Gea College

Brooklyn

Zelenc'
30. jul 2008
26
0
1
Slovenija
Izkusnje? A kdo hodi tja oziroma bo sele zacel? Predvsem me zanima, koliko je resnice v govoricah da se ta sola opravi z levo roko
smirk-1.gif

Vsakrsna informacija dobrodosla. Hvala
srce-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kolega je hodil dol in ti lahko rečem da v tistem letu to je zdaj 6 let nazaj bil on pa še njegov pivski kkamerad bla edina ki nista naredila prvega letnika od tedaj 100 vpisanih v 1 letnik! Kako je sedaj ne vem verjetno pa se stvari niso kaj preveč spremenile. Sam sem se tedaj odločil za fakulteto za management v Kopru je bila tedaj precej bolj ugodna kot tedaj tistih 400.000 sit če se prav spomnim.
Da bi pa geo naredil tako da bi skoz ležal pa nič delal pa mislim da ne bo šlo!

Brooklyn

Zelenc'
30. jul 2008
26
0
1
Slovenija
Posebej me zanima, kako potekajo predavanja. Menda se delajo tudi domace naloge, cesar pri drugih faksih ni. Vprasala bi se glede predavateljev, so res v redu (so sami podjetniki, ali so "samo" profesorji) ?
Vem tudi, da je lokacija predavanj razlicna; nekateri imajo predavanja v Siski, medtem ko na spletni strani pise, da predavanja potekajo v WTC zgradbi. Od cesa je torej to odvisno?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Glede profesorjev ti bi lahko napisal kdo ki je bolj "svež" na faksu, kot tudi lokacije predavanj, glede predavanj lahko pošlješ mail na referat faksa pa ti bodo točno povedali kako pa kaj. Pri nas je blo vvsega po malo tut kaka naloga se je na vajah našla ni jih blo veliko so pa ble pa kake govorne prestavitve (temelji podjetništva, angleščina je moral bit 5 govor tema ni bla važna) pri strateškem managementu smo morali pisati poročila o določenih stvareh ampak to ti gorovim za koperski faks konkretneje ti bo kdo napisal kdo ki hodi na geo. Čeprav vem da so se nam določene stvari pokrivale

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Kaj ni domačih nalog na drugih faksih.. Lepo te prosim. Skoraj povsod so - računalništvo vs/uni, kemija vs/uni .... itd

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Če želiš pridobiti znanje pojdi čim dlje od tega faksa, če želiš papir in nasmeh staršev ob podelitvi papirjev, se čim prej vpiši nanj.

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Si diplomant Gea college-a ali to sklepaš po govoricah od prjatlovga prjatla? Maš kakšen argument, ki priča tvoji izjavi?

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Mam dva kolega ki hodita na GEO... Pravita da je enako kot na vseh faksih, s tem da so predavatelji res okej in da jih porajtajo veliko bolj kot na "navadnih" faksih kjer je v predavalnici 200 študentov. Izpite pa delata oba enak... Kkšnga tud padeta pa tko.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Če rabiš "papir" potem idi tja, drugače pa ne pričakuj kaj preveč od te diplomo, ni ravno neka priznana zadeva! Bo imela pred tabo velika skupa faksov prednost pri iskanju zaposlitve! Imam 3 znance ki hodijo tja, po njihovih besedah "mala šala"! Je pa GEA K. dobro dopolnilo k diplomi iz katerega drugega faxa! Kot primarna diploma oz. izobrazba se mi pa ne zdi primeren! Odločitev pa je seveda tvoja!

Lp

Nazadnje urejeno:

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Pa ne vem, oni majo itak en čuden sistem... Kr nek REDEN študij za katerga morš plačat 1450 eur (govorim po spominu ko sem se js zanimala za ta študij lansko leto, zdej ne vem a majo še) pa IZREDNI ki je 2500 al tam nekje...
Reden študij na GEI, kje pa je tuki kak plus? Ker je pač privatna šola, moraš plačat... Zastonj se pa lahko izobraziš na EF, EPF...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
za vpisnino dobiš vstop v geo, imaš vse knjige v ceni, učbenike, privatne ure s profesorji, ki ti dodatno razlagajo snov.... to je v redni ceni ki jo plašač!

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Ne drži. Za vpisnino ne dobiš nikakršnih knjig, skript ali česa podobnega. Ostaneta ti knjižnica ali nakup. Konzultacije s profesorji so, vendar le če ima profesor voljo in čas ( kar je redko, glede na to, da gre za priznane gospodarstvenike ali strokovnjake, ki so že tako prezaposleni s svojim rednim delom). So pa zato predavanja toliko boljša.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to kar sem napisal je bilo pred 6 leti. Če so zdaj speminjali pa ne vem kako je to da so moji podatki stari sem napisal že uvodoma.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Gea College je tipičen primer, kako NE voditi poslovne šole. Z načinom dela, predavatelji iz prakse, elitno lokacijo, visoko ceno so štartali na slovensko verzijo Harvard Business School
wink-1.gif
Žal niso imeli jajc in zadeve izpeljali do konca - dobri šoli pritiče tudi dober in primerno zahteven program. No, tule so pogrnili na celi črti. Kdor je videl zahtevnost njihovih predmetov, se takšni šoli lahko samo smeji.

Žal to potrjuje splošno percepcijo, da se tja vpisujejo študenti iz premožnejših družin, ki jim je resno akademsko delo deveta briga. Pri resnem programu bi namreč precej teh "študentov" odpadlo kot knof od gat, posledično bi bilo tudi manj vpisa in denarja, ker "zakaj bi se yebal 3x bolj, če moram že plačat 10x več". Rezultat je tudi rating, ki ga ima ta šola v javnosti. Nekateri sicer s podcenjevanjem Gea-e pretiravajo, vendar je dejstvo, da npr. ljubljanksa EF kotira neprimerno višje.

B.

edit: to je veljalo pred 5 leti

Nazadnje urejeno:

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
...in še danes. Take "privatne" šole je za zapret, ker ustvarjajo nepotrebno konkurencu na trgu dela. Zato pa je kvaliteta rednega študija vsako leto slabša, saj tisti ki plača gleda na kvantiteto in glede na današnji način dela morajo redni študij tudi pospešiti, žal na takl način da nižajo kriterije in posledično dobimo več izobraženih ljudi z manj znanja. Eviva kvantiteta.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Sej GEA nima predavanj samo na "elitni lokaciji", kakor sem js seznanjena, potekajo tudi v Šiški.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Take "privatne" šole je za zapret, ker ustvarjajo nepotrebno konkurencu na trgu dela.

S tem se ne strinjam. To je tako, kot bi Hoferju prepovedal prodajo krš vrtalnikov, ker s tem dela samo zmešnjavo na trgu Blac&Deckerja in podobnih.

Konkurenca je vedno dobrodošla, čeprav slaba. To samo poveča prepoznavnost dobrih šol, katerih diploma res nekaj velja. Seveda bi morali prevetriti tudi našo miselnost, ki je še vedno naravnana na "stopnje izobazbe", ampak to je že druga zgodba.

B.