Glavni za opel pri nas

B81

22. jul 2007
37.669
10.952
113
Zdravo

Kdo je glavni za opel v Sloveniji?

Na servisu so nam hitro po nakupu nekam založili serv. knjigo. Na drugem servisu je dopisano - vpiši v serv. knjigo - naprej pa ni bilo storjeno nič, knjige ni, servisi so trije (cca. 60 k km). Zdaj mi pravijo, da moramo dati izjavo za novo knjigo in baje se čaka 14-21 dni na novo. Avto je prodan, knjige pa ni, le servisi so v računalniku. Knjigo ima servis, ampak pravijo, da je nimajo.

Torej kam moram poklicati, kdo je uvoznik?

Hvala, Lp

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Koliko nepotrebnega kompliciranja.

Kje ste kupili avto? Ga tam tudi servisirate?

Če ja, stopi do vodje servisa, direktorja... povej kakšna je situacija in se lahko reši v 10 minutah.

V končni fazi se lahko naredi print iz računalnika + žig + podpis in to velja kot servisna knjiga, v novo servisno knjigo pa se vpisujejo nadaljni servisni.

Servisna knjiga ni vezana na avto, ampak je za vse avtomobile enaka.

Zakaj bi ti rekli da nimajo servisne knjige, če bi jo imeli? Kaj imajo oni od tega?

Uvažajo pa vsak zase ali preko drugih avtohiš.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si

B81

22. jul 2007
37.669
10.952
113
TOčno tak sem naredil, kot si rekla. Oni pravijo DA JE KNJIGA VEZANA NA AVTO, česar nisem verjel...ker mi je FIlipič (Ford) rekel, da servisno knjigo on proda, če jo kdo hoče kupit.

Gre za to, da bo druga avtohiša avto vzela v račun za novega in nujno rabimo to....avto že čaka tam...
Šalabajzerji pravi.

Pokical bom naslov spodaj (hvala pinKing in Jest), pa bom videl.

Tnx

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
NI vezana na avto, ker servisno knjigo spiše prodajalec, ko avto izdaja, torej ročno vnese vanjo vse podatke!

Reči da ti pokažejo kako izgleda servisna knjiga vezana na avto
evil.gif
oz. ti ne bodo pokazali., ker so ti naložili.

Potem pa zahtevaj printe iz računalnika, kaj je bilo opravljeno in kdaj. Žig in podpis serviserja. To je ravno tako potrdilo o opravljeni storitvi.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Brez problema se naroči duplikat servisne knjige, najbolj pametno je naročiti tam kjer so bili delani servisi. Mogoče lahko tudi kje drugje,ampak nisem prepričan.

B81

22. jul 2007
37.669
10.952
113
Torej praviš, da je vseeno potrebno serv. knjigo naročiti?
Rad bi jo kupil in iz rač. bi pregledali in vpisali noter na servisu, kjer je bil avto kupljen in servisiran.
Bom videl, kaj mi bo povedal človek iz opla.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Na zalogi načeloma ni duplikatov, namreč vsaka servisna ima svojo serijsko številko. Ne vem kok se to kej čekira,ampak mi vem da jih naročamo za stranke ki jih zgubijo, traja pa res cca 14 dni.

Če si se zmenil pri neki AH za odkup tvojega avta, prinesi tja račuine da si avto servisiral in upaj da bo dosti, če pa ne bo, pa pač naroči novo servisno knjigo,samo žal ni poceni, če me spomin ne vara, je nekaj pod 50€ .

Nazadnje urejeno: