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Najprej poizkusi z drugim akumulatorjem, če je obstoječi že v letih, pa je 99% možnost, da je to vzrok težav.
Meni se je zgodilo, da mi je šel akumulator tako, da je delal kratek stik in tudi z zunanjim virom nisem mogel zbudit avta in sem ga moral odvlečt na servis. Če bi vedel, da je aku v stiku, bi ga odklopil in bi bilo vse v redu, ampak nisem vedel, da je to sploh možno, zato preden ga izločiš kot krivca, ga poizkusi tudi odklopiti in priklopiti zunanjega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
golf 6? kaj si pustil čez noč prižgano. da je acu fuč je nekaj bilo z njim narobe. avto pač ni star eno desetletje, mraza pa tudi še ni nobenga

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
S "prešvoh" avtomobilom / akumulatorjem ste ga probali zbudit oz. ste probavali premalo časa. A so kabli iz Petrola?

Drugače ti je pa glede na sindrome samo akumulator počepnil. Meni se je isto zgodilo.

Vem vse to. Kabli so made in Germany, preizkušeni že parkrat. Akumulator je star točno 3 leta.

Se je pa krvoses spomnil, da se je isto naredilo na audiju, ko so bile krtačke v stiku. Enkrat ga je izpraznilo celo zato, ker se ni ugasnila lučka v prtljažniku.

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
zmeri napetost akuja da ga lahko izločiš.si sploh pusto kable par minut gor da se tvoj nafila?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.385
5.661
113
Hehe jebejo tebe teli švabi jedan za drugim! K da bi vedl da si rdeč.... pod kožo
hysterical-1.gif
Kupi Hyundai pa bo!

Sej veš kako pravjo? Osel gre samo 1x na led, patriot....
evil.gif

P.s.: nekam žešča ti žena...a traktor ti tud pošravfa
tongue-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.385
5.661
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ko sem dal ključ v ključavnico je delalo nekaj prrrr ali kako se naj izrazim.

To maš neko zverino pod havbo! Si šur da ni GTI
sprasujem se.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

ne bom preveč smetil, oblubm
smile-1.gif
)

A ima kdo veze, rabimn 4 grelne svečke za 04 JTDja. Danes se mi je po vžigu motorja prižgala kontrolna lučka "spirala", kara nakazuje da je vsaj ena fuč. Bi pa vse štiri zamenjal.
tnx!

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
479
30
28
Dobiš na vsakem pooblaščenem servisu. Za 1.9 Jtd motor pride ogrevalna svečka 19.2€

LP Sandi

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Zakaj pa ne bi menjal samo tiste ki je v okvari? To se mi zdi enako bedasto kot menjava obeh žarnic, če ti pregori samo ena (razen če ne dobiš enake kot tista ki še dela).

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik getrag pravi:
zmeri napetost akuja da ga lahko izločiš.si sploh pusto kable par minut gor da se tvoj nafila?

Treba je merit napetost med samim vžigom. Akumulator lahko brez obremenitve še vedno kaže 12 voltov, pod obremenitvijo pa počepne. Vsaj tako mi je razložil mehanik.

Bo pa držalo, vsaj nekaj minut pustit kable priklopljene, da se prazen akumulator malo napolni in šele potem poskušat z zagonom.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.312
113
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Zakaj pa ne bi menjal samo tiste ki je v okvari? To se mi zdi enako bedasto kot menjava obeh žarnic, če ti pregori samo ena (razen če ne dobiš enake kot tista ki še dela).

Ogrevalne svečke se menja vse naenkrat. Tvojo filozofijo bi pa lahko uporabil tudi pri napenjalcih jermena npr.
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Sem mislil že v prvem postu napisat, da prosim, če se ne oglašaš, ampak ne bi imelo smisla.

BTW; vozim Citroena, ki je vreden toliko kot 1/3 garažnih vrat.
uf-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.385
5.661
113
A golf je pa sam za k maši?
grin1.gif

Accu je pač potrošna roba! K Lojze Slak...sad ga ima sad ga nema! Včasih zdrži 7let drugič 3mesce...ni pravila! Pač shit happens...sometimes! Tud zdaj ko boš novga kupu ne bo zagotovila da ne bo zdržu več kot 2tedna
wink-1.gif