Generator brezplačne električne energije

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Je že bilo? Če ja, potem izbrišite. Ali bom sam.

Če pa ne, pa prosim, da POZNAVALCI preučite in napišite, kaj mislite o vsem skupaj...

spletna stran Kamnik

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
A se HAARP napaja iz tega in zakaj ne?! Ali ta naprava deluje v razmerju 1in-10out na zraku in 1in:20out na kisu?!

Aja kaj se zgodi če output vežeš na intput? To ja zagotovo razlog zakaj vsak še nima tega doma, ker en bi to naredil pa bi se iz ene enote energije proizvedlo 10, iz teh 10 bi prišlo 100, iz teh 100 bi prišlo 1000 ..... veliki pok ni daleč!!!

Bi napisal kaj več ampak moram sedaj nahranit samoroga in obiskat prijazne vile da mi povedo kakšno bo jutri chemtr...vreme, cya!
zmaga.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Nateg ali pa sanjarjenje - kakor vzameš.

BTW: prejšnji teden sem preživel na Sejmu tehnike v Beogradu; razstavni prostor smo imeli v bližini društva inovatorjev. Sami geniji: en je imel veliko rdečo škatlo z nekaj stikali in vtičnicami ter jo reklamiral kot "varčevalnik električne energije". Ni znal natančno pojasniti kako deluje, obljublja pa 40% prihranke. Potem je bil tam iizumitelj "gravitacijske" elektrarne - neka utež gor-dol, ki poganja generator, ta polni akumulatorje, ki utež spet dvignejo; vmes še neka tekočina in jeklenica, ki mora biti nujno napeta...
Najboljši je bil izumitelj, ki je naredil "magnetni generator", ki ustvarja 10x več moči, kot jo prejme. 25W motorček je vrtel permanentni magnet, po robu večjega kolesa pa so bili nameščeni enaki permanentni magneti. Ko se je motorček začel vrteti, se je (po rahlem sunku z roko) začelo vrteti tudi večje kolo - seveda 10x počasneje. Tip mi na veliko razlaga, kako ima sedaj veliko kolo 10x več moči; sam se strinjam, da ima 10x večji navor, a da se tudi vrti 10x počasneje, torej je moč v najboljem primeru enaka. Vehementno sem zavrnjen, da sem pač ukalupljen v staro znanost - on pa se ukvarja z novo znanostjo, kjer je moč odvisna samo od navora in nič od hitrosti; torej P = M x n v njegovi znanosti ne velja več.
Ah... nova znanost....

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Grde korporacije zavirajo napredek človeštva že vse od leta 500 pred našim štetjem!
Njihov prvi predstavnik, Grk Anaxagora, je zabil žebelj v možgane izumiteljev s stavkom: 'brez nič ni nič' (prosti prevod: de nihilo nihil) in od takrat, torej že dobrih 2500 let svet obvladujejo te grde korporacije!
Res bi bil že skrajni čas, da vse te, očitno podtaknjene fizikalne in filozofske (Sic!) zakone, do konca negiramo in pričnemo novo dobo.
Dobo letenja brez strojev.

(sarc. off)

Edit: edini perpetuum mobile, ki ga lahko dokažemo, je ČLOVEŠKA NEUMNOST.
Žal pa ima od nje koristi le zelo omejeno število ljudi.

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
https://www.youtube.com/watch?v=2M89QnJaPY8

Takih in podobnih posnetkov (free energy motor,in podobno...) je na youtubu ogromno! Nekateri delujejo zelo prepričljivo...
Menda naj bi se izkoriščalo več različnih magnetnih lastnosti (levitacija,itd..),ki ob pravilni razporeditvi magnetov in izkoriščanju povezave s temno snovjo kot "gorivo" (4% je vidnega vesolja,ostalo je temna snov,ki naj bi bila energija) lahko proizvaja električno energijo.
Poanta je torej v tem,da nikjer ne govorimo o "perpetuum mobile",ker ta seveda ne obstaja,ampak če zadeva deluje,lahko deluje na nek način samo na temno snov + pravilna razporeditev magnetov na rotorju in statorju.
Čudno mi je samo to (če zadeva res deluje),da tega še nihče ni vgradil v električni avto,kot polnilec baterij
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.874
-8.605
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Čudno mi je samo to (če zadeva res deluje),da tega še nihče ni vgradil v električni avto,kot polnilec baterij
smile-1.gif

