Geslo na xp-jih

vugi

Pripravnik
15. sep 2008
55
0
6
Mene zanima če je možno da se pride v windowse na katerih je uporabniški račun zaščiten z geslom?
confused-1.gif

vugi

Pripravnik
15. sep 2008
55
0
6
mi lahko to kdo bol podrobno obrazloži, ker nisem glih ekspert na področju angleščine

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Obstajata tudi dva CDja, namenjena temu.
Z "ERD commander"-jem lahko resetiraš gesla, z OPHcrack-om pa jih lahko do neke mere celo razbiješ.

vugi

Pripravnik
15. sep 2008
55
0
6
jas bi rabil nekaj takega da lahko vstopiš v windowse pa malo pobrskaš po internetu, pa da se potem to ne vidi, da geslo ostane

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Večina osebnih računalnikov ima glavni račun drug od "Administrator". Le-ta je pa tudi povečini brez gesla (za domače govorimo seveda). Vpišeš se lahko v tega (pred vpisom stisneš CTRL-ALT-DEL ter vpišeš username), edina sled je da se v Documents & Settings naredi nova mapa Administrator (če še nikoli prej ni bil Administrator vpisan).

To je moja ideja ...

p.s.: gesla pa jaz odstranjujem z Hiren's Boot CD in Active Password Changer-jem

Nazadnje urejeno:

vugi

Pripravnik
15. sep 2008
55
0
6
v mojem primeru ma šef na firmi v v windowsih uporabniško ime ter geslo. ker pa ga v popoldanski smeni ter ob vikendih ni tam je računalnik prost. Gesla noče izdat, včasih pa bi rad malo pobrskal po internetu, pa nevem na kaki način. Se pa računalnik uporablja kod "domači" ni nič vezan na firmo ali kaj podobnega

Nazadnje urejeno:

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Uf, po tankem ledu hodiš
uf-1.gif

No, poskusil bi, če nima Administrator uporabnika pod geslom.

Drugače bi pa poskusil z kakšnim livecdjem z Linuxom če rabiš samo za internet, ali pa zadnji Hiren's BootCD ( Link ), ki ima WinXP mini. Če so ti pač bolj domači, sam ne vem, kako bo z driverjem za LAN.

Pa kot vidim je na zadnjem Hiren's CDju tudi program "XP Key Reader 2.7". Sliši se zanimivo ...

Na ta dva načina ne boš za sabo pustil nobene sledi!

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Iz linka ki sem ti ga dal snameš ISO programa in ga zapečeš na CD.

Ta CD nato bootaš!

Na CDju je en polhn uporabnih programov, če se prav spomnim je eden oddelek imenovan Password recovery. Nekaj takega. Tam notri boš našel programe za restiranje gesel (ne pride v poštev v tvojem primeru), pa tudi ta program, ki sem ti ga napisal. Po imenu sodeč je program za branje XP gesel
confused-1.gif

Sam ga stestiraj prej na kakšnem drugem PCju! Oz. ga lahko jaz sprobam jutri. Da se ne bo kaj videlo ...

vugi

Pripravnik
15. sep 2008
55
0
6
Citat:
Uporabnik mtey pravi:
Iz linka ki sem ti ga dal snameš ISO programa in ga zapečeš na CD.

Ta CD nato bootaš!

Na CDju je en polhn uporabnih programov, če se prav spomnim je eden oddelek imenovan Password recovery. Nekaj takega. Tam notri boš našel programe za restiranje gesel (ne pride v poštev v tvojem primeru), pa tudi ta program, ki sem ti ga napisal. Po imenu sodeč je program za branje XP gesel
confused-1.gif

Sam ga stestiraj prej na kakšnem drugem PCju! Oz. ga lahko jaz sprobam jutri. Da se ne bo kaj videlo ...

na kaki način pa potem zaženec cd na tistem računalniku?
bi lepo prosil če bi se dalo stestirat če dela

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Skratka CD zapečeš in ga daš v enoto. Računalnik zaženeš prej oz. ponovno zaženeš

Če imaš srečo, bo že samo bootalo. Takrat se bo namesto vstop v winse pojavil menu od CDja.

Če se ne boota samo, imaš mogoče na začetku napisano kateri funkcijski gumb je za vhod v boot menu (ponavadi F9, F11 ali F12).

Če tudi tega ni bi pa moral v biosu nastavljat zagonski vrstni red, sam tega pa ti kot neznalcu s tega področja ne priporočam.

Skratka, ti jutri napišem vrstni red za zagon programa, če bo seveda delal!

Sam moram pa te opozoriti!! S temi stvarmi mimogrede kaj zaj*beš! V najboljšem od slabih primerov bo šef videl, da je blo nekaj spremenjeno, v slabšem primeru mu boš skenslal oz. spremenil geslo, v najslabšem pa se da (če si talent za take zadeve) tudi kaj zbrisat!

Tako da, ti raje svetujem da uporabiš Linux Knoppix Live CD ! Tega bootaš na isti način got zgornji CD, naprej je pa bolj ali manj vse samoumevno!

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Tudi delajo te stvari na USBjih, sam so neke male razlike v izdelavi
confused-1.gif

vugi

Pripravnik
15. sep 2008
55
0
6
bomo pač dali na CD. Hvala za enkrat, pa prosim jutri za test in podrobnejše informacije

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mtey pravi:
, pa tudi ta program, ki sem ti ga napisal. Po imenu sodeč je program za branje XP gesel
confused-1.gif
key==ključ
to ključ bere. Najbrž registracijski/aktivacijski.
Še bolj najbrž pa google pozna zadevo bolj kot jaz.
wink-1.gif

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ja, saj najbrž imaš prav. To je skoraj bolj možno.

Bo pa tudi ta program uporaben za moje delo ...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Za branje gesel imaš OPHcrack, ki s pomočjo rainbow tabel razbije hashe.
Tiste zastonjske tabele imajo bolj kot ne samo alfanumerične znake, one večje (tudi plačljive) pa imajo not še polno drugih znakov.

Če ni ravno komplicirano geslo, ga bo najverjetneje razbilo.

Citat:
These tables can crack 99.9% of alphanumeric passwords of up to 14 characters in usually a few seconds, and at most a few minutes.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ophcrack

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ksz

Z zamudo sem počekiral na hitro tist CD, gor ni nič takega, kar bi ti omogočilo vstop v račun brez sledi.

Torej predlagam linux na cdju
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Če bo redno uporabljal, potem skoraj boljše na USB ključku (da mu nastavitve, bookmarki in podobne stvari ostanejo).