Ne morem nič reč za Krasove izdelke. Mogoče je res isti proizvod, glede na to, da pršut je pršut. Lahko pa zatrdim za nekatere druge izdelke, prav tako mesno-predelovalne industrije, da imajo povsem drugačno recepturo(več je emulgatorjev okusa in soli).
Jaz raje kupim original izdelek, s tem podprem proizvajalca in dobim tisto kar sem navajen. V večini primerov je malenkost dražje a jebiga. Pri hrani pa ne bomo šparali. Sem pa tudi sam opazil, da čedalje težje je dobiti na delikatesi pristen Krasov izdelek. Na srečo pa še vedno obstaja nekaj trgovin, ki dajo tudi nekaj na kvaliteto in ne samo na cenejši izdelek. Ena takih trgovin je Merkator v Murglah. Majhen, a ima vse, da ne govorimo o prijaznosti trgovk. Trgovina kot se šika.
Bi pa opozoril še na eno stvar, ki pa mislim da je še bolj pereča kot sami generični izdelki. To so izdelki ki so narejeni izključno za vzhodni trg, ter se po kvaliteti ne morejo primerjati z tistimi ki so narejeni za zahod. En tak primer je recimo čokolada Milka. Ko dejansko opaziš razliko med Slovensko in Italjansko ali Avstrijsko. Slednji sta narejeni v Austriji, za slovenski trg pa je narejena na Polskem. Isti šmoren je še z nutelo, rafaelo, ferrero roche,....Tu pa mislim, da bi morali bojkotirat proizvajalce, ki to počnejo.
LP
Torus