Generator gesel pri Hypo cena

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
A je normalno, da stane generator gesel za e-banko 26,70€ oziroma po novem letu bo 27,50€.

Kakšne cene imajo druge banke?

Meni se zdi, da za igračko, za katero plačajo kitajcu max. 5€ lepo prodajajo nekajkrat dražje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Se mi je zdelo, da hypo pretirava. Očitno mislijo vso zgubo pokriti na malih ljudeh. Sploh ne vem zakaj nimajo raje generatorjev kode, kjer daš kartico noter, namesto te navlake.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Ne vem zakaj folk še vztraja pri teh zgubarskih bankah, ki so bile vpletene v tajkunske posle?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
A govorite o istih stvareh? Ker eno je čitalec, ki na osnovi vstavljene kartice (čipa) zgenerira geslo, drugo pa "pametni" generator, ki ga lahko uprabljaš samostojno.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
A govorite o istih stvareh? Ker eno je čitalec, ki na osnovi vstavljene kartice (čipa) zgenerira geslo, drugo pa "pametni" generator, ki ga lahko uprabljaš samostojno.
Jaz govorim o tem prvem - vstaviš kartico in zgenerira geslo.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Certifikata? Misliš tistega s katerim se lahko logiraš v npr LINK? Seveda ga imajo. To je za online brskanje po TRR in plačevanje položnic itd.
Generator gesel rabiš za internetno plačevanje, ker samo številka kartice in 3številčna varnostna koda zadaj nista več dovolj, ko plačuješ z MasterCardom Gorenjske banke (kako je pri Hypo, ne vem).

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Potem verjetno bolj malo uporabljaš kreditno kartico za spletne nakupe.

Recimo pri Sberbank lahko taisti sistem uporabiš tudi za dostop do spletne banke, če ti "certifikatski" dostop ne ustreza.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
GB je ta sistem uvedla kake pol leta nazaj.
Verjamem, da bo Abanka to tudi v kratkem storila.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Pri NLB dobiš posebej po pošti kuverto v kateri so znaki in pod njimi kode.

Ob plačilu neshranjene položnice preko klika, ti izpiše dva naključna znaka in nato na listu preveriš kateri kodi sta pod temi znaki in jih vpišeš, ter tako izvedeš plačilo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Generator gesel rabiš za internetno plačevanje, ker samo številka kartice in 3številčna varnostna koda zadaj nista več dovolj, ko plačuješ z MasterCardom Gorenjske banke (kako je pri Hypo, ne vem).

To pa tudi jst prvič slišim.
Pri delavski hranilnici sigurno ni tega. Samo kode in geslo vpišeš. Sem ravno slab mesec nazaj nekaj kupil.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Se mi je zdelo, da hypo pretirava. Očitno mislijo vso zgubo pokriti na malih ljudeh. Sploh ne vem zakaj nimajo raje generatorjev kode, kjer daš kartico noter, namesto te navlake.

Ma to maš enkratni strošek. Plačaš in si done for good. Majo pa ziher kaj drugega cenej. Če se ne motim majo mesečno uporabnino kar nizko 0,56, SKB 0,70, UniCredit pa 0,65. Za ostale nevem točno.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
GB je ta sistem uvedla kake pol leta nazaj.
Verjamem, da bo Abanka to tudi v kratkem storila.

Tale mali digitroncek od Gorenjske Banke imam jaz ze najmanj 3 leta in ravno zadnjic mi je spet prisel pod roke. Izgleda, da baterija ne dela vec. Placal pa sem ga, mislim da 17eur. Potreboval sem ga za nakup letalske karte pri Turkish Airlines. Od takrat naprej pa ga nikoli vec nisem potreboval. Sem mislil, da je to ze passe.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
tule je govora o OTP čitalcu

SLIKA

na Rajfajznu stane 10€!
zmaga.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Na Sberbank sem OTP čitalec dobil brezplačno, kot prišlek. In bojda to velja tudi za menjavo, ko crkne. Če ne prej takrat, ko se izprazne baterija. Njena menjava iz varnostnih razlogov ni predvidena, če je odstraniš, zadeva postane neuporabna.

"Pametni" kalkulator (by RSA) sem imel včasih na Probanki, tisti je crknil na predviden datum (veljavnost 5 let?), potem je bilo treba kupit novega, cena pa je bila nekje v rangu, kot ga omenja Numy.

Obe rešitvi sta sta mi ljubši od "certifikatske" zaradi njune prenosljivosti. In četudi se zgodi, da "kalkulator" pozabiš doma, ti geslo še vedno lahko po telefonu sporoči kdo od domačih. Pri čitalcih je to malo težje, ker kartice ponavadi nosiš s seboj, so pa po drugi strani sami čitalci precej pogosti in si ga lahko sposodiš marsikje.

Čeprav jaz še vedno ne vem, katero stvar ponuja Hypo?

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Na Sberbank sem OTP čitalec dobil brezplačno, kot prišlek. In bojda to velja tudi za menjavo, ko crkne. Če ne prej takrat, ko se izprazne baterija.

Ne drži. Sam sem plačal za novega okoli 17€.