GLS door-to-door

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ma kdo kakšne izkušnje z njimi? Mal sem bral mnenja po netu in ena pravi, da so mel v dveh letih same probleme z njimi in da so kradl. Drugi pa pravi, da je sodeloval z njimi 5 let in da so mel manjše probleme ampak da so dobro sodelovali. Mogoče kdo iz prve roke?

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
sam delam z GLSom ze kar par let pa morm rečt da zaenkrat ni problemov. vse aparature pridejo na cilj, bolj imam probleme z določenimi garancijskimi servisi (izguba apratov ...)

lp Avi

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Avian pravi:
sam delam z GLSom ze kar par let pa morm rečt da zaenkrat ni problemov. vse aparature pridejo na cilj, bolj imam probleme z določenimi garancijskimi servisi (izguba apratov ...)

lp Avi

Kdo ti pa izgubi aparate? Verjetno ne GLS, če maš z njimi dobre izkušnje.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
preberi dobro :D piše da imam več problemov z SERVISI :D ti mi izgubljajo aprate :D drugače kot reku GLS je ok nimam pripomb

lp Avi

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ok. Hvala.
zmaga.gif

Povej mi še če si mogoče kdaj dodatno zavaroval pošiljko, če je šlo za večjo vrednost in kakšen je bil strošek, če si. Ker vidim, da ti garantirajo samo do 500€ v mednarodnem prometu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.989
6.994
113
Edini problem je sledeči. V pogojih imajo napisano, da lahko kurir paket pusti pri sosedu ali bližnji pisarni, če naslovnika v tistem trenutki ni doma! Obstaja sicer doplačilo, da se zadeva obvezno vroči naslovniku, a problem je, da tega večina ljudi ne ve.

Dodatno zavarovanje je na voljo pri vseh kurirskih službah, tudi pri GLS.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Kako je pa z uveljavljanjem zavarovanja, če ti pošiljko izgubijo ali kakorkoli poškodujejo? Ma kdo izkušnje s tem kolk časa traja izplačilo in kakšen je postopek?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.989
6.994
113
Kakšen mesec dni traja, ker gre preko zavarovalnice. Zavarovanje je za izgubo! Za poškodbo sam odgovarjaš, oz moraš poskrbeti da bo vsebina primerno pakirana in zaščitena.

Razen seveda za kakšne očitne poškodbe, če bi recimo voznik z palco tolkel po paketu
smile-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Zaradi poškodb me zanima predvsem zarad tega, ker sem bral, da so paketi večkrat obrcani in da padajo iz polic (vse to naj bi se dogajalo v skladiščih). Npr. z DHL mam zelo dobre izkušnje ampak so zelo dragi za moj aktualni primer.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.989
6.994
113
Pri tem je tako, kot pri vseh stvareh. Če hočeš kvaliteto, plačaš dobro. Saj je logično, da firme, če hočejo ponudit nižje cene, nekje oklestit na kvaliteti in to ponavadi počno pri voznikih in osebju. Povečini so to kakšni študentje, ki delajo samo par tednov, ker več ne zdržijo, ali pa s.p. ki vozijo z lastnimi vozili. Glede na DHL in UPS, kateri imajo svoje avtomobile in v večini primerov redno zaposlene ljudi, vsaj v skladiščih.

Kakorkoli. Če je zadeva obrcana je drugi, a to se takoj že vidi in pač ko dobiš paket, rečeš: hopla..tole je pa nekaj narobe in zadevo urediš z voznikom...

So pa po novem standardi zavarovalnic visoki. Sicer ne vem kako je pri nas, a v tujini je pogoj, da mora paket in vsebina zdržati padec iz 1m višine, da ga zavarujejo.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik kavboj pravi: Npr. z DHL mam zelo dobre izkušnje ampak so zelo dragi za moj aktualni primer.

zanimivo mi smo pa na prejsnem sihtu prenehal z DHL sodelovati. ker so sesul 2 masini po 10k€ pa 1 računalnik.

Sam zaenkrat najbolj zadovoljen za tujino kar z UPS, slovenija pa GLS

lp Avi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.989
6.994
113
Tujina je itak UPS alfa omega. Ne vem sicer kako je FedEx, im kdo izkušnje (cene?)

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
a ima kdo izkušnje z ACK Express v domačem prometu? V tujini (govorim za Evropo) se je izkazal kot daleč najcenejši.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Če dobiš v redu šoferja je super. Pri težjih pošiljkah so občutno cenejši kot Od vrat do vrat. Še kakšne SŽ znajo biti blizu s cenami.

Nazadnje urejeno: