Generali : Triglav

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Zopet je leto naokoli in bo potrebno zopet naresti zavarovanje + kasko za avto. Do sedaj sem bil na Triglavu in imam polno bonifikacijo na AO in polno na kasku. Ker pa je konkurence na trgu kar nekaj, sem pregledal tudi Generalijevo stran in prišel do izračuna da je kar nekaj ceneje kot pri Triglavu. Ja vem da se ziher kaj skriva v drobnem tisku. Zato vas prosim za korekten nasvet ali se splača iz Triglava prestopiti k Generaliju.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz sem bil prav tako v dilemi kot ti zato sem odšel z vsemi papirji na Generali ter naprej na Triglav. Ostal sem na Triglavu lahko pa, da bo pri tebi drugače.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Generalijev kasko ima eno veliko cako, zaradi katere jaz pri njih ne bi nikoli zavaroval kaska: v primeru hude malomarnosti voznika zavarovanje ne velja.

Če pa imaš starejši avto, dovolj izkušenj, ne rabiš kaska... je G cenovno izredno ugodna izbira. Deloma zaradi večjih popustov, deloma zaradi nižjega kritja.

Sem pa prepričan, da za tvoje izračune velja: G je cenejši, ker tudi ponuja manj od T. Ampak o tem je bilo že veliko napisanega, malo poišči.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Največja prava razlika je da Triglav ko uzameš na obroke nima dražje. Sam kasko itd so podobni paketi, pač vsak ima malce drugače

. Zame večjo vlogo igra agent, če imaš koga na servisu ki ima pogodbo z določeno zavarovalnico, če poznaš cenilca itd itd. Torej kej si na "boljšem" če bo treba kaj izplačat.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Tudi sam sem se letos odločal za Generali in sem res podrobno preveril vse variante, vendar je na koncu bilo le 20eur razlike in se nisem odločil za menjavo zavarovalnice. Dosti je pomagalo tudi, da sem na obstoječi zavarovalnici jasno povedal, da razmišljam o prehodu in kakšno ponudbo mi dajejo tam - popusti so potem kar deževali
smile-1.gif

Pri Generaliju se mi zdi tudi, da so malo zmedeni - napisano imajo recimo, da če skleneš zavarovanje prek telefona, je neki dodatni popust. No jaz lepo pokličem, nakar mi njihova operaterka predlaga, da se naj raje obrnem na poslovalnico (torej adijo popust?!). In tudi prek interneta nisem mogel nikakor splejati postopka - vedno je prišlo do neke napake v aplikaciji.
Kot sem ugotovil, imajo tudi razne finte, npr. da ti pri starejših avtih ne krijejo original nadomestnih delov in še kaj bi se našlo.

Eno je zavarovanje, drugo je pa potem koriščenje zavarovanja. Tu je Triglav najmočnejši. Letos sem imel en škodni primer, kjer se je zavarovalnica oz. servis res izkazal. Cenilec mi je sicer ocenil le 200eur škode, vendar so mi na servisu uredili res v nulo. Ko sem prišel tja (pooblaščeni servis, ne kak fušar) sem povedal, da za 200eur verjetno ne bodo mogli popraviti cele desne strani... pa je mojster samo pogledal liste in rekel Triglav, to ne bo problema. uredili so vse, še več kot je bilo potrebno
smile-1.gif
Lani smo recimo koristili asistenco pri kaskem (ker se je fotru pokvaril avto na poti na morje) in tudi vse super - takoj vleka, taksi prevoz domov po drugi avto, itd. Povsem brez kakršnih koli komplikacij. Za podobne izkušnje sem slišal tudi od nekaterih drugih, slišal pa sem tudi veliko glede komplikacij s strani drugih, "poceni" zavarovalnic. Tako da Triglava sigurno ne bi zamenjal, če ne bi bilo v igri res veliko denarja. Vedeti je potrebno, da tistih 50eur cenejše zavarovanje v primeru komplikacij pri uveljavljanju škode ne pomeni ničesar.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Triglav vzemi ce ne zelis komplikacij pri škodah...

Ce pa bi rad komplikacije ko je treba kaj priznati ali pa izplacati, pa zavaruj Maribor, Generali,etc...

Ravno par dni nazaj so eni stranki moji ukradli feltne iz avta ki ga je kupila cca 2 leti nazaj pri meni. KATASTROFA.
Na ZAV MB. je zahteval baje celo goro papirjev, od homologacije, računa vozila, policijskega zapisnika ( zadnji mi je jasen da mora biti) , pa jim verjetno še ni dovolj.
A ko so zadevo zavarovali, je bilo pa normalno k je bilo potrebno plačati premijo.

