Gmail, SPAM in blokiranje IPja

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Imam en majcken problemcek ... pa nekako ne najdem resitve...

Prejsnji teden sem menjal postni streznik (prej Windows 2003 in Exchange 2003, sedaj Windows 2008 in Exchange 2010). Ker sem zelel prenesti vse nastavitve in mailboxe, in nekako ni slo po planih, sem ocitno stari mail server prevec odprl in nekdo ga je zlorabil za poisljanje SPAMa... Tako je IP prisel na pet blacklist.... Ko sem s pomocjo strani http://www.mxtoolbox.com/ to ugotovil, sem brez problema odstranil IP iz vseh teh blacklist. Problem je bil le pri enem, kjer so hoteli imeto 89 U$D za takojsen izbris ali pa cakanje dva dni, da se avtomatsko brise, ce SPAMa ni vec... Dejansko je bil streznik odprt izgleda samo 22. in 23.6. (po logih sodec) ... od 26.6. pa itak vse skupaj tece na novem strezniku in ima stari streznik iskljucen SMTP servis in drugo IP stevilko...

Problem, ki ga imam pa je samo se Gmail. Ce preko tega streznika posljem mail na katerikoli mail naslov, ki je hostan pri Google-u (lahko je gmail ali pa tudi lastna domena) ... dobim nazaj tole:

mx.google.com je vrnil to napako:
[XXX.XXX.XXX.XXX 1] Our system has detected an unusual rate of unsolicited mail originating from your IP address. To protect our users from spam, mail sent from your IP address has been blocked. Please visit http://www.google.com/mail/help/bulk_mail.html to review our Bulk Email Senders Guidelines. y26si2602056fag.156

XXX.XXX.XXX.XXX = IP stevilka streznika

Po dolgotrajnem iskalnju nisem nasel nikjer kaksnega obrazca, kamor bi vpisal ta IP, naj ga ponovno preverijo in izbrisejo iz seznama blokiranih IPjev. Ali to pri Google-o gre samodejno in ce DA, koliko casa traja, da izbrisejo blokado?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To sem ze nasel...in nikjer ni nobenega gumba "resubmit" ali kaj podobnega ... samo pise potem samo tole:

We're glad that you've identified and corrected the problem. Please note that it may take some time for your domain's reputation to be restored, and you may have trouble delivering mail to Gmail users for a short period of time. This problem will resolve itself as you continue to follow the practices outlined in our Bulk Senders Guide.

Bolj me zanima, koliko je ta "some time"
smile-1.gif
... Upajmo, da se bo samo resilo cimprej...

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
Jah, saj pri gmail-u je tako, načeloma čez nekaj dni preizkusijo delovanje in če je vse ok, sprostijo tvoj ''črni'' ip.
na žalost - drugega kakor waiting some time - ni na voljo ..