globinsko čiščenje sedežev?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Nekdo je očitno jedel v avtu nekaj mastnega in sedaj imam na sedežu 2 "krogca" premera nekih 1-2cm, kjer je najverjetneje ta masta kapnila na sedež in se vpila.

Globinsko čiščenje spuca take zadeve? ali naj se pač sprijaznim s flekci?
tongue-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Spuca spuca. Pene sicer glih niso nekaj s čimer bi jaz osebno to drgnila in želela spraviti ven, ker niso tako učinkovite.

Zadostovalo ti bo Batagelovo čistilo za globinsko čiščenje tkanin. Dobiš ga v skoraj vsakem Merkurju.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
al pa Vanish, un za preproge in sedežne al kaj je že, na špricnco... pošpricah, pustiš 5min da dela svoje, konkretno podrgneš, obrišeš z brisačo, pustiš da se posuši in to je to...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Nekdo je očitno jedel v avtu nekaj mastnega in sedaj imam na sedežu 2 "krogca" premera nekih 1-2cm, kjer je najverjetneje ta masta kapnila na sedež in se vpila.

Globinsko čiščenje spuca take zadeve? ali naj se pač sprijaznim s flekci?
tongue-1.gif

Dej ulet čez viknd do mene da probava z vodnim sesalcem, tut kakšno čistilo mam za fleke, pa bova hitr vidla kolk je ura..

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja..peb je mlad....zjutri tezko vstane..sam spuca pa v nulo..pa še fino sva se zmenila za termine in vse.

mal ga je treba razumet..mal bo pa se kilometrina naredila.

sve u svemu 9,9 od 10

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Jaz z Zankočem nisem bil zadovoljen.
Čistilno sredstvo, ki ga uporablja res lepo diši, ko so bili sedeži še vlažni so tudi lepo izgledali.
Ko so se posušili, so bili pa enako flekasti kot pred čiščenjem!

Sam sem šel po njegovem čiščenju še 2x z gobo in peno za čiščenje tkanine, pa sem spravil ven več madežev kot on.
uf-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Treba se je zavedat da dobro globinsko čiščenje traja vsaj 3 ure, vse kar je narejeno prej, ni kvalitetno narejeno, ker tega ne moreš narest na pol, ampak vse ali nič.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Samo trajanje čiščenja je odvisno predvsem od obsega (površinskega) ter stopnje umazanije. Vnaprej napovedat kako dolgo bo čiščenje trajalo je skoraj nemogoče. So določeni postopki, pri katerih je pač potrebno med posameznimi koraki malo počakat, vendar spet ne predolgo.
Za tak poseg je najbolje izbrat čas, ko je lepo (sončno) vreme, ker tudi s strojem ni mogoče ekstraktirati vse vode, ki se uporabi med čiščenjem in je potrebno pustiti da izhlapi.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ja ok, razlika je med flekom na blagu ali pa med usranimi sedeži, je pa tudi razlika, ali je ta flek na novih zicih ali v nekaj let starih, čiščenje fleka na nekaj let let starih zicih za sabo vedno pusti očitno razliko, če sčistiš le flek--
Tudi sedeži, ki nimajo flekov, so po nekaj letih tako usrani, da ne moreš verjet, dokler ne vidiš.

Kakor za koga, jaz če delam globinca delam vse in temeljito ali pa nič. Še najbolje pa je, da se tudi sedeži poberejo ven, ker drugače ni nikoli tako sčiščeno kot bi lahko (moralo) biti, to pa nikdar ne traja manj kot 3 ure, vsaj pri meni ne, ker mora bit avto v piko ali pa nič.

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
A še nisi zrihtal?

En dan ko ne bo dež, pa ko ne bo glih 36 stopinj... magari mi kakšen dan prej pošlji sms, da se časovno uskladiva.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Prvo kupi "peno" v spreju na pumpi, orng posprejaj, pusti da se vpije, nato še enkrat in nato z krpo podrgni, načeloma tako ven
dobim vse fleke ki jih pridelam
smile-1.gif

Sprej je okol 8€ na vsakem OMV. (petrolovega odsvetujem, ni ven niti đusa dobil, kajšele kake majoneze)

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
misliš lastno pridelano majonezo, ker za kaj drugega mi niti na pamet ne pade da se sploh znajde v avtu?