Geox pohodni čevlji - podn !?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Nedavno sem kupil Geox pohodne čevlje.

Da ima "svojo ceno", ne rabim govoriti.

Je pa:
- trd
- še trši okoli pete (vožnja avta je po pol ure že muka)
- relativno hladen
- znoj: tak je kot v reklami, ko snamem čevlje vsi v radiju 50 metrov padejo. Nikoli še nisem imel tak zaznojenih stopal. Fleki so na nogavicah, tolko da ne kaplja dol.

A preprosto vrnit ?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Če bi čevlje kupil v Deichmanu bi plačal 5x nižjo ceno dobil isto (trd podplat, potenje...)
smile-1.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
imam dvojne geoxe, nizke, obojni spuščajo vodo in slaba kakovost izdelave. So pa hladnejši .

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
- znoj: tak je kot v reklami, ko snamem čevlje vsi v radiju 50 metrov padejo. Nikoli še nisem imel tak zaznojenih stopal. Fleki so na nogavicah, tolko da ne kaplja dol.

A preprosto vrnit ?

Da.

Pri prvih treh točkah bi bilo odvisno od dobre volje prodajalca, ampak kar se znojenja tiča zadeva evidentno nima oglaševanih lastnosti. Druga stvar je, kako bo na to odreagiral trgovec, ampak načeloma si upravičen do vračila €.

Sicer pa če se prav spomnim je bil Geox včasih običajen italijanski čevelj z običajno ceno? Danes pa vsaj pri nas velja za nekaj boljšega. Jaz jih ne poznam, sem jih gledal že nekajkrat, pa mi ne delujejo vredni cene. "Plastičen" dizajn, obično usnje in "papirnat" notranji del čevlja z usnjeno podlago zgolj na zadnjem delu. Bljak...

Antišvic podplat pa se tudi očitno ne obnese.

edit: sem spregledal, da pišeš o "pohodnih" čevljih, jaz sem pisal za običajne. To misliš na gojzarje ali kaj?

Nazadnje urejeno:

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
če že kupuješ pohodne čevelje potem izbiraj med alpino (serija vision modeli VX),garmont,lowa,meindl,avic in ne nasedaj trendom
evil.gif

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Se srtinjam s Dkivijem ... kupovat moraš firme, ki se s tem namensko ukvarjajo ... Geox so dobri za klasiko, za pohodništvo pač ne...
Izkušnja: sem enkrat kupil TEWA čevlje, ne tiste opanke, pa so mi kmalu razpadli. Mam pa zdej že tretje leto LOWA in
cheer.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Geox ne maram, ker so grdi pa po...it.
Tevice natikači, imam jih skoz na nogah poleti, tako, da jih je potrebno na 3 dni oprat, če se se me voha
evil.gif
. Z njimi pa hodim povsod. Tut po skalovju ob obalah. Imam jih 5 let. Mehkejših in trpežnejših še nisem imel in jih verjetno tudi ne bom.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Se mi zdi da je ena sama raklama okol teh geoxov, sam čevelj pa prav nič ekstra, vsaj tiste cene ni vreden.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Očitno kakor komu. Jaz jih imam nekaj parov, zadovoljen, nobenih problemov. Mam pa tudi nekaj "zračenih" čevljev drugih znamk (Geox itak ni edini, ki diha), pa so tudi enako OK.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ta zračnost je glupost.. To imaš že vsak tretji čevelj v Humanicu. Sem kupil pred meseci Pat Calvin usnjene športne čevlje (sranje od sranja) in imajo tudi spodaj "režel" za prepustnost zraka. Račun sem zapravil nekje od njih in sem jih že po 2 mesecih nosil nazaj in so mi šli toliko "na roko" da so mi jih brezplačno zalepili. No sedaj zopet gredo narazen.. Sem pa bil zelo zadovoljen z Fly London vendar nimajo nič novih pametnih modelov, sem že imel bolj ali manj vse modele, ostali pa so tako enaki vsi.. Pa še nekaj, čevelj mora bit obvezno od znotraj CEL iz usnja..