Skratka, Triglav, ni komplikacij, ni omejitev glede števila prijave škod ( kot naprimer stekla le 3x letno,...saj nemoreš vedeti kolikokrat ti bo kamen priletel, parkirisce 3x,...etc...)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ta s homologacijo je svinjska ja, saj ti najbrž ne bi izplačali škode če ne bi imel teh platišč homologiranih, očitno se otepajo na vsak način. Jaz sem ZM najbolj zameril ko smo dali enega Mercedesa popravljat na Avtocommerce, menjava stekla, smo jim izstavili originalen račun od AC ampak ko je bil 15 dan za izplačilo škode sem dobil domov pismo če lahko pripeljem pokazat avtomobil na zavarovalnico v tem smislu če je škoda bila res odpravljena... Nikoli več.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Homologacija nikakor ne more biti podlaga za to ali skodo izplacajo ali ne. To je striktno moja odlocitev ali bom ustregel zakonu ali ne, na avtu so bila ta platisca ze skos gor, se agent jih je zavaroval, k se pa zgodi škoda, pa komplicirajo in zavlacujejo če se le da.
Tako da lahko bi dal gor 19" če bi šle, nikoli homologiral, pa če bi bile zavarovane, bi jih morali kriti, problem bi pa bil ce bi dal gor 19" , zavarovane pa pustil recimo 17" , to pa bi bilo zajebano,ker bi krili le do dimenzije 17".

Pri zav MB je tako, dokler nimaš škode, si zadovoljna stranka ( ker nimaš kontakta z njimi) , ko pa pride do škode, pa vsi samo jamrajo in v mojem poslu imam zelo veliko kontakta z strankami ki imajo zavarovano pri vseh živih možnih zavarovalnicah.
Običajno so naslednje leto vsi pri eni in isti, Triglav.

EDIT: mislim da ni potrebno poudarjati tega, da strankam VEDNO odsvetujem ZavMB,Generali,etc... , ampak eni so trmasti in "Jah veste,mam enga prjatla, pa mi skor zastonj zrihta vse, pa ful super pa oh in sploh..." ... tako da pri takih si mislim "Ja, res je dober prijatelj...............NOT! "

Nazadnje urejeno:

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
ksz in vsem ostalim:

Hvala za pomoč pri odločitvi....ne bo zamenjave, bom ostal pri Triglavu.
nahrung002.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sigurno da ni podlaga samo oni bodo rekli da ne bodo krili škode nečesar kaj je nelegalno montirano na avtomobil... Lahko rečejo da si imel ob zavarovanju original platišča in ne teh XY cola, slik verjetno NI, v polici pa tudi ne piše kakšna platišča so bila gori ob zavarovanju... Skratka da, povej mi še nekaj ko imaš toliko izkušenj z zavarovalnicami, kako se v vašem koncu odnese Grawe? Jaz sem bil leta nazaj pri njih in ZELO zadovoljen, kako je sedaj? Me mika ponudba..

Lp

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Glede platisc, na zavarovalni polici so omenjena ALU platisca 17" , kot tudi ostala dodatna oprema ki jo ta avto ima , ker obicajno ko zavarujes kasko vozilo, gres z agentom skozi opremo kaj avto ima in kaj nima. Nekatere zavarovalnice to natisnejo na polico, nekatere ne, ampak zabelezeno vsekakor je, tako da zadeva je zavarovana v tem primeru ( vem ker mi je stranka prinesla vse papirje in sprasevala kaj naj jim še prinese).

Glede Grawe, teh je pa bistveno malo,tako da težko težko vzpostaviti nek vzorec glede kompliciranja v primeru škode.
Je pa tko, ko pogledas koliko je dejansko razlike med zavarovalnicami v ceni, ugotovis da je to tako majhen zanemarljiv znesek, da se splača placati nekaj € več in imaš kvalitetno storitev, vsaj moje mnenje je tako.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
To drži lost, to ni kaj ampak pri Triglavu me bode predvsem da mi ne nudijo odkupa prve škode (oz. nudijo menda samo pri kasku, jaz pa nimam kaska). Imam pa ostale kombinacije od A-Ž skoraj vse...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Če te ne bi poznal, bi mislil, da je vse res. Če se prav spomnim, je po mojem bolj problem v tem, da se ti pri ZM niso pustili nat...

Govoriš, kot da si zastopnik Triglava, na forumu si še celo ponujal svojo storitev posredovanja za Triglav. Si dobil takrat ponudbo(procente)?
smile-1.gif

Sicer je pa v primeru navedbe prednosti dobro navesti tudi izgubo bonusa v primeru zlonamernega dejanja tretjih oseb. Pri ZM se bonusa ne izgubi.

Kar se tiče ALU platišč je razlika, ali so bili vključeni že v osnovni paket (npr. Highline pri golfu), kar je zabeleženo že v Eurotaxu ali pa so bili dodatno namontirani oz. dokupljeni. V tem primeru bi morali biti tudi na polici "doplačani".

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Če te ne bi poznal, bi mislil, da je vse res. Če se prav spomnim, je po mojem bolj problem v tem, da se ti pri ZM niso pustili nat...

