Gledanje SLO TV z Raspberry PI 2 v tujini

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Želel bi gledat v tujini televizijo preko TVIN-a. Na računalniku mi to deluje brez problemov preko VPN, ki ga imam doma na ruterju. Nabavil sem si Raspberry PI 2 in bi želel le tega uporabit za to, ima kdo izkušnje, da mi napiše, katere SF naj naložim za VPN povezavo z domačim ruterjen in kateri SF za gledanje tv preko TVINa.

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
SF je software ja, mea culpa.
Sem šel skozi pa mi da neko napako ...MPPE kernel...imam pa doma PPTP naštimano na ruterju, tako, da mi openVPN ne pride v poštev. Skoraj misija nemogoče. Sem mislil, da je kakšna bližnjica, oz. da ima Raspbian kakšno možnost povezave že programsko vgrajeno. :-(
Morda kdo ve, če je možnost s programom XBMC vzpostavit PPTP VPN povezavo in gledat SLO TV preko TVIN?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Na R-PI-ju omogoči SSH service. Konfiguriraj FW, da bo šel čez določen port, potem pa preko putty postavi proxy za sockete in nastavi ta proxy v brskalniku.

Dela odlično in najbolj preprosto.

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
ufff, to pa je že nekaj kompliciranega, tako, da polovice niti razumel nisem :)
1. omogočiti ssh ?
2. konfigurirati FW, zaradi vrat
3. preko putty postaviti proxy za sockete
4. Nastavitev proxya v brskalniku

Uporabljam Raspbian, tako, če se to da napravit enostavno, bi te prosil za navodila

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Navodila za VPN

Po navodilih na tem Tukaj je ena, samo ne vem, če so še linki aktivni. Linkan je stream za iOS naprave direktno, zato možno, da gor ni omejitve na Ip. Ta je ponavadi izveden na spletni strani, stream je pa brez omejitev. Tako da bi mogoče delalo tudi brez vpn. Nisem pa testiral, tako da ne morem potrditi.

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Bom probal z OpenElec nastavit. Čeprav, sem se morda malo slabo izrazil glede slovenske televizije, mislil sem na slovenske televizijske postaje, kot npr. voyo.si, TvIN in podobno. Ker pa imam doma IPTV in naročnino SIOL, me prav zanima, če se da kaj napravit tako, da bi gledal enake programe, kot jih gledam doma tudi v tukaj (v tujini)?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Kakšen router pa imaš? DD-WRT ima gor serijsko tako OpenVPN, kot tudi PPTP.

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Imam Buffalo WZR-HP-G300NH2 z prednaloženim DDWRT. Sem siceer v tujini, a sem videl preko preko prenosnika, da ima možnost tudi OpenVPN, ki ga pa imam onemogočen (disabled). Ne vem, če tisto omogočim, kaj se bo zgodilo?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
OpenVPN boš vklopil
grin1.gif

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
To mi je jasno. Vendar sem videl da je potem spet 100 nastavitev za nastavit. Biti moram doma in imeti priklopljen ruter na prenossnik preko kabla, da lahko to naštimam, pa še pobrskat oz. neka navodila bom moral dobit, kako to napravit.