Golf 4 1.4 16v problem

cabrio

Zelenc'
12. mar 2009
9
0
1
Torej ko je avto hladen ali vroč zalaufa brez problema. Problem nastane ko se recimo po cca 2.30h-3h stanja skoraj ohladi. Takrat pa ga je zelo težko spet zalaufati. Sem testiral in ga zaluafal vsake pol ure ni imel težav do cca 3 h potem pa komaj. Pri zagonu motor normalno obrača samo zalaufati noče. oz komaj ko držim do konca gas. Ko pa zalaufa in parkrat pohodim gas pa spet ni nobenega problema. Če ima kdo kakšen nasvet kako se lotiti problema se priproročam, hvala

cabrio

Zelenc'
12. mar 2009
9
0
1
Hm, senzor mrtve točke. Ali se temu reče tudi senzor vžiga, ali se mogoče motim.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Loputo spucaj. Lahko je pa tud kej druzga, imam isto 1.4 16v, to ti je najcenejša rešitev. odstrani zračni pokrov in spodnjega, nato imaš loputo pritrjeno s 4 vijaki, odstraniš in spodaj pod loputo naj bi bla umazanija, spucaš in daš nazaj....se mora sama nastavit, mene prede brez težav, ne rabi olja, pa imam kilometrov že oh in oh.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Jaz sem imel problem da toplega nisem uspel zagnati takoj.... menjal sem senzor temperature hladilne tekočine ...strošek minimalen za točno tvoj primer ne vem....