geopedia

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
To stran je naredu spet en k je slisu sam za Windowse pa Internet explorer
bonk.gif

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Geopedija ima v primerjavi z Gooogle Earthom satelitsko kvalitetnejše pokrito celotno Slovenijo in tudi noveše posnetke (npr. Gooole Earh ima še golo gradbišče Pediatrične Klinike, v Geopediji pa je na posnetku že celotna stavba)
Zato mislim da je kritika o zastarelosti zemljevidov neumestna.

LP

TgT

Pripravnik
1. okt 2007
30
0
6
Slov.Konjice
Vecina zadnjih barvnih slik je iz leta 2006, pa se to so letalski in ne satelitski baje...

Ja, zanimivo, ne deluje v linuxu, ahmed. To so sedaj nekaj "zajebali" ker se pred kratkim je delovalo brez problema.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Koliko so stari pa posnetki Slovenije na Google Earthu pa nič
smile-1.gif
, čeprav ima GE letnico 2008,.drugo leto bo lahko 2009 z istimi ? posnetki.

Ja, res so v Geopediji ortofoto posnetki, samo če odpreš za ogled področja oba programa, je kot posnetkov isti. in tako kot sem že napisalj za vso Slovenijo in možnost največje povečave.

Tu ne mislim na ostale možnosti ki jih ima Gooogle Earth ampak izključno na kvaliteto pokritosti Slovenije pri Geopediji.

Geopedija dela tudi v Firefoxu.

Ne skritizirajmo vsega samo zato ker je slovensko.

Toliko o mojem mnenju in izkušnjah z obema programoma.

LP

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Ja, slike so iz letal. To vem zaradi tekme v jadralnem letenju na letališču v MS.
Glih pred poletom letal so začeli slikati in je bilo kar nekaj gneče na tleh. So se javili preko postaje.

Desno zgoraj pritisni (X Y), ter vtipkaj koordinate 590751 165748 v prvo polje

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.531
1.231
113
geopedija je kvalitetnejša od GEja.... vem po našem kraju, ki je na GE samo en zmazek

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.170
113
jaz jo že kar nekaj časa uporabljam ...so pa slike tudi boljše kot v tem novem atlasu okolja ki je prišel namesto nvatlasa.....sicer ima nekaj pomanklivosti ampak se bo tudi to s časom uredilo...vsaj upam

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
V Google Earth lahko spodaj desno vidiš letnico posnetka:
Koper: 24.junij 2006
Ljubljana: 2005
V kolikor ni podrobnega posnetka tudi ni letnice.

Tukaj je Geopedia mnogo boljša, pri čem drugem (3D pogled) Google Earth.
Oba skombiniraš se z OziExplorerjem (SLO DTK50) in Garmin (AdriaRoute + AdriaTOPO) pa je.
grin1.gif

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Ctrl+PrintScreen , prilepi(paste) v ppt in obreže sliko ter tako posname kot .jpg oziroma poljuben format.

LP

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik Frko pravi:
Geopedija ima v primerjavi z Gooogle Earthom satelitsko kvalitetnejše pokrito celotno Slovenijo in tudi noveše posnetke (npr. Gooole Earh ima še golo gradbišče Pediatrične Klinike, v Geopediji pa je na posnetku že celotna stavba)
Zato mislim da je kritika o zastarelosti zemljevidov neumestna.

LP

Da se ne bova prepucavala, kdo ima daljšega.
smile-1.gif

Google ima takšno sliko:

Geopedia pa:

Presodi sam, kaj je zastarelo in kaj ne. Lahko pa povem, da sem urejal neke podatke v zvezi s prostorskim planom občine in ko sem jim na občini pokazal slike z Googla so takoj zagrabili za telefone in začeli preverjati, na kakšen način imajo lahko občani boljše slike kot država. Za ta teren niso našli novejših posnetkov.
bonk.gif

TgT

Pripravnik
1. okt 2007
30
0
6
Slov.Konjice
Tukaj primerjaš sliko ki je na Google Earthu EDINA NA VOLJO UPORABNIKOM s podatki iz leta 2007. Vse ostale slike naše ljube Slovenije so pa med 2002-2005.
Da ne omenim, da je 3/4 dežele brez detajlov in potem ti praviš da je v GE slovenija bolje pokrita. Bravo.

Nazadnje urejeno: