GMail težave, error #500

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Živjo!

Zadnjih nekaj dni večkrat opažam na gmail.com, da vrne napako #500.
To se zgodi, ko bi naj kaj zapisal na sistem, recimo označil prej nebran mail kot prebran.
Ker nasploh branje že prebranih sporočil in pregled skupin (Inbox, Sent, Spam, labele,...) deluje brez napak.

Ko pa recimo hočem kako spremembo narediti, recimo poslat mail ali preprosto odprem mail, ki je trenutno označen kot neprebran, pa mi na vrhu ekrana v rumeni pasici (del strani, ne nad njo) napiše:
Oops… the system encountered a problem (#500) - Retrying in 15s

Redkej se zgodi tudi, da prikaže webstran dialog (ne modalni, ampak spet del strani) z napako:
Your action was unsuccessful. Please try again.

Uporabljam Firefox in sem posumil na malo prej instaliran add-on (NoScript), kjer so po prijevi celo neki fix naredili, ampka zgleda da ni to to, ker se problem pojavlja tudi z novo verzijo, in tudi, ko sem odinstaliral NoScript.
Za vsak slučaj sem odinstaliral še en add-on: CookiePie

A se še komu to dogaja?

https://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=12336#500

Tule google pravi, da je lahko vzrok browser extension (kar sem ugotovil, da najbrž ni) ali pa network poblem. Zatorej sprašujem druge T-2-jevce, če so opazili ta problem?

Pojavlja se sicer tu in tam. Če je, potem zaprem browser, ponovno odprem, po potrebi ponovim. Čez par minut potem spet dela brez napak.

LP,
David

PS: Browser je Firefox 3.6.10 na Windows XP

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Takrat verjetno.
Sicer pa to ni alter, da bi se z lastnimi kukiji zadavil...
evil.gif

Zdaj pa napake več ur več ni, tako da ne morem odgovoriti.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Napaka 500 pomeni napako v strežniški aplikaciji. Verjetno je imel cluster do katerega si dostopal probleme.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Mislim, da gre za ene nastavitve ali dostaopaš preko T2, če da daj kontaktiraj njihove tehnike za nastavitve in bo delalo .......

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, če je štekalo, sem šel na IE8 pa je tam delalo.
Samo se pojavlja tu in tam, pol pa spet ne, pa je težko rečt kaj je krivo in kaj ni...
frown-1.gif