Živjo, zadnjič sem se pri igranju košarke neogret in preveč "na silo" pognal v zrak z eno nogo, čutil sem da nekaj ni ok (pri odrivu ne pri pristanku), prenehal z igranjem, bolečina je po par urah se ublažila. Nato je samo malce bolelo naslednji dan, nič posebnega, zabolelo je predvsem če sem stopil na kaj "štrlečega", recimo kak višji tlakovec, pločnik... Zdaj po 4 dneh se mi slabša, na nogo komaj še stopim, sploh če stopim pod pravim kotom me zaboli kot da bi nekdo nož zaril noter. Stopalo lahko premikam gor dol normalno, na stran ga zamaknit ni šans (sepravi če ležim in bi recimo hotel s stopali "ploskat" ni teorije, smrtna bolečina).
Spodaj od gležnja proti nartu se mi je naredila tudi manjša oteklinica, cirka premera 1cm. Boli na pritisk. Bolečina je pri bulici vendar verjetno zaradi razbolelosti imam občutek da me stopalo oz. gleženj boli skozi, kot bi žebelj čez prepiknil.
Kaj bi to lahko bilo in kaj lahko naredim za hitrejše rešitev težave? Ledene obkladke dajem ko sem pač doma....aja še to, najbolj boli ko stopim iz avta ali vstanem, pa če hodim po "razritem" terenu....pa ko sem bos je bolje....lahko pa imam nogo v luftu pa najmanjši premik zelo zaboli...
Hvala za odgovore.
Spodaj od gležnja proti nartu se mi je naredila tudi manjša oteklinica, cirka premera 1cm. Boli na pritisk. Bolečina je pri bulici vendar verjetno zaradi razbolelosti imam občutek da me stopalo oz. gleženj boli skozi, kot bi žebelj čez prepiknil.
Kaj bi to lahko bilo in kaj lahko naredim za hitrejše rešitev težave? Ledene obkladke dajem ko sem pač doma....aja še to, najbolj boli ko stopim iz avta ali vstanem, pa če hodim po "razritem" terenu....pa ko sem bos je bolje....lahko pa imam nogo v luftu pa najmanjši premik zelo zaboli...
Hvala za odgovore.