Glasbena trgovina na Planetu

Retroid

Pripravnik
22. avg 2007
60
0
6
Če še niste opazili je od danes dalje na Planetu mogoče kupiti celotno skladbo. Izbor je na prvi pogled obširen, datoteke so zaščitene z drm, cene pa se gibljejo od 1,69 do 2,49 EUR za skladbo. Povezavo lahko najdete v sklopu Melodije/Slike/Igre.

Še nekaj fotk in opazk ...

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Ah, so le zagnali ta fulltrack. Fino, verjetno bo veliko bolj uspešno, kot zabavaj.se, sploh ker skladbe niti niso tako dražje od recimo ringtoneov.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Skladbe so cenovno v rangu ringtonov. Seveda pa bomo vsi te cene primerjali s cenami v ZDA, kjer so komadi pol cenejši.
Ravno množična ta storitev ne bo, še posebej v deželici, kjer je nacionalni šport uporabe uTorrenta in eMule.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
To je vse res, ampak ima pa mobilna varianta glasbene trgovine mnogo več možnosti za uspeh, kot recimo spletna varianta, ki je neslavno propadla ravno zaradi naštetih stvari. Na telefonu vsaj jaz stvari kupujem impulzivno, kljub temu da si lahko prenesem glasbo z računalnika na mobitel še vedno občasno kupim kakšen ringtone, ker si ga zaželim v tistem trenutku.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Tako je. Žal ne gre. V SLO je tako, da velike založbe ne briga majhnost trga. Oni si postavijo svoj minimalni zaslužek in potem morajo prodajalci posledično toliko naviti cene, da boli glava. To je tudi razlog višjih cen v Planetovi glasbeni trgovini.
Sicer pa je to za pričakovati. Nenazadnje živimo v deželici, kjer Appleu dol visi za to, da bi legalno prodajal iPhone...

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
ceneje prideš čez če si s svojega pc naložiš cel komad kot da greš kupavat s planeta...
cool-1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
No, če si glasbo pridobil legalno potem ni hude razlike. Ampak kljub temu si zgrešil bistvo tovrstne trgovine. Zadeva je mobilna in je vedno na voljo (ja tudi tistim, ki ne nosijo celotne glasbene zbirke na prenosniku seboj 24/7). Torej jaz nekaj hočem takoj in tukaj in nič drugače.

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Ja, ni poceni v primerjavi s tujino. Ampak pri muziki mi res ni jasno, v čem se pozna velikost trga - pri knjigah v slovenščini že, tu pa? Minimalen zaslužek si postavijo - toliko morajo zaslužit, sicer se sploh ne grejo? In če tega limita ne dosežejo, plača ponudnik iz svojega žepa? Ma, tele založbe so si izborile res močno pozicijo, bi bilo treba res mal razdrmat njihov poslovni model.

Sicer pa jaz še vedno kak original album kupim in bom tudi posamezne komade.