Glasba na zabavi

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo,

enkrat se spomnem, da sem že bral o podobnem problemu, pa mislim, da ni bilo nobene pametne rešitve... kolega (no, šef) me je prosil, če mu uredim nekaj muzike, ipd za rojstnodnevno zabavo. Ker vem, kako bo to izgledalo in glede na lanske izkušnje, ko sem stvari privlekel na ad-hoc, pol ure preden je uletel folk, rabim nekaj več kot samo winamp...

Situacija je taka, da bo v enem kotu računalo, s katerega se bo predvajala glasba. Ker nimam živcev/želje se kregat z opijanjenim folkom, kaj bo nasledni komad, bi rad naredil sledeče:
- jaz pripravim playlisto za n-ur
- folk ima na razpolago iskalnik komadov in dodajenje za "naslednji" komad

Obstaja kaj namenskega, ker vem da bo preklikavanje muzike vsakih 5 sekund šlo vsem na živce
rolleyes-1.gif

lp
Peter

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
enga trezenga posediš na pc, da sprejema želje :p

po moje pa najboljš pustit, da se nekaj vrti in nima noben vpliva. Vsaj men, je na piknikih muska postranskega pomena.
Grejo pa tut men na k... ko se pol vak neki svojga zmisli in ni vse skup za nikamor, pa na sred koamda bi drug že kej druzga poslušal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
doživel sem tudi že, da je folk prej poslal par svojih top komadov in se je potem to vrtelo.

zdej ti bodo težil še, da na youtubu poišči kak komad, al pa bojo kr svoj telefon priklopli:))

jst bi rajš vztrajal, da nima noben vpliva na musko

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.835
-425
113
Ja, napises cenik, glasbena zelja 15€ pa je mir.

No, tud jest iz izkusenj vem kako tezak zna bit folk. Mene sicer ne moti ce mi da kdo kaksno dobro idejo, dokler je v istem stilu kot muska k se ze vrti. Sam ponavadi ti uletijo z enim cist x komadom - gajba puna piva recimo - k ti kar voljo vzame.

To kar bi op rad ni problem narest. Nardis v winamp library in pol iscejo tam notri komade. Sam v teh casih je problem k ti bo vsak molil svoj gsm da preklopis kabel, ce ne bo najdu svojega komada.

Jest ponavadi recem, ja sam se 2 komada se odvrtita pol je pa tvoj na vrsti... Vmes un itak pozab al se ze 3 nove spomne... Ceprav ce je zur pozno v noc, ponavadi vse uide izpod nadzora in tud muska je potem mesano na zaru... Jest se pol ne sikiram vec, vazn da je blo v vrhuncu vecera ok... Pol si nej pa sami vrtijo pa se med sabo kregajo... Jest pa lepo za sankom uzivam in se jim smejem, k kaksen niti ne zna upravljat winamp, al si pa zbrise playlisto, itn....
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.727
1.512
113
Emona / Carnium
Gazda zabave mora diđeja predstaviti gostom. To lahko zelo pomaga. Če je diđej hkrati tudi gost ergo enak ostalim, so možnosti za uletavanje toliko večje. Če si kot diđej povabljen tudi na žur, se pač ne druži preveč (če raje poslušaš winamp, kot zgodbo pijane joškarice
grin1.gif

Pri pripravi playliste pomaga, če poznaš goste oz. vsaj približno starost in njihov glasbeni okus in je potem nekoliko manj uletavanja.
Konec koncev pa v predzadnji fazi (po slemerjih
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
To smo v starih časih v winampu imenovali JQ opcija in na zabavi smo imeli JQ pravilo. Torej ko je nekoga prešinila ideja o novem komadu je v playlisti poiskal komad s tipko J (iskalnik) in ga nato dodal v vrsto (Q). Winamp je imel možnost sledenja playlisti oz. shuffle z opcijo Q prioritete in celo opcijo zaklepanja predvajanja. S tem bedaki niso mogli menjat komadov v afektu, vsi so pa lahko iskali in dobili svoj najljubši komad. Sicer to tipkovnice ni rešilo pred politim vinom/pirom/šnopcem ampak nekaj mora nastradat!
evil.gif

Glede na to da winampa že 10 let nisem videl nikjer ne vem če to še obstaja in ima enake funkcije, možno da se dobi tudi kakšen drug predvajalnik s temi funkcijami.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Jaz ponavadi za te zadeve uporabim iTunes in Remore app za iphon/ipad/ipodtouch. Narediš playlisto in zakleneš računalnik. Musko pa lahko zamenjaš preko telefona. Obstajajo tudi Remote app alternative na androidu.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Če boš vrtel narodne, mislim, da ti noben ne bo težil o svojih željah, glede na to, da predvidevam, da je tvoj šef verjetno 35+ ... če boš pa neko elektronsko sranje in kake hrvaške gor metal, pa logično, da vsem ne bo pasal okus.
Nekdaj sem veliko hodil po zabavah ipd, pa sem včasih se malo vzel za to, pa opazil, da dokler se narodna vrti, so ljudje še dokaj tiho in z veseljem plešejo, ko so preklopili na neko nabijanje oz. neko dance muziko, pa so se jo nekateri ljudje naveličali in odšli ven, drugi pa so plesali .. ko so prestavili iz narodne na balkansko ipd, je bila situacija ista. Torej najbolj še "vžge" narodna.

Sicer pa, če imaš poštenega šefa, mu naredi skup neke dobre komade, če pa slabega, da te kdaj jezi ipd, pa mu vrni milo za žajfo ... zanič komade, na koncu pa si naj svojega "dj-ja" najde.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Sam postavljam ozvočenja za različne priložnosti in dobro razumem tvojo dilemo. Prav zaradi tega sem vedno "tonc" in nič drugega, z dj-janjem naj se ukvarja nekdo drug. Glasbenim željam se ni moč izognit, to je dejstvo. Če bodo upoštevane, je stvar DJ-ja.
Načeloma pa so izkušnje sledeče:
- glasba iz obdobja '60-'90, vsi one-hit-wonderji, ljudje imajo po večini zelo radi stare slovenske komade, glej kaj v smeri groovy, funk, pa bo. Novejši komadi se običajno ne poslušajo ampak gledajo, tako da se jim raje izogibaj.

Moraš pa se odločit (oziroma to organizatorju jasno povedat), da bos bodisi gost bodisi DJ. Oboje ne gre oziroma tvegaš slabo voljo (tvojo in ostalih gostov).