Glede hostinga

B81

22. jul 2007
37.872
11.093
113
Zdravo

Domeno sem kupil na godaddy.com.

Lahko tam vzamem tudi prostor ali je bolje, da ne in vzamem pri naših?

Hvala, Lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem z njimi čisto zadovoljen. Čeprav bi mogoče pri katerem od nas prišel ugodneje skozi, ker moraš pri njih cel kup stvari dokupit, recimo e-mail forwarding ali hosting.

Sem pa vzel pri njih oboje zaradi dobrega uptima. Sem imel dovolj raznih firm, ki jim je razpadel server in je bilo vse treba na novo nalagat, so selili stvari drugam in spet ni delalo itd itd. Godaddy je le največji registrar / hoster na svetu in če oni ne bodo imeli najboljšega uptime-a, potem ne vem kdo ga bo imel
tongue-1.gif

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
ksz
Gledam te različne pakete pa vidim da so povsod stroški izračunani na mesec. A to pomeni da ti dejansko vsak mesec tržejo/plačaš ali pač plačaš za skupno dobo gostovanja (1 leto, dve leti) naenkrat v enem znesku.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Oboje. Po mesecu ali pa kar cel znesek. Samo ponavadi je dodaten popust, če plačaš v celem znesku.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.979
40
48
Staro pravilo je, da je bolje imeti domeno registrirano pri eni firmi, sam hosting/mail pa pri drugi (ce se kdaj kaj zalomi).

Sicer pa je odvisno od tega, kaj rabis. Ce imas raje, da je vec stvari nastavljivih in imas vec bonbonckov, se naceloma bolj splaca pri kaksnih manjsih firmah vzeti. Velikani kot npr. GoDaddy in 1and1 imajo vse skupaj precej vkalupljeno in velikokrat copy-paste odgovore, pri manjsih (ki pa spet niso nujno tako zelo "majhni", samo pac ne oglasujejo po TV in revijah) pa se da marsikaj dogovoriti, kar ni nujno na meniju.
wink-1.gif
Pa tudi obvescanje o morebitnih nadgradnjah ali nepricakovanih izpadih je natancneje kot pri velikih. Seveda pa je priporocljivo prej pokukati se na kaksen "specializiran" forum kot npr. www.webhostingtalk.com.

Ce vprasas mene, prisegam na www.hostmatters.com (Florida, tudi ni dalec po stevilu hopov).

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.979
40
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sem pa vzel pri njih oboje zaradi dobrega uptima. Sem imel dovolj raznih firm, ki jim je razpadel server in je bilo vse treba na novo nalagat, so selili stvari drugam in spet ni delalo itd itd. Godaddy je le največji registrar / hoster na svetu in če oni ne bodo imeli najboljšega uptime-a, potem ne vem kdo ga bo imel
tongue-1.gif

To sploh ni nujno. Ta veliki obcasno kaksne izpade enostavno zamolcijo. Pri manjsih moras malo pregledati naokrog, ce so OK, potem pa ni vec panike. Jaz pri svojih providerjih nisem imel v zadnjih desetih letih nobenega izpada. Mogoce par minut ponoci, ko so kaksen kernel upgradali in so morali restartati, njihovo obvescanje pa je na nivoju tudi za najbolj zahtevne.
cool-1.gif
(skratka nobenega splosnega obvescanja v stilu "zaradi tehnicnih tezav blabla", ampak konkretno to in to takrat in takrat).