Gimnastični krogi

jozekuch

Pripravnik
14. mar 2011
39
0
6
Spoštovani,

na vrtu na drevo si želim montirati gimnastične kroge.

Debela prečna »fiksna« veja na vrbi pa je razmeroma visoko. 4m
Bo to funkcioniralo?

Zgoraj bi dal nekaj fiksnega
verigo?
Spodaj bi s karabinom sproti pripel kroge.

Kakšno verigo (ali kaj?) moram dati zgoraj, da bo dolgoročno zdržalo in ne bo takoj rja požrla in ne bom padel v potok čez katerega se bomo "guncali"?

Kako močan mora biti karabin?
Prosim za nasvet/izkušnje?

dob'r dan

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik jozekuch pravi:
Debela prečna »fiksna« veja na vrbi pa je razmeroma visoko. 4m
Bo to funkcioniralo?
To niti približno ni visoko, kvečjemu obratno. Po spominu so bili krogi v naši telovadnici vpeti nekje pod stropom, ta pa je bil precej višji od veje na tvoji vrbi, kakih 8m.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Saj je že na enem drugem forumu dobil odgovor, da to ni ničemur podobno, pa še kar tišči na vrbovo vejo.
Ne rabi nasveta, ampka potrditev svoje (ne najbolj dodelane) ideje.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
A daj ga srat? Izmeri višino do iztegnjenih rok, dodaj luft pri tleh in naredi stojo na rokah. Do kod prideš s prsti na nogah?
Po pravilniku je vpetje gimnastičnih krogov na 5,75m, višina krogov pa 2,75.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zelo pretiravaš!
streetworkaouterji na otroških igralih delajo...
za domačo razgibavanje je 4m vrh glave! Katere vaje ne moreš naredit, če niso vpeti na 5,75m??

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Glej, gimnastični krogi so gimnastični krogi. Vpeti so na 5,75, višina od tal je 2,75, razdalja med njima je 0,5, blazina je 20 cm, blablabla.
On sam si pa na vrbo lahko obesi karkoli mu srce poželi, vključno s perilom ali taščo. Ampak potem to niso več gimnastični krogi.

Kaj lahko / ne more naredit na krogih si pa lahko vsak pogleda na kakem treningu orodne gimnastike, npr. ŠD Narodni Dom, zgornja dvorana GIB Šiška na Drenikovi, vsak popoldan, za hiter ogled vstop prost.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pravzaprav je standarizirana višina vpetja logična - visenje brez dotika blazine, stoja brez dotika stropa.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Saj jaz to vem, ostali imajo težave.
nahrung002.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Pravzaprav je standarizirana višina vpetja logična - visenje brez dotika blazine, stoja brez dotika stropa.

saj nisem nikjer zapisal da ni!

Jst samo pravim, da za domačo rekreacijo za amterja je tudi 4m višine dovolj!
Ker ne bo imel spodaj blazine, ker vrjetno še doooolgo ne bo naredil stoje na krogih... še vedno pa ima dovolj lufta da lahko stegnjen visi in se ne dotika tal.
Tudi "drog" ima svoje standarde, pa jih vrjetno še noben "streetworkouter" še ni videl oz 99% vaj naredijo na otroških igralih ali doma improviziranih orodjih.

moj point je samo v tem, da ne rabi bit vse po ne vem kakih standardih za domačo rekreacijo!

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Se popolnoma strinjava in vztrajanje v standardih za domačo rekreativno uporabo ni nujno in smiselno, čeprav je verjetno kasnejši prehod na standardizirana orodja težaven (če do njega pride, seveda)
To lahko zapišem iz svojih izkušenj, ker sem imel v zgodnjih otroških letih doma montirane kroge in neko vrsto droga kar v podboju vrat, ko pa sem še v OŠ pričel uporabljati prava orodja, sem se večkrat precenil glede svojih sposobnosti. Kljub temu pa me je ta vrsta zgodnje rekreacije tako pritegnila, da sem vse do sredine srednje šole pridno treniral gimnastiko - vse do poškodbe, katere posledice imam še sedaj. Vendar krivda za moj padec niso bili krogi, da ne bi bilo to tako razumljeno
wink-1.gif
(salto pri preskoku konja ni bil izveden dovolj natančno)

LP