Mene poznal? Mislim da si daleč od tega da lahko rečes da me poznaš,sploh ker vidim da misliš da delam za Triglav.Glede nategovanja bi se pa tudi delo predebatirati dosti, predvsem kdo koga nateguje,etc...ampak mislim da je to veliki večini jasno že ko gre škodo prijaviti. Fino je če si cca tretji v vrsti, boš pred sabo imel pravo predstavo oziroma verjetno kar dve
smile-1.gif

Včasih smo imeli celo vozni park pri MB ... že par let ne več in moram reči da je veliko lažje sodelovati poslno z njimi.

Citat:

Govoriš, kot da si zastopnik Triglava, na forumu si še celo ponujal svojo storitev posredovanja za Triglav. Si dobil takrat ponudbo(procente)?
smile-1.gif

Nimam nic proti agentom,ampak sem kar daleč od agenta, delam pa z dostimi, vsi bi mi svoje vizitke "vsilili" da naj jih poklicem ko bo kakšen avto za reg., etc... ampak nekako se mi s tem ne da ukvarjati, ker nocem da stranke name kažejo s prstom " ta mi je rekel naj grem k Mariboru, zdej mam pa same probleme..."
Jaz pa polic nisem posredoval zagotovo ne, za poznane sem sicer zrihtal polico, ker če kolegom ne boš zrihtal, komu boš.

Citat:

Sicer je pa v primeru navedbe prednosti dobro navesti tudi izgubo bonusa v primeru zlonamernega dejanja tretjih oseb. Pri ZM se bonusa ne izgubi.

To je tudi edina stvar ki je mogoče boljša od Triglava, a vseeno ce bi imeli na vašem cenilnem mestu aneko o zadovoljstvu strank, bi bilo stanje kmalu realno prikazano. Seveda ce nebi ankete zadovoljstva prirejali.
Zakaj ne omeniš da Tirglav nudi kvalitetno Asistenco v primeru škode ? Da dostavijo nadomestno vozilo na kraj nesreče?
Ali pa recimo, da lahko parkirisce koristis tudi parkrat letno? Ali pa razbitje stekla ? Ali pa da ko prides k cenilcu, se ne pocutis kot da te nekdo na suho jebe in ti niti sklonjen nisi.

Brez skrbi, poznam te zavarovalniske finte zelo dobro, in tudi hece zakaj je kaksno zavarovanje kdaj cenejse, ampak moje mnenje je, da za 50€ ali pa 100€ , niti pod razno ni vredno prenašati tega obnašanja predvsem vaših cenilcev, komplikacij pri izplačilu škod, velikanskih amortizacijskih zneskov , zavlačevanja pri izplačilu zaradi tega da nebi presegel določene številke izplacil v mesecu, ...etc etc..

Citat:

Kar se tiče ALU platišč je razlika, ali so bili vključeni že v osnovni paket (npr. Highline pri golfu), kar je zabeleženo že v Eurotaxu ali pa so bili dodatno namontirani oz. dokupljeni. V tem primeru bi morali biti tudi na polici "doplačani".

To vsekakor je na polici kot sem že omenil.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Aja, sem pozabil omeniti da me zdaj že bivši agent za MB klice vsako leto če bomo spet kaj tam zavarovali, in mu vedno enako odgovorim, torej da ni šanse da še kdajkoli zavarujem tam karkoli kasko ali pa premoženjsko, edino zavarovanje ki mu mogoče odstopim, pa še to le če bo cenejše od konkurence, je AO , to pa zato ker z AO nimam jaz popolnoma nobenega sranja, ima pa komplikacije tisti v katerega bi se jaz potencialno lahko zaletel. V kolikor bi vzel tudi AO+ , je opcija definitivno Triglav.

Za dodatna vprašanja sem vedno na voljo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kakšno homologacijo hudiča? Pa saj homologiraš dimenzijo pnevmatik! Torej imam v homologaciji vpisanih nekaj dimenzij. Originalno imam jeklena platišča, nabavim zaradi izgleda ALU platišča in nanje namontiram dovoljeno dimenzijo pnevmatik. Da sem še bolj ziher kupim originalna ALU platišča iz butika. Ker gre za rezervni del ne dobim nobenega certifikata. Zavarujem jih kot dodatno opremo.
Kaj pa potem? Pri gori sem potreboval samo račun...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kako si rešil zadevo s krajo? Je treba koga kaj spomniti?

Tist je bilo rešeno, avto prodan dalje, razlika premije nekoriščenih kombinacij brez problema vrnjena v zelo kratkem roku.

EDIT: Glede primera o katerem govorim v tem postu, ta gospa pravi da niti pod razno ne misli zavarovati niti enega avtomobila pri MB ker medtem ko je čakala v vrsti, so se pred njo vsi dejansko morali kredati z cenilcem
crazy1.gif

Vsekakor upam da reši čimprej,čeprav je le stranka, me jezi da tkole komplicirajo in jebejo stranke, sploh k ima že dovolj sitnosti s tem da služba ni ravno blizu.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Jaz vem, da pri Triglavu ne zavarujem več niti AO za moped, kaj še le kaj drugega.
ne-ne-1.gif