Gnila država

zakon

Guru
16. maj 2008
8.851
870
113
toti Maribor
Kaj mi to živimo v neki gnili državi? Včeraj sem šel podaljšat registracijo na AMZS.Pri plačilu cestnine sem uporabil plačilno
kartico, (ne kreditno) tako kot verjetno 80% slovencev. S strani referentke sem bil opozorjen, da si pri plačilu s kartico direkcija
za ceste vzame provizijo. In res provizija za plačilo s kartico je znašala 1,16€.
bonk.gif
Pa kaj se te grejo naše državne službe.Kaj res
morajo ubogo rajo guliti na vsakem mestu.
10.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

To sem enako zadnjič slišal pri sosednjem okencu na registraciji. Le da je še omenila gospa (nekaj malega je več..).

Če se spominjaš, včasih si cestnino plačal lahko samo s kešem...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.796
9.988
113
40
MB
provizijo je treba plačat banki za transakcijo, ni boljše da ti povejo direkt, da je večji strošek? kot pa da bi bla preprosto višja cena zaradi tega ?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.214
113
In kaj ima pri tem država?! Firme ki opravljajo registracijo vozil so PRIVAT firme, kako in zakaj pobirajo provizijo vedo pa samo same. (vem pa zakaj, zato ker od cestne takse NE morejo oz. smejo zaslužiti nič in imajo tako samo strošek, potem pa kompenzirajo tam kjer se da)

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.981
41
48
Vcasih je bilo fajn, ko so pravila MasterCarda in Vise striktno prepovedovala zaracunavanje provizije koncnim uporabnikom. Kasneje so jih za EU "prilagodili", tako da razne institucije to zdaj legalno pocnejo. Se vedno pa ostaja to, da mora biti na vidnem mestu napisano, da izvajajo to prakso.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.851
870
113
toti Maribor
Jaz razmišljam takole. Če neki izdelek stane 10€ je to 10€ in niti centa več. Kdo komu kaj zaračunava pa ni moj problem, ampak problem tistega, ki z banko posluje. Če se ne morejo dogovoriti, pa naj napišejo "poslujemo samo z gotovino". Kakšne stroške, pa ima banka s tem, če je transakcija avtomatično izvedena. Potem, pa še provizija tam, pa vodenje, pa obresti, pa ne vem kaj še vse.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
In kaj ima pri tem država?! Firme ki opravljajo registracijo vozil so PRIVAT firme, kako in zakaj pobirajo provizijo vedo pa samo same. (vem pa zakaj, zato ker od cestne takse NE morejo oz. smejo zaslužiti nič in imajo tako samo strošek, potem pa kompenzirajo tam kjer se da)

ni res. privat firma, ki opravlja dejavnost ima svoj pos, zraven pa se pos za državno firmo. če gledaš dobr, se kartica vleče dvakrat. vsaj anzadnje lani, ko sem plačeval.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Tudi mene so na tehnicnem opozorili da je z kartico drazje. In ker vem da je ta drzava super gnila sem sel dvignit denar na bankomat....ne dam jim niti centa banditom.
Sploh me ne briga kaj in kako...v vsaki trgovini s kartico placam natancno toliko kot pise na izdelku. Zakaj mafija pri tehnicnem zahteva provizij je odgovor naslov te teme.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.347
11.373
113
če si v ENka sistemu še fašeš kakšen popust, tako sem jaz zadnjič...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.796
9.988
113
40
MB
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Jaz razmišljam takole. Če neki izdelek stane 10€ je to 10€ in niti centa več. Kdo komu kaj zaračunava pa ni moj problem, ampak problem tistega, ki z banko posluje. Če se ne morejo dogovoriti, pa naj napišejo "poslujemo samo z gotovino". Kakšne stroške, pa ima banka s tem, če je transakcija avtomatično izvedena. Potem, pa še provizija tam, pa vodenje, pa obresti, pa ne vem kaj še vse.

in zakaj bi nekdo plačal v ceni zajeto provizijo banke če bo plačal z gotovino
confused-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.796
9.988
113
40
MB
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Kaj pa je plačilna kartica (razen kreditne) drugega kot gotovina?

popularni pregovor ki pa nikakor ne drži, kartična transakcija pač ni gotovinsko plačilo, to da je isto kot gotovina se je govorilo v smislu da je denar itak takoj prenešen.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.237
1.189
113
Citat:
In kaj ima pri tem država?!
Ja, država potem vzame tisti del, ki je za plačilo cestnine.
Država torej ob registraciji tvojega avta zahteva 100€za cestnino.
Tista gospa na tehničnem pregledu samo vzame teh tvojih 100€in jih naprej nakaže državi.
Če pa plačaš s kartico, plačaš 100€, banka vzame 1€ provizije, gospa na tahničnem dobi iz banke nakazano 99€, državi pa mora nakazat 100€.
In 50x po 1€ na dan je 1000€ na mesec, ki bi jih moral lastnik tehničnega pokrit.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Še vedno obstajajo druge čudovite države, ki nimajo davkov in imajo velikokrat večje plače. Mislim, da je biti državljan Slovenije fakultativno, torej ni obvezno za vse prebivalce sveta. Pač ne maram nergačev, se pa v osnovi strinjam, da te povsod želijo oskubiti do jaja in gre to tudi meni na k.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.457
2.582
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
In kaj ima pri tem država?!
Ja, država potem vzame tisti del, ki je za plačilo cestnine.
Država torej ob registraciji tvojega avta zahteva 100€za cestnino.
Tista gospa na tehničnem pregledu samo vzame teh tvojih 100€in jih naprej nakaže državi.
Če pa plačaš s kartico, plačaš 100€, banka vzame 1€ provizije, gospa na tahničnem dobi iz banke nakazano 99€, državi pa mora nakazat 100€.
In 50x po 1€ na dan je 1000€ na mesec, ki bi jih moral lastnik tehničnega pokrit.

zakaj so potem banke izgubah, če toliko zaslužijo s provizijami?

sass

Guru
1. sep 2007
5.251
891
113
ker s provizijami po 1€ ne morejo pokriti milijonskih izgub, ki so jih pridelale s tajkunskimi krediti. očitno bo treba provizije še dvignit

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
Potem bi morali v Comshopu, BB in povsod drugje zaračunati stroške BANKART transakcije?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.457
2.582
113
SV SLO
Saj tudi plačujejo provizijo in to mastno. Trgovci pač to provizijo skrijejo v marži in je problem rešen. Če bi bili trgovci fer bi za gotovino nudili ustrezen popust. Ampak ti dve besedi nekako ne gresta skupaj trgovci in fer.

Ok razumem, da so banke v težavah zaradi tajkunov. Ampak ta denar mora nekje obstajati. Nekdo mora imeti ta denar. Nekdo mora biti odgovoren da je omogočil nekomu kreditiranje za nakup firm. Zakaj naj zdaj vsi trpimo, ker se je nekdo šel neodgovorne igrice z veliko kaj veliko ogromno denarja.

Podobne teme