Kaj pa je tukaj čudnega
confused-1.gif

Otrok ti lahko pove, zakaj te napravice niso nikjer vgrajene
evil.gif

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Še ena iz vrste neumnosti, ki si jih ljudje izmišljujejo. Nekateri zato, ker živijo v nekem svojem pravljičnem svetu, kjer je vse mogoče, nekateri pa z namenom, da se okoristijo na račun neumnih in naivnih ljudi. Niti enega teh "izumiteljev" pa še nisem videl, da bi s svojim "virom zastonj oziroma neomejene energije" letal po zraku ali se prevažal po cesti.
bonk.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
smile-1.gif

Kaj pa je tukaj čudnega
confused-1.gif

evil.gif

Zakaj? Ker naj bi bile perpetuum mobile? Saj sem napisal,da to ni variante,od nekje morajo magneti dobivati energijo!
Po pravici povedano tudi sam ne verjemem v te free energy motorje,dokler ne bom na lastne oči videl,da to res laufa in proizvaja energijo...
Še enkrat: na youtubu je teh videov ogromno,torej so vsi nateg?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
smile-1.gif

Kaj pa je tukaj čudnega
confused-1.gif

evil.gif

Zakaj? Ker naj bi bile perpetuum mobile? Saj sem napisal,da to ni variante,od nekje morajo magneti dobivati energijo!
Po pravici povedano tudi sam ne verjemem v te free energy motorje,dokler ne bom na lastne oči videl,da to res laufa in proizvaja energijo...
Še enkrat: na youtubu je teh videov ogromno,torej so vsi nateg?

Kaka referenca pa je youtube lepo te prosim
stupid-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Glej "temna snov" je snov ki ne vpliva na fiziko materialnega (in antimaterialnega) vesolja in na svet okrog nas, ker če bi potem bi jo poznali. Tako je pa samo teorija da zapolni luknje v znanosti.

Skratka en kup vrhunskih znanstvenikov se ukvarja s tem kaj je temna snov, medtem ko tu eni laiki izdelujejo že stroje ki jih ta snov poganja?! Kako če jo ne poznamo niti je ne moremo zaznat?

Sicer pa tale koncept generatorja je way bolj primitiven, konkretno krši prvi zakon termodinamike in zato ensotavno NE more delovat. To da v stroj ki je zgrajen s parih osnovnih elektronskih elementov vstopi "višja energija" je pa jasno nemogoče. Če vstopi ta energija potem jo moramo zaznavat, torej naj se nese tak stroj v CERN pa naj tam povedo kaj vstopa v njega oz. še bolje ga imajo lahko za detektor in vir "temne snovi".

Torej ko osnovna fizika odpove se sklicevat na neke višje energije je totalno skregano z znanostjo in znanstvenim pristopom.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:

Kaka referenca pa je youtube lepo te prosim
stupid-1.gif

Kam pa večina folka po svetu nalaga svoje posnetke,če ne na youtube?

p.s.:kdo je govoril o referenci?
bonk.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.874
-8.605
113
No ja, temna snov ima vpliv-gravitacijski. Interakcije preko ostalih sil, so pa zelo švoh.
Pa tudi vsaj en del temne snovi že kar dobro poznamo(nevtrini), vsega pa res še ne.
Jasno pa to ne spremeni dejstva, da nobena ta napravica ne laufa na temno snov/energijo

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ja, popolnoma vsi brez izjeme so nateg.

Zanimivo...
Torej so vsi tisti stroji in strojčki,kjer nas na posnetkih prepričujejo,da laufajo neodvisno,priključeni na nek zunanji vir elektrike,da se sploh vrtijo?
Čudno mi je,da bi se toliko folka ukvarjalo s takim nategovanjem...le kaj imajo od tega...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Vsekakor je takšnih zanesljivo manj, kakor raznih 'čarovnikov' in vedeževalk.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Naj mi en uleti, zmontira to napravo in da mi napaja bajto, takoj kličem na elektro naj me odklopijo.

In kater [cenzura] blamira Kamnik s to objavo?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Numy pravi: In kater [cenzura] blamira Kamnik s to objavo?
Če veš, kakšne težave je imel s fiziko v srednji šoli aktualni župan Kamnika, te takšna objava niti ne more preveč razočarati
evil.gif

(ta moja pripomba je popolnoma neresna, da se kakšen 'kamnčan' ne bi takoj razburil
wink-1.gif
)